Monday, December 24, 2012

WORDLESS ASSIGNMENT

wolverine,avenger,superhero
HAK MILIK !DIN_GRAPHIC! 

Sunday, December 23, 2012

We can't keep HIDING from the TRUTH

Allah maha besar,memiliki yang di langit dan dibumi
We can't keep hiding from the truth !

Look around yourselves , Can't you see this wonder ? ,Spreaded in front of you ,The clouds floating by ,The skies are clear and blue , Planents in the orbits , The moon and the sun ,Such perfect harmony.

Lets strat question in ourselves,Isn't this proof enough for us ? , Or are we so blind ? , To push it all aside ?? NO.

Look inside yourselves,Such a perfect order hiding in yourselves,Running in your Veins,What about anger,love,and pain ? and all the things you're felling,Can you touch them with your hands ?? So are they realy there ?

Lets strat question in ourselves,Isn't this proof enough for us ? , Or are we so blind ? , To push it all aside ?? NO.

When a babys born , So helpless and weak,and you're watching him growing , So why DENY ? , Whats in front your eyes  , THE BIGGEST MIRACLE OF LIFE !

Open your eyes and heart and mind , If you just look bright to see the signs . We just have to open our eyes, and heart and mind .

Lets strat question in ourselves,Isn't this proof enough for us ? , Or are we so blind ? , To push it all aside ??  

-Song : Open your eyes ,From Maher zain
-


Wednesday, December 19, 2012

Turn around and no one gets hurt.

hadapi stress
Macam ganaz lak ayat kat gambar ni hahaha

Wah dah agak lama Din x kasi update ini blog . Kenapa wa tarak ini blog dengan entry-entry merapu wa , ini sebab wa dapat banyak sangat tugasan dari wa pnya lecture .

Ni dia list tugasan yang wa nak kena buat :
  • Interview Artist
  • 2D animation
  • Typography
  • Redesign Character .
  • Rotoscopic
  • Cover comic
  • Report
Banyak kan ? Haha nampak je banyak tapi sikit ja =-=.Nanti Din pelan-pelan kayuh buat itu vektor . Agak ramai kebelakangan ni Din dapat request vektor dari aweks-aweks.Nanti Din kasi buat . Minggu Depan Mid-Sem,Ok petandan baik untuk org yang request vektor tu kan :3 . Ok bye sekarang Din nak buat research pasal Hang Jebat untuk Character Design Din nanti .

Alahai dah jadi Diari pulak kan entry kali ni.haha Who cares kan ? :P tapi x kesah wa nak update jugak.nak update jugak hahaha .
assignment

Din tak tau apa motif Din upload gambar ni haha apa-apa pun  kami selalu buat kerja gila . Hahaha gambar clasmate dan roomate aku yang gila kami digelar BEREGU CAMPURAN NEGARA.Whooopp Whooop !
Ce korang teka vektor siapa dalam ENTRY ni ???? 


Tuesday, December 11, 2012

Header Request : Kelana-Cinta

cinta,kelana,bercinta,couple,tips bercinta
Klik Header untuk ke Blog beliau
Haritu Din dapat request Header dari Kelana-Cinta a.k.a Abd Karim.Dan diatas ni adalah Header yang berjaya dibuat oleh Din mengikut specifikasi yang ditetapkan oleh tuan header :D

Header dibuat mengunakan 100% Photoshop cs6 . Kalau tuan header file PSD nanti boleh bagitahu dan din akan upload kan :)

P/S : Wah sory lambat publish walaupun dah siap lama sebab roomate rumah sewa din guna wifi bnyak pulak sebab main DOTA 2 online . =_= tak paham betul la game tu~

Sekian , Entry Header Request dari Kelana-Cinta

Assignment makin bertimbun Fuuuuu mencabar betul haha tapi takpe Buat dengan rilek baru tenang dan jadi senang...


Saturday, December 8, 2012

Vektor siapa ni ? ?

aimi syahirah,blogger,model,artis

Eh Eh ! Macam penah tengok tapi di mana ya ? Ok ce try korang try teka sapa dia blogger ni ? Hehe ni vektor yang direquest oleh blogger tersebut.Yang ni Vektor versi Hitam & Putih Format JPG.

Next entry akan diupdate vektor ni kepada format PNG dan versi kaler punya :D

Ha jangan menung jauh-jauh . Cuba teka sapa betul dapat . . . . . .  JENG JENG JENG !

Sori Din agak sibuk kebelakangan ni Hehe ! 

Friday, December 7, 2012

Entry lama dilupa jangan .

comel,doodle,doodle comel,tips blog,photoshop

Entry lama dilupa jangan . Yes kali nk kita sembang-sembang pasal entry lama kita di dalam blog ni . Kebanyakkan korang apa yang korang akan buat dengan entry-entry lama korang ? biarkan terkubur begitu saja ? .

korang semua jangan pandang rendah dgn entry lama tu . Bak kata orang barang yang lama adalah RARE.
Terdapat banyak cara untuk mepopularkan kembali entry lama tu .:
  • Gunakan Fungsi linkwithin : Dengan cara ni visitor dapat godek-godek entry lama korang disitu.
  • Selitkan Link entry lama korang dalam setiap entry korang.Macam ni . KLIK
  • Pingkan di group FB .


meme,yao ming,meme face,troll face,bitch pls
Kalau korang kekeringan idea untuk taip entry korang boleh gunakan entry-entry lama korang untuk tarik viewer hehe.Bukan semua org dah bace semua entry korang kan ? hehe so memang praktikal untuk tarik pengunjung walaupun x update entry .

meme,gags,9gags,troll face,meme face
Hehe amacam ada betul tak din cakap ? hehe orang tua cakap makin lama,makin RARE HeHeHe.Org yang baru berkunjung masih berminat dengan entry lama korang tau.Jangan biarkan entry lama anda forever alone ibarat skali guna terus buang tepi ,gunakan sebaiknya :) Tamat disini Entry lama dilupa jangan .#

Jom baca ni ? K L I K

Thursday, December 6, 2012

Bahaya Otak Berkarat .


Ok Din taw hodoh design resume tu dah brapa kali tukar (walah~).Kejadian otak berkarat ni semua orang penah jadi kan . Otak berkarat kat sini bukan lah otak korang tu berlaku proses pengkaratan tapi dalam konteks yang lebih ilmiah disebut takde idea .

Dalam kedaan ni yang disebut dalam bahasa saintifiknya otak berkarat bukan lah penyakit yang baru . Bahkan nescaya ramai blogger menghadapinya tanpa mengikut musim .

Bagaimana nak mengatasi Otak berkarat ? . Kalau korang mengalami otak berkarat dalam mengupdate entry buat mcam Din.Mula-mula pikir,kalau x dapat jugak keluar la jalan-jalan mana tau dapat idea dari hasil permerhatian ala-ala saintis korang tu .

Okeh tu untuk update entry,tapi macam mana pulak dgn designer-designer mcm kami ni . Ha,kalau org specis macam kami ni diserang penyakit otak berkarat kami akan usha-usha design orang lain , dengan kata yang lebih indah skodeng artwork org dan lakukan beberapa perubahan dan penambahbaikan kpd design yg kita usha tu . Amacam senang tak ? of cos tak senang :D

Ha.Ingat idea senang nak datang ? haha idea tak datang bergolek tapi idea akan datang bila kita berfikir :) Amacam kali nk Din mcm doktor falsafah x ? ok admit it now~

Sekian .#
P/S : Seriusly sori Din nak cakap din x dpt nk blogwalking dan drop komen macam selalu sebab sem baru dah bermula so nk kena hardwork sikit :D tapi lepas rumah sewa din siap pasang wifi mungkin akan lebih giat dalam arena drop komen :D
Okeh serba sedikit rahsia Din yang macam ala-ala komando tu dah terdedahkan . Amacam hensem kat vektor jejaka di atas dalam gambar tu kan . Ehemm masih boleh dingorat~ <3

Oh korang jangan lupa jom baca entry terhangat ni . KLIK . KLIK  amboiii lu agak-agak la kate ni iklan duit haha gurau je la peace ^_^v

Pada siapa yang baru follow sini jemput2lah tingalkan jejak anda . jangan di shoutbox ye.tingal jejak di comment je senang hehe . sory din tak sempat lagi nk follow balik kpd yg follow :)



Thursday, November 29, 2012

PERHATIAN !

INI ADALAH STICKY POST SILA KE BAWAH UNTUK ENTRY BARU

PERHATIAN : Baru beberapa Jam tadi Pihak ! Din_Graphic ! telah mengalami beberapa kesilapan dalam sistem pentabirannya disebabkan kelalaian . Kami secara tidak sengaja telah delete pentabir asal blog ini dan sekarang pentabiran blog ini telah ditukar kepada yang lain tetapi masih dipegang oleh Din .

Hasil daripada masalah dan pertukaran ini ! Din_Graphic ! telah unfollow kesemua 517 follower secara automatik (bukan kehendak aku T_T) hasil daripada pertukaran ini . Dengan ini anda boleh lah letakkan link blog anda yang telah follow blog ini di kotak komen supaya kami dapat follow anda semula.

Kini senarai blog anda di dashboard sudah tiada saya perlu follow anda balik untuk ada dalam senarai dashboard kembali :) anda juga digalakkan untuk follow sini bali hehe . Yang penting buat follower Din sila tingalkan link anda disini kesemuanya 517 org :) 




Monday, November 26, 2012

Blue Screen Of The Dead

blue scree,bsod,layar biru

Opsss~ Berbicara mengenai BSOD atau dengan nama kampungnya blue screen.Siapa yang belum pernah mengalaminya ? . HaHa ! Blue screen ni mmg menyakitkan hati sebab datangnya tak diundang , buat-buat kerja terus dia datang dan reboot OS korang , bertambah pedih apabila kerja korang tu belum sempat di save . ini dinamakan trolll tahap dewa !

Apa itu Blue screen / layar biru ? :
Blue screen adalah istilah popular untuk paparan yang ditampilkan oleh microsoft window ketika mengalami masalah window (system failure)
Apa yang menyebabkan berlakunya blue screen ? :
Ada beberapa perkara yang menyebabkan berlakunya blue screen ni,antaranya,Driver/peralatan yang tidak bagus,kesalahan memory,registry rosak atau pengunaan DLL file yang tidak sesuai.
Apa yang perlu anda lakukan ketika menghadapi ancaman blue screen ? : 

  • Kenal pasti punca Blue screen yang terjadi .
  • Jika tidak sempat untuk membaca punca blue screen yang terpapar dan pc anda secara automatik di restart lakukan perkara ini : Apabila window direstart dan paparan logo laptop anda muncul atau Bios(jenama motherboard) muncul cepat-cepat tekan F8 (untuk acer atau jenama lain boleh try F11,F12,F8) maaf din lupa .
  •  kalau berjaya tekan mungkin akan keluar macam ni :
KLIK BAHAGIAN YANG WARNA PUTIH
  • Kemudian akan keluar lah paparan blue screen yang berlaku tadi tetapi ianya tidak akan reboot OS anda lagi.gunakan peluang ini untuk mengkesan masalah blue screen anda sebelum anda hantar ke kedai.
blue screen,bsod

  • Yang dihightlightkan tu adalah beberapa rujukan untuk anda mengesan masalah blue screen anda itu.
  • Dengan mengunakan cara ni Din mengambil jenis masalah laptop Din dan din search masalah ni di GOOGLE.contoh : PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
  • Dan din cari cara menyelesaikannya.dan agak terkejut begitu bnyak cara nak selesaikannya :)
goole,blue screen,bsod



Saturday, November 24, 2012

Kabur mata memandang , Kabur lagi mata yang melihat

adobe illustrator,Ai,vektor

Assalamualaikum..Keadaan sekarang ni amat menyedihkan,cuti dah nak habis wuuwuwuwuwu! dah tu mata ni rabun la pulak,sebelum ni sharp je mate din ni nak melihat.Mungkin appeture mata din dah tukar kepada F4.6 -_-

Keadaan ni amatlah menyukarkan din nak membuat vektor yg direquest ,Din nk mintak maaf kalau lambat atau low quality vektor yg din buat nanti.

Sekarang baru Din tahu betapa susahnya hidup org yang rabun.Jadi siapa-siapa ada petua untuk rabun mata ? kongsikannya disini :p

Arghhhh SEKSANYA rabunnnn.....din takmau jadi Detektif conan ! =_=
Friday, November 23, 2012

Keyboard ditekan Entry tertaip

Doodle comel,come,cute,pensil,png file
Ambik la free ni hehe

Kelalaian dalam menaip entry atau apa-apa saja sering berlaku tidak terlepas juga pada diri Din kadang-kadang terlalai jugak dalam menaip . Dalam menaip entry amatlah berbahaya jika kita terlalai.Dalam keghairahan menaip entry kadang-kadang kita akan membuka aib kita sendiri.

Elakkan menulis Entry dalam keadaan emosi yang tidak stabil kerana ianya umpama api yang disimbah minyak petrol.

Sekian untuk hari ni , Haha nampak macam serius kan tapi tu lah realiti,ramai yang secara tak sedar mengaibkan diri sendiri dengan bahasa-bahasa yang digunakan dalam entry spt : ****** (-_-)

doodle,doodle cute
Hushh entry ni tak berkaintan dengan sapa-sapa pun just untuk renungan dan pengajaran buat kita dalam menaip chill la hehe~ :D .

Hilang pulak mood nak buat vektor,maklumlah cuti sem dah nak habis =,=






Thursday, November 22, 2012

Jom BW sambil Follow sampai Lebam

segmen,tingkatkan followe,tips
Klik banner untuk join
Amacam ada nampak tak itu banner yang tertulis "Segmen BW sambil Follow sampai lebam".Hehe sekarang wa nak join ini segmen.kalau lu orang nak join lu org boleh klik ini banner a ( Cakap dengan gaya bahaya gangster hehe)

Kasi Follow sampai lebam aaa hehe dan jom tekan like ni skali :
Kepada blogger yang ada order vektor gambar sila tggu ye hehe saye tgah buat ikot turutan hehe,


Wednesday, November 21, 2012

Segmen Follow Sampai Pengsan .

segmen,tips tingkat follower
Klik Banner untuk join .
follower

Hehe dikesempatan ini Din nak mintak jasa baik anda semua untuk Like FB fan page Din_Graphic . Trima kasih :) . Hanya skali tekan untuk seumur hidup .





Tuesday, November 20, 2012

Wacom Bamboo penyebab Parkinson .


Assalamualaikum . Bamboo yang Din maksudkan bukanlah buluh yang digunakan untuk membuat lemang atau pun meriam buluh.Bamboo yang dimaksudkan adalah hardware(wacom bamboo/tablet) yang digunakan untuk melukis .

Pertama kali Din guna wacom ni memang macam kena penyakit parkinson,ditambah pulak dengan first timenya haha . Bayangkan tangan melukis mata tengok skrin ? aaa acene tu acene tu haha mmg pening =_=

Dan sampai sekarang Din belum beli wacm tu sebb masalah bajet :p . Lagipun kt tempat Din x dak juai wacom-wacom ni :D . Kepada sesiapa yang ada wacom sila nyatakan jenama wacom anda dan sizenya.Dan cadangkan pada din yang mana paling best ? hehe

wacom bamboo yang seksi,seksi

lawa,mengoda,goda,huarghhh

Amacam best tak ? lawa semacam je kan wacom ni . kalau dapat angkut satu comfem-comfem korang nak buat doodle lagi best cpat lak tu :D

Ha...cakap pasal doodle.siapa nak doodle cepat angkat tangan sambil lambai-lambai dan cakap :

KITE BAKOR JE !
p/s : doodle yang bertema Save palestine . Ermm dalam situasi skrg ni jgn kita lupa doakan saudara2 kita yang lain yg sedang ditindas . PEACE   Y





Vektor Blogger bertuah yang ke-4

Assalamualaikum . Untuk membaca entry yg berkaitan sebelum ini KLIK , KLIK , KLIK , KLIK .

First skali Din nk mintak maaf sebab lambat update walaupun vektor dah lama siap sebab tadi kampung din tengah upgrade kepada Kg,Tampa wayer ( wayerless ) so mmg ada gangguan .

Untuk kali ini , Vektor untuk blogger bertuah yang ke-4 adalah ! AINI ZAKARIA.Blog Aini ni bagi din best penuh dangan ilmiah dan entry yang boleh sentap dan insaf kadang-kadang hehe . Merupaka seorang pelajar di IPTA mengambil jurusan Grafik & Media digital , dan tak hairanlah kalau template blog aini lawa hehe..dan aini juga merupakan my super senior dan din merupakan super juniornya hehe.

flower bucket,aini zakaria,art,doodle
Klik untuk terus menaiki penerbangan ke Blog Aini

Jadi inilah Vektor Blogger bertuah yang ke-4 :

vektor,photoshop,vektor percuma,blogger bertuah


Jadi dengan ini tamatlah pemberian Vektor kepada blogger secara percuma . Insya-Allah ,akan ada lagi pada masa akan datang :) . Dan yang penting free hehe . Bye ,

Huhu takde sape nk isi kekosongan jawatan untuk yang kelima jadi Din tutup je la hehe . Nanti akan dibuka semula :D





Monday, November 19, 2012

Vektor Blogger Bertuah yang ke-3

Untuk membaca entry sebelum ini yang berkaitan sila KLIK , KLIK , KLIK #

Assalamualaikum . Untuk Vektor Blogger Bertuah yang ke-3 kali ini adalah vektor untuk My Lovely Bee.Bee merupakan peserta yang ke 3 . Bee nak vektornya dalam file PNG , Jadi din buat dalam bentuk PNG yang backgroundnya transparent . Sesuai untuk diletak pada header :)

dikbi , my lovely bee , bee yang bijak
Klik untuk ke My Lovely Bee
Blog ini merupakan blog yang ceria bagi din hehe , dan juga merupakan seorang blogger yang amat peramah dan pastinya entry anda akan dibanjiri dengan komen beliau jika anda follownya . My Lovely Bee juga ada membuat tutorial blog dan macam-macam lagi . Jadi ini adalah blog yang berbaloi untuk anda follow .

Ini adalah vektor untuk My Lovely Bee .
Inilah Blogger Bertuah yang ke-3 untuk hari ini , jumpa lagi pada entry yang akan datang . :)

Nantikan Vektor yang ke-4 :) !Aini Zakaria! :)


Saturday, November 17, 2012

Vektor Blogger bertuah yang ke-2

Assalamualaikum . Sebelelum ni din ada buat entry Blogger bertuah yang akan dapat doodle.Klik < .Sekarang tiba masa untuk Bloger bertuah yang ke-2 iaitu Ikhmal Malique a.k.a Kertas warna merah

Klik header ni.
Blog Kertas Warna Merah ni adalah salah satu blog rujukan aku untuk dapatkan tip-tip untuk berbloging dan juga ada sikit pasal SEO . So memang tak rugi kalau follow.Dah follow ce korang tengok entry-entry lama dia.best!

So tak mau cakap banyak,ni dia vektor untuk Ikhmal Malique.Hehehe nk cuba pujuk awek eh ikhmal hehehe~

vektor drawing,vektor,kertas warna merah

Esok kita akan update vektor untuk peserta yang keempat pula . Diharap teruskan update bersama saya :) 
Terima Kasih kerana membaca Vektor Blogger bertuah yang ke-2 


Friday, November 16, 2012

Perang Siber Antara ! Din_Graphic ! & IDF (ISRAEL DEFEND FORCE)

idf,israel kejam,israel laknat,kaum yang celaka

Umum diketahui pada awal tahun islam pihak israel telah melakukan operasi besar-besaran iaitu aku boleh katakan operasi bunuh orang saja-saja,operation of pillar apa kebenda ntah . Aku harap israel hancur berkecai.

Susulan daripada tindakan israel yang laknat lagi bodo si yahudi itu berlaku beberapa perang siber antara IDF & !Din-Graphic!.Setelah sekian lama pihak IDF terkena kata-kata bom berangkai aku,Pihak IDF mengambil tindakan dengan menyerang balas aku . Seperti gambar diatas .

"SHAME ON YOU israel , You can kill me but you can't kill the truth ! come here IDF bring your best agent MOSSAD take me ! i'll sure to kill u :D

! Din_Graphic ! Sentiasa bersama dengan rakyat palestin dan syria . power of DOA #

israel laknat,musnahkan israel

Owh petang ni akan berlaku proses vektor untuk blogger bertuah yang ke-2 tggu :)





Vektor Blogger bertuah yang pertama

Assalamualaikum . . Sebelum ni Din ada buat entry pasal vektor tak sempat nak baca ok boleh KLIK , KLIK.Jadi inilah vektor blogger pertama yang di buat . (first come first serve).

vektor drawing,vektor,awek cun,cun,awek

Ok,Tuan empunya vektor ni adalah bernama Nabila biela . Nabila biela,ni adalah seorang pelajar di USIM.Jadi kalau korang tengah nak blogwalking ke atau nak tambah kenalan bolehlah korang follow Nabila dan korang boleh blogwalking di senarai2 perserta segmen dia :D


Klik header ni untuk ke blog Nabila biela :) Blog yang kemas dan menarik antara blog yang berbaloi untuk di bookmark di browser anda . :) jumpa lagi pada entry yg seterusnya #

Dikesempatan ni mari ramai-ramai kita korbankan sedikit masa untuk mendoakan keselamatan saudara-saudara kita di palestin dan di syria juga dan di seluruh dunia . Jangan risau Allah is always by your side.









Wordless Friday # (WW1)

hamas power,we are not terorist !

Thursday, November 15, 2012

Senarai Blogger Popular dan Bertuah .

DG,dingraphic,graphic,vektor,doodle,photoshop,tutorial

Assalamualaikum .Entry sebelum ni Din ada nyatakan yang 5 orang blogger bertuah + pantas + popular akan   mendapat vektor percuma dan direview . Rujuk entry INI

Jadi ini adalah beberapa bogger popular dan bertuah tersebut :
UPDATE
Buat masa sekarang ni masih ada 1 kekosongan masih sempat lagi . First come , first serve . Kepada yang nk divektorkan tu jangan risau vektor akan mula dibuat mulai petang ni :) mengikut turutan eh~~...

Owh lupa Format anda nk yg mcm mana ? PNG ? JPG :3 







Doodle Awek Bertudung (V2)

Ai,adobe illustrator,vektor drawing,potret

PS,Adobe photoshop, painting, edit

Tuan empunya Vektor adalah orang yang istimewa bagi Din , jadi dengan masa yang terluang Din buat vektor kat dia sedash.hehe.Komfom kalau tuan badan tengok Pengsan . Harap2 tak la ye :D


OK tawaran istimewa 5 orang blogger terawal akan dapat vektor FREE dari Din , Ermm ada x ? haha.ok kalau nak nanti sertakan gambar(link gambar) dalam komen .Terhad kepada 5 org bertuah sahaja . Dapat vektor dan skali gus direview nyahaha . Pantas perajurit muda pantas ....


Ha kepada peria punjangga (lelaki) pun boleh jugak meh2 jgn segan :)

Sekian :)






Wednesday, November 14, 2012

Tips meningkatkan Page Rank (PR)

what is page rank,page rank,periksa page rank,pr
Assalamualaikum..Tadi jalan-jalan ternampak entry ikaa ni . Hehe lepas tu terdetik rasa nak chek page rank blog ni.Okey, sebelum tu apa itu page rank ?


Dipetik daripada entry IKAA .

Lepas tu Din terus chek page rank blog din ni pastu tekejut lak ( tekejut walaupun masih blurr apa itu page rank =_=)

page rank,pr
Untuk sapa-sapa yang nk chek page rank boleh la ke link ni : http://www.checkpagerank.net

Owh lupa . Untuk TIPS MENINGKATKAN PAGE RANK (PR) BOLEH LA KE ENTRY INI CEPAT HEHE :D











Sunday, November 11, 2012

POSTER : Su30-MKM TUDM

poster,tudm,su30mkm,sukhoi,tentera,poster army,air force,next generation

SUMBER GAMBAR : PERAJURIT

Poster sebelum ini : KLIK

"Kamilah pewira angkasa,Berjuang nun di langit biru, Menyediakan payung , Melindungi negara , Musuh kan kami buru , Dengan doa kami berkhidmat , Semoga tuhan beri rahmat , Kami tetap setia pada seri paduka , Dan negara ibunda ...

Sentiasa di angkasa raya , itulah cogan kata , Dengan cergas kami meronda , Taat setia terbukti , Berkorban untuk keamanan , Dan negara tercinta ...

Bendera Malaysia . Dengan megah dijulang ! "

lagu rasmi TUDM #

(POSTER PERCUMA)




Resume kerja Graphic Designer

Resume untuk kita mintak kerja amatlah penting kerana pada resume yang dibuat akan terkandung segala maklumat tentang kita dan juga kemahiran kita.Resume kerja yang baik akan meninggikan peluang anda untuk mendapat kerja .

resume kerja,kerja,buat resume kerja

Diatas ni adalah resume kerja yang normal bagi kebanyakkan orang . Selalunya untuk resume bagi seorang grafik designer lebih kepada bentuk infographic . Berikut di bawah ini adalah contoh resume kerja bagi seorang grafik designer. Kreatif ! :

Perlu diigat resume kerja ni bukan resume main game semula je haha #


resume kerja,kerja,graphic designer,resume kerja yang unik


resume kerja,grphic designer,resume kerja grafik designer


resume kerja,resume terbaik,kreatif













Nanti dah habis study nak buat satu la hehe :D yang lain2 tak mau try buat cmni nt ? hehe #
OWH LUPA KALAU NAK GAMBAR BESAR BOLEH LA KLIK GAMBAR TU :)

SUMBER :







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget