Friday, September 14, 2012

Menghasilkan pelbagai efek mengunakan BRUSH TOOLS

Kali ini dalam Din_Grafik : bagaimana melakukan efek yang hebat dengan hanya mengunakan BRUSH TOOLS di dalam photoshop.

Dulu masa aku tak tau apa pasal photoshop ni aku teruja sangat bila aku tengok photomanipulation ke ape ke yang ada efek yang awsome contoh mcm broken glass ke,cracker ke fuh gila awsome.Tapi sekarang efek2 tu hanya boleh dilakukan dengan hanya mengunakan brush tools . Jika sebelum ni kita hanya ingat yang ianya hanya dilakukan dengan cara manual yang mana sangat complicated.

Tapi kali ini dengan tips ini semua org mampu melakukan photomanipulation mereka sendiri huhu .

Antara contoh efek yang saya buat mengunakan brush tools :







Sebenarnya terdapat pelbagai lagi efek yang menarik tetapi tak dapat ditunjukkan kerana terlampau banyak haha.*umpama gugusan bintang di alam semesta*hyperbola jap.

Apa yang anda perlu lakukan ? hanya perlu download je brush yang anda nak (saya sertakan beberapa link brush PS):

hanya download dan gunakannya : ) DONE! selamat mencuba .




Antara contoh yang cepat nak siap dan kualiti out .
haha






antara efek yang dilakukan secara manual dengan mengunakan segala tools yang boleh agak senang tapi mengambil masa : ) nak blajar buat efek stikir macam atas ni tak ? nak tutorial tak ? haha

OWH LUPA Din_GRAPHIC ada melakukan request percuma kepada pembaca blog . untuk info lebih lanjut KLIK SINI

Thursday, September 13, 2012

Cara Memancing mengunakan Google DOC !

As-salam #

Bagaimana melakukan phising dengan hanya mengunakan google document . memang senang nak buat dan kalau korg pandai pancing korang memang dapat la . Jangan nak salah anggap kat aku pulak mengajar org benda jahat tapi pikir positif sikit tak banyak sikit je . Bila aku dah bagi tau trick ni korang lepas ni dah tau dan dah konfem tak terjeratkan ? BTW ini hanyalah teknik phising yang selemah-lemah phising kalau yang power korg takkan dapat bezakan yang real atau palsu .

Sebelum itu bagaimana nak mengesan/elak phising :


#guna pelayar yang mempunyai anti phishing.
#semak url dengan sebetul-betulnya.
#rajinkan lah untuk menaip url yg korg nak pergi .
#semak URL lebih kurg 10 kali (aku ulang sebab pnting)
#yang paling penting jgan cepat over gedik : ) haha

OK ini adalah salah satu cara phishing mengunakan GOOGLE DOCUMENT :

1. Bukak google pastu login.

2.Tekan drive/document

3.Tekan Create , pastu pilih form.

4.Pastu buat la pape tajuk korang nak buat. =D

5.Question title korang buat "Email" .

6.pastu kat sample question 2 korang click edit *gambar pensel*

7.Question title dye buat "Password"

8.Dah siap korang tekan save

9.Pastu tengok bawah akan ade link doc korg . 

pastu ? ha lepas tu pandai2 lah nak pancing org isi doc korg tu yang tu sendiri belajar choi !

P/S: Perasan tak sekarang ni bnyk blog kena deface ? huhu agak2 keje sape la tu kan haha tapi jangan risau niat diorang baik korg bleh claim balik blog korg kt site diorang dah upkan security blog korg .



contoh bila org dah masukkan email . kalau nak chek sapa yang dah terkena bukak google > login > documen .# done 

AKU TAU KORG BUDAK2 BAIK JADI SEBAB KORG BUDAK BAIK AKU TAK CENSORED ACC YG DAH TERKENA TU LAU BERANI BUKAK LAH HeHeHe !








Wednesday, September 12, 2012

Tips Untuk mu Cik Kak .


Assalamualaikum .

Ramai antara kita yang tidak tahu apa yang patut dilakukan bila di dalam keadaan PANIC kerana pada masa itu kita tidak dapat berfikir dengan betul lantas melakukan perkara yang tidak ketahuan . Tanpa cakap panjang lebar tengok lah gambar GIF di atas untuk panduan anda terutama buat wanita tetapi lelaki pun tak terlepas jugak so hati-hati .

Mulakan Hari Anda dengan kalimah Allah : )


Unlock GTA san andreas Mengunakan save game .



Ya aku mengaku dalam banyak2 game , game ni la yang aku tak penah bagi habis.Main sikit fail je memanjang.Kadang tu aku sampai teremosi macam time tengok cerita ongbak rindu hmm.

Owh! lupa!.Bagaimana nak unlock all mission/harta/kereta/dsb dalam gta . Ikuti langkah2 ini.


1# Pergi ke www.gtainside.com/

2#dowload save game dari web tu :


cari di bahagia tepi kiri halaman web :

3# kemudian download dan extract file dalamnya ke desktop anda :




4# Kemudia ambil file "GTASasf6.b"(nombor tu contoh saja) tukarkan nama GTASasf6.b kepada GTASasf1.b dan pastekan di dalam "Dokumen>GTA San Andreas User Files (replace file anda dlm tu dgn yg anda tukar nama tadi : )
(dalam kes ni saya main GTA san andreas jadi memenag san andreas la kalau vice city,vice city la .)
Kemudia main GTA sebagai save game . : ) YOU DONE !

Saya ingin mintak maaf jika saya buat entri ni dan anda tak suka . Saya cuma berkongsi je :(
Assalamualaikum
Sunday, September 9, 2012

Belajar _ Adobe Illustrator_<>Dalam masa 30 Hari .


As-salam #

Jika anda seorang yang ingin mempelajari bagaimana menggunakan Adobe Illustrator secara menyeluruh . Kini anda boleh mengambil kursus online dan anda boleh mempelajari tentang selok-belok dan sebagainya tentang illustrator . Antara bab yang disentuh untuk kita pelajari adalah drawing basic shape , drawing with pencil / pen tool dan banyak lagi . Jika anda berminat anda boleh lah bookmark web ini :


Serius ianya banyak membantu dan ianya sesuai untuk beginner yang baru mula berjinak dengan illustrator ni selepas puas bermanja dengan photoshop huhu.Apa tunggu lagi ? jangan lepaskan peluang menuntut ilmu haha . ilmu ni sangat berguna utk anda bila anda nak buat header anda yang baru haha .





Selamat belajar : )

P/S : saya yang dah belajar illustrator ni pun nak belajar lagi anda bagaimana ? haha

Apa ? takde Adobe illustrator ? download la kat sini : )

Cara_memantau_Adakah anti virus kita <> melakukan kerjanya #

As-salam #

Adakah anda berasa ragu-ragu dengan anti virus anda ? anda risau anti virus anda tidak melakukan kerja ? Kali ni kita akan belajar macam mana nk tau yang anti virus kita berkerja atau tidak dengan hanya mengunakan beberapa steps yg mudah .

Kita boleh memeriksan dengan menggunakan script yang disediakan oleh EICAR (European Institute for Computer Anti-Virus Research) . 

caranya :
1. buka notepad kemudian copy paste code di bawah dalam note pad anda .

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

2. Save as note pad anda dengan nama ekstention.com (setkan kpd all file)

3. Setelah anda save as file tersebut dan dalam beberapa saat anti virus anda telah detect ini bermakna anti virus anda melakukan kerjanya .


"Jangan takut file ini tidak akan menjangkiti file2 dlm pc anda walaupun telah didetect olh anti virus . Kerana , text code yang dituliskan adalah standard Text yang digunakan oleh para2 developer anti virus .Ia digunakan untuk melihat reaksi anti virus : )"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget