Saturday, November 17, 2012

Vektor Blogger bertuah yang ke-2

Assalamualaikum . Sebelelum ni din ada buat entry Blogger bertuah yang akan dapat doodle.Klik < .Sekarang tiba masa untuk Bloger bertuah yang ke-2 iaitu Ikhmal Malique a.k.a Kertas warna merah

Klik header ni.
Blog Kertas Warna Merah ni adalah salah satu blog rujukan aku untuk dapatkan tip-tip untuk berbloging dan juga ada sikit pasal SEO . So memang tak rugi kalau follow.Dah follow ce korang tengok entry-entry lama dia.best!

So tak mau cakap banyak,ni dia vektor untuk Ikhmal Malique.Hehehe nk cuba pujuk awek eh ikhmal hehehe~

vektor drawing,vektor,kertas warna merah

Esok kita akan update vektor untuk peserta yang keempat pula . Diharap teruskan update bersama saya :) 
Terima Kasih kerana membaca Vektor Blogger bertuah yang ke-2 


Friday, November 16, 2012

Perang Siber Antara ! Din_Graphic ! & IDF (ISRAEL DEFEND FORCE)

idf,israel kejam,israel laknat,kaum yang celaka

Umum diketahui pada awal tahun islam pihak israel telah melakukan operasi besar-besaran iaitu aku boleh katakan operasi bunuh orang saja-saja,operation of pillar apa kebenda ntah . Aku harap israel hancur berkecai.

Susulan daripada tindakan israel yang laknat lagi bodo si yahudi itu berlaku beberapa perang siber antara IDF & !Din-Graphic!.Setelah sekian lama pihak IDF terkena kata-kata bom berangkai aku,Pihak IDF mengambil tindakan dengan menyerang balas aku . Seperti gambar diatas .

"SHAME ON YOU israel , You can kill me but you can't kill the truth ! come here IDF bring your best agent MOSSAD take me ! i'll sure to kill u :D

! Din_Graphic ! Sentiasa bersama dengan rakyat palestin dan syria . power of DOA #

israel laknat,musnahkan israel

Owh petang ni akan berlaku proses vektor untuk blogger bertuah yang ke-2 tggu :)





Vektor Blogger bertuah yang pertama

Assalamualaikum . . Sebelum ni Din ada buat entry pasal vektor tak sempat nak baca ok boleh KLIK , KLIK.Jadi inilah vektor blogger pertama yang di buat . (first come first serve).

vektor drawing,vektor,awek cun,cun,awek

Ok,Tuan empunya vektor ni adalah bernama Nabila biela . Nabila biela,ni adalah seorang pelajar di USIM.Jadi kalau korang tengah nak blogwalking ke atau nak tambah kenalan bolehlah korang follow Nabila dan korang boleh blogwalking di senarai2 perserta segmen dia :D


Klik header ni untuk ke blog Nabila biela :) Blog yang kemas dan menarik antara blog yang berbaloi untuk di bookmark di browser anda . :) jumpa lagi pada entry yg seterusnya #

Dikesempatan ni mari ramai-ramai kita korbankan sedikit masa untuk mendoakan keselamatan saudara-saudara kita di palestin dan di syria juga dan di seluruh dunia . Jangan risau Allah is always by your side.









Wordless Friday # (WW1)

hamas power,we are not terorist !

Thursday, November 15, 2012

Senarai Blogger Popular dan Bertuah .

DG,dingraphic,graphic,vektor,doodle,photoshop,tutorial

Assalamualaikum .Entry sebelum ni Din ada nyatakan yang 5 orang blogger bertuah + pantas + popular akan   mendapat vektor percuma dan direview . Rujuk entry INI

Jadi ini adalah beberapa bogger popular dan bertuah tersebut :
UPDATE
Buat masa sekarang ni masih ada 1 kekosongan masih sempat lagi . First come , first serve . Kepada yang nk divektorkan tu jangan risau vektor akan mula dibuat mulai petang ni :) mengikut turutan eh~~...

Owh lupa Format anda nk yg mcm mana ? PNG ? JPG :3 







Doodle Awek Bertudung (V2)

Ai,adobe illustrator,vektor drawing,potret

PS,Adobe photoshop, painting, edit

Tuan empunya Vektor adalah orang yang istimewa bagi Din , jadi dengan masa yang terluang Din buat vektor kat dia sedash.hehe.Komfom kalau tuan badan tengok Pengsan . Harap2 tak la ye :D


OK tawaran istimewa 5 orang blogger terawal akan dapat vektor FREE dari Din , Ermm ada x ? haha.ok kalau nak nanti sertakan gambar(link gambar) dalam komen .Terhad kepada 5 org bertuah sahaja . Dapat vektor dan skali gus direview nyahaha . Pantas perajurit muda pantas ....


Ha kepada peria punjangga (lelaki) pun boleh jugak meh2 jgn segan :)

Sekian :)






Wednesday, November 14, 2012

Tips meningkatkan Page Rank (PR)

what is page rank,page rank,periksa page rank,pr
Assalamualaikum..Tadi jalan-jalan ternampak entry ikaa ni . Hehe lepas tu terdetik rasa nak chek page rank blog ni.Okey, sebelum tu apa itu page rank ?


Dipetik daripada entry IKAA .

Lepas tu Din terus chek page rank blog din ni pastu tekejut lak ( tekejut walaupun masih blurr apa itu page rank =_=)

page rank,pr
Untuk sapa-sapa yang nk chek page rank boleh la ke link ni : http://www.checkpagerank.net

Owh lupa . Untuk TIPS MENINGKATKAN PAGE RANK (PR) BOLEH LA KE ENTRY INI CEPAT HEHE :D











Sunday, November 11, 2012

POSTER : Su30-MKM TUDM

poster,tudm,su30mkm,sukhoi,tentera,poster army,air force,next generation

SUMBER GAMBAR : PERAJURIT

Poster sebelum ini : KLIK

"Kamilah pewira angkasa,Berjuang nun di langit biru, Menyediakan payung , Melindungi negara , Musuh kan kami buru , Dengan doa kami berkhidmat , Semoga tuhan beri rahmat , Kami tetap setia pada seri paduka , Dan negara ibunda ...

Sentiasa di angkasa raya , itulah cogan kata , Dengan cergas kami meronda , Taat setia terbukti , Berkorban untuk keamanan , Dan negara tercinta ...

Bendera Malaysia . Dengan megah dijulang ! "

lagu rasmi TUDM #

(POSTER PERCUMA)




Resume kerja Graphic Designer

Resume untuk kita mintak kerja amatlah penting kerana pada resume yang dibuat akan terkandung segala maklumat tentang kita dan juga kemahiran kita.Resume kerja yang baik akan meninggikan peluang anda untuk mendapat kerja .

resume kerja,kerja,buat resume kerja

Diatas ni adalah resume kerja yang normal bagi kebanyakkan orang . Selalunya untuk resume bagi seorang grafik designer lebih kepada bentuk infographic . Berikut di bawah ini adalah contoh resume kerja bagi seorang grafik designer. Kreatif ! :

Perlu diigat resume kerja ni bukan resume main game semula je haha #


resume kerja,kerja,graphic designer,resume kerja yang unik


resume kerja,grphic designer,resume kerja grafik designer


resume kerja,resume terbaik,kreatif













Nanti dah habis study nak buat satu la hehe :D yang lain2 tak mau try buat cmni nt ? hehe #
OWH LUPA KALAU NAK GAMBAR BESAR BOLEH LA KLIK GAMBAR TU :)

SUMBER :







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget