Saturday, February 16, 2013

Ciri Kehebatan Header blog anda.

Malam ni jum kita bersembang tentang header-header yang terdapat dalam blog kita.Apakah header blog?Header blog ni satu gambar yang akan bagi tau pelawat korang secara keseluruhannya blog korang tu adalah blog jenis ape.Senang cerita macam sign board bila org tgok header blog dah tau yang dia sedang ke blog yg jenis yang macam mane.

Header terdapat dalam pelbagai bentuk dan format.Ada yang format GIF,PNG,JPG,dan ada yg berbentuk FLASH atau SWF file iaitu header dalam bentuk animasi . amat cool jika mengunakan header mcm ni.

Kehebatan header blog korang akan terserlah dan tampak lebih pro jika header anda itu dapat digunakan sebagai watermark atau mampu bertindak sbgai logo blog korang,dengan ini blog korang secara rasminya mempunyai corporate identity :)
-------
jika anda dalam proses membuat banner blog boleh rujuk : SINI KLIK
jika anda dalam proses membuat Header blog boleh rujuk: SINI KLIK

dan jangan lupa klik entry ni : KLIK

-Sekian-

11 ulasan:

Ikhmal Malique said...

header aku mcm kanak kanak punya style.. hehe. tak pandai sangat nak design2 ni.

Fendy said...

header aku simple giler...haha

Cikgu Ayu said...

Kurang kreatif..
Mohon tunjuk ajar.. :)

Rahmad Mat said...

element grafik perlu di selitkan dan pengunaan warna tema menjadi pemangkin dan kekuatan sesebuah header blog..hehe

D i n said...

Cikgu : sama la jugak yg disini.

Rahmad mat : ya that right~ itu yg kita mahukan :D

bukankosong said...

banner aku lukis sendiri je beb

cweet pinky said...

asal ade header :P

Nurul Aini said...

Saya tak pakai flash pun blog dah berat, ditambah pula header flash..berat nanang..hehe.

Nurul Aini said...
This comment has been removed by the author.
Cik Que said...

header lia biasa2 je..lia sendiri bt header tu x tau pulak ke arah mane..=P=D

Meyra John said...

Mari support all this contest dear! ^^ Thanks a lot, harap kamu dapat joined.

http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/tumblring-time-by-selalulalu.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/mencari-blogger-and-instagrammer-yang.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget