Tuesday, April 2, 2013

Block Pencuri Wifi .

wifi hacker,hacker,block wifi user

BLOCK PENCURI WIFI

Assalamualaikum . Sekarang ni semua rumah kebanyakkannya pasti akan mempunyai rangkaian internet,dan kebanyakkannya mengunakan Wifi kerana boleh duduk kt sudut mana pun bahkan ditandas utk online dan update status di tandas.

Dalam keseronokkan kita dalam mengunakan Wifi,Pasti akan ada orang yang akan crack wifi anda untuk digunakan oleh si pencuri itu.Kalau guna untuk main fesbuk ok lagi , ni tidak digunanya utk mendownload file,movie,pon,dan macam2 lagi ini pastinya akan menarik signal wifi anda dengan begitu strong skali.

Percayalah perkara seperti ini amatlah menyakitkan hati .

Disini,Din akan tunjuk bagaimana utk kina block pencuri tu secara senang.ini bermakna ada akan block PC si pencuri tu dari menguna wifi anda . amatlah sia-sia utk pencuri tu hack kerana pc/llaptopnya sudah diblock :) . Din dah try.housemate rumah din membebel x leh guna wifi hahaha .


BLOCK PENCURI WIFI :

1).Pertama sekali,anda mestilah mendownload file/software Netcut . Download di link ini : http://www.4shared.com/file/KRt1X6C4/netcut.html

2).Install Netcut . selepas install jika anda mengunakan window 7 atau vista open netcut as admin (right clik open as admin)

3).akan keluar interface Net cut .
dalam gambar ini software netcut ni akan memaparkan PC/Laptop/Android yang sedang connected dgan wifi korang.Perhatikan Hostname iaitu nama laptop/pc/telefon bijak.jika terdapat yg tidak dikenali ikuti langkah seterusnya.(Hostname ni adalah lebih kurang nama pc/laptop korang la : contohnya U and me (wakaka) nama account laptop.

4).
Bila dah dapat suspek pencuri wifi clik kt baris suspek tu dan klim CUT OFF dibulatan yg atas tu . korang klik je nama pencuri tu :3

5).
Bila dan cut dia akan jadi macam ni OFF :)

6).Untuk nak bagi dia dapat balik internet just klik resume seperti gambar dibawah ini :
Klik nama dan clik resume.

Selamat mencuba #
P/S : nampak macam x berkesan tapi seriusly berkesan :3 dah buat ujikaji dah kt rumah sewa . So lepas ni kalau gi kat kedai mamak online lambat semacam just guna ni dan cutoff penguna lain dan anda dpt internet laju :3 JANGAN BUAT CAMNI !

apa2 pun selamat mencuba kalau x berkesan just google hehe :D

Monday, April 1, 2013

Review Blog : CCK | Coretan Seorang Blogger .

Assalamualaikum . Hari ni dengan sedikit masa yang terluang Din nak melengkapkan syarat review blogger terpantas di blog CCK

Review Blog : CCK | Coretan Seorang Blogger


Jadi pertama sekali,susunan blog dalam dalam blog ni kemas . jadi bila masuk dalam blog tu mustahil la korang nak sesat . rasa tenang je sebb senang nak surf .

Dan yang penting dalam blog ni x de widget yang merapu atau x de function . Sesetengah blog kan, kalau kita masuk tiba2 ada konsert , pastu ada musim salji la , tapi dalam blog ni cool ja .  takdak semua tu , tu yang Din suka tu haha.

Dan yang penting yang harus dinyatakan sebagai salah seorang penguna servis internet yang paling murah . Blog ni tidak lah lembab . nak loading pun cepat . 

Jadi,kali ni Din kasi 4 setengah bintang daripada 5 bintang . apa2 pun Din berpuas hati , limpa , dan jantung.

Jom pakat ramai-ramai terjah : KLIK !!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget