Saturday, February 16, 2013

Ciri Kehebatan Header blog anda.

Malam ni jum kita bersembang tentang header-header yang terdapat dalam blog kita.Apakah header blog?Header blog ni satu gambar yang akan bagi tau pelawat korang secara keseluruhannya blog korang tu adalah blog jenis ape.Senang cerita macam sign board bila org tgok header blog dah tau yang dia sedang ke blog yg jenis yang macam mane.

Header terdapat dalam pelbagai bentuk dan format.Ada yang format GIF,PNG,JPG,dan ada yg berbentuk FLASH atau SWF file iaitu header dalam bentuk animasi . amat cool jika mengunakan header mcm ni.

Kehebatan header blog korang akan terserlah dan tampak lebih pro jika header anda itu dapat digunakan sebagai watermark atau mampu bertindak sbgai logo blog korang,dengan ini blog korang secara rasminya mempunyai corporate identity :)
-------
jika anda dalam proses membuat banner blog boleh rujuk : SINI KLIK
jika anda dalam proses membuat Header blog boleh rujuk: SINI KLIK

dan jangan lupa klik entry ni : KLIK

-Sekian-

!Din_Graphic!

service,graphic design,freelance graphic designer,design job
Din (H I A T U S)
Faten (A V A I A B L E)

Friday, February 15, 2013

Keperluan Jadual dalam kehidupan.

jadual berblog,jadual,blogging

Ok wa tak mau cakap banyak sebb gua memang nak cakap banyak hari ni . Hari ni hari suara rock sedunia jadi lu org nak komen mesti la guna bahasa yang rockk~ .. (apa khabar abang joiiii) Rock ooO..

Disi wa dah cakap yang wa nak cakap banyak.wa harap boleh sampai dalam 1000 word . Ok tiba-tiba wa kluar topik jadual pulak hari ni .Dan wa tau lu orang dah biasa dengan jadual sejak sekolah rendah lagi kan .
Jadual ni sangat membantu wa dalam buat kerja.Tapi wa jenis yang pandai buat jadual tapi nak ikut jadual tu wa memang tak reti kadang-kadang haha.

Actualy wa dah lama x update ini blog . Ini kerana wa terpaksa bahagi,darab,tambah dan tolak masa wa setiap hari 24 jam .

Sekalang wa nak sembang , sebenarnya dalam lu berbeloging lu pun patut ada jadual tau.serius wa kasi tau lu..Dengan ada jadual lu dapat manage masa lu orang bila masa nak gi jogging bila masa nk cuti dari tulis blog dan sebagainya.Tak lah lu orang terkial-kial nak blog sambil bekerje ye .

Jadual wa senang je ,dalam tempoh wa belajar satu sem wa akan update hari sabtu je macam hari ni . update tertakluk pada terma dan syarat .amacam mcm maxis x gua. so utk hari2 lain wa fokus belajar je.dan bila cuti sem wa buat overtime bebelog termasuklah vektor korang yang lawa tu wa akan siapkan bila cuti sem.haha. Ok tu je wa nak sembang petang ni.

Sory kalau hari ni bahasa kita ala-ala gengster skit tapi sebenarnya rock oo..

ini semua poyo,jozan
ini semua poyooooo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Loading...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget