Wednesday, July 16, 2014

Bagaimana Anda boleh Berjuang Bersama Palestine

palestin,gaza

#Assalamualaikum .
Ramadhan. Ramadhan merupakan bulan bermulanya kembali serangan ganas israel terhadap penduduk palestin. Tiada yang lain sasarannya wanita,kanak-kanak dan harta benda di palestine. Tidak cukup dengan itu bekalan air dan elektrik juga terputus dari palestine,ianya merupakan satu penjara halimunan gergasi kepada mereka.

Dunia BISU,BUTA & PEKAK.

Apa yang terjadi amatlah menyedihkan. Malang bagi palestin,dikelilingi oleh jiran-jiran negara islam tapi jirannya pula cacat penglihatan dan pendegaran.Sudah terjatuh baru nak bertindak gamaknya. Terima kasih kepada yang perihatin. Anda telah membuktikan yang di atas muka bumi ini masih wujud manusia yang terjamin manusianya.

Anda tidak perlu menjadi marvel avenger superhero ataupun president sebuah negara.Apa yang anda perlukan adalah menjadi manusia.seriusly.

APAKAH YANG BOLEH ANDA LAKUKAN ?

Nak bicara perkara ni terlalu banyak yang anda boleh lakukan .

jika anda :
-Blogger : Teruskan menyampai berita dan sokongan terhadap palestin dan umat-umat islam yang ditindas di dalam penulisan anda.

-Designer : Terus hasilkan karya yang menyokong palestin. Percayalah hasil karya anda mampu menjadi perang saraf yang berkesan terhadap israel..buat fakta dan infographic kekejaman israel.

-Berdoa : Semua manusia mampu melakukannya.

Tak kiralah apa kerja anda..Apa yang anda perlu buat hanyala SPEAK THE TRUTH , EXPLAIN THE TRUTH , AND SPREAD THE TRUTH.

Kerahkan segala kepakaran anda untuk mereka.

SITUASI HARI INI .

Beberapa hari lepas kita telah menyaksikan beberapa kumpulan hacker Malaysia telah melakukan serangan terhadap beratus-ratus laman sesawang di israel.Jika dilihat pada serangan Anonymous terhadap israel sebelum ini telah berjaya membuat israel kerugian data-data sensitif dan berjuta-juta hanya disebabkan mereka.

I give massive respect for these people,sebab tak mampu angkat senjata tapi mampu guna kemahiran utk membantu saudara mereka

ISU PALESTIN MAKIN KIAN MENYEPI.

Saya berharap isu ini bukanlah pada bulan dan minggu ini sahaja.Jadikan ia terus viral di dunia..Apa yang berlaku CDM 25 lebih trending dan membutakan mata kita seketika.Semakin kurangnya share di FB ..kalau lihat sebelum ni setiap 5 minit sentiasa update situasi di sana..skrg..anda boleh lihat.

Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapat hasil-hasil graphic terhadap isu palestin boleh download secara percuma dia laman web ini :

GRAFIK MALAYA


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget