Wednesday, August 22, 2012

KEPERCAYAAN KEPADA ?

Assalamualaikum....salam satu ?

kepercayaan kepada ?
kepercayaan kepada ?
kepercayaan kepada ?
kepercayaan kepada ?
kepercayaan kepada ?
kepercayaan kepada ?

_________________________________________________

Sekarang ni....silap bukan sekarang ni tapi dah lama aku perhatikan ramai org yg declare atau memaklumkan bahawa diri mereka percaya kepada hukum karma.dalam konteks ni aku tak tuduh mereka percaya atau tidak tetapi cukup sekadar kita bukak mata kita tentang kepercayaan kita.

Apa itu karma ? apa yg aku paham karma tu satu kepercayaan yg datang dari agama hindu yg bermaksud jika kita buat perkara baik dibalas baik dan sebaliknya.Ya begitu indah maksudnya dan menjadi pengajaran kepada kehidupan kita.

apa yang menjadi masalah ada di kalangan kita dengan sewenang-wenangnya percaya kepada hukum karma ini.Bukan saya ingin kata x elok.Tapi kalau kita sebagai seorang islam apa yg akan terjadi kepada kita kesan daripada itu ? Syirik ? murtad ? saya pun tk tahu sebab saya masih belajar jika saya salah maka buatlah apa yg patut.Hanya Allah saja yg tahu. : )

Sebagai seorang islam cukuplah dengan rukun iman dan rukun islam : ) Sekarang ni jom kita alih arah sikit kita tukar percaya kpd karma kepada beriman dengan qada&qadar . Cantik bukan ? : )


bagi aku cukup bahaya ayat ni : |

"like dan kongsi jika
anda percaya apa yang BERLAKU
di sekeliling adalah datang daripada KARMA"


=_=
"Ya Allah ya tuhan ku kau bimbing lah kami dalam kehidupan harian kami"






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget