Tuesday, April 2, 2013

Block Pencuri Wifi .

wifi hacker,hacker,block wifi user

BLOCK PENCURI WIFI

Assalamualaikum . Sekarang ni semua rumah kebanyakkannya pasti akan mempunyai rangkaian internet,dan kebanyakkannya mengunakan Wifi kerana boleh duduk kt sudut mana pun bahkan ditandas utk online dan update status di tandas.

Dalam keseronokkan kita dalam mengunakan Wifi,Pasti akan ada orang yang akan crack wifi anda untuk digunakan oleh si pencuri itu.Kalau guna untuk main fesbuk ok lagi , ni tidak digunanya utk mendownload file,movie,pon,dan macam2 lagi ini pastinya akan menarik signal wifi anda dengan begitu strong skali.

Percayalah perkara seperti ini amatlah menyakitkan hati .

Disini,Din akan tunjuk bagaimana utk kina block pencuri tu secara senang.ini bermakna ada akan block PC si pencuri tu dari menguna wifi anda . amatlah sia-sia utk pencuri tu hack kerana pc/llaptopnya sudah diblock :) . Din dah try.housemate rumah din membebel x leh guna wifi hahaha .


BLOCK PENCURI WIFI :

1).Pertama sekali,anda mestilah mendownload file/software Netcut . Download di link ini : http://www.4shared.com/file/KRt1X6C4/netcut.html

2).Install Netcut . selepas install jika anda mengunakan window 7 atau vista open netcut as admin (right clik open as admin)

3).akan keluar interface Net cut .
dalam gambar ini software netcut ni akan memaparkan PC/Laptop/Android yang sedang connected dgan wifi korang.Perhatikan Hostname iaitu nama laptop/pc/telefon bijak.jika terdapat yg tidak dikenali ikuti langkah seterusnya.(Hostname ni adalah lebih kurang nama pc/laptop korang la : contohnya U and me (wakaka) nama account laptop.

4).
Bila dah dapat suspek pencuri wifi clik kt baris suspek tu dan klim CUT OFF dibulatan yg atas tu . korang klik je nama pencuri tu :3

5).
Bila dan cut dia akan jadi macam ni OFF :)

6).Untuk nak bagi dia dapat balik internet just klik resume seperti gambar dibawah ini :
Klik nama dan clik resume.

Selamat mencuba #
P/S : nampak macam x berkesan tapi seriusly berkesan :3 dah buat ujikaji dah kt rumah sewa . So lepas ni kalau gi kat kedai mamak online lambat semacam just guna ni dan cutoff penguna lain dan anda dpt internet laju :3 JANGAN BUAT CAMNI !

apa2 pun selamat mencuba kalau x berkesan just google hehe :D

29 ulasan:

cik yaya said...

terbaik la :)

Irwan Alessa said...

Memamg pakai software ni.. kalau tak kedai aku asik kena hack.. Wifi Stymx memang mudah.. WEP kan, kalau UniFi WPA2, sampai tercirit la nak hack.. hahaha

cweet pinky said...

CP pown pakai wifi kat uma kg la , kat kg pown ade ek hack2 ?? hahahaha !

iAmCekbolat said...

:) daebak

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

nak download la... sebab bukan boleh percaya manusia sekarang ni.. suka hack org.. scary owhhhh terima kasih ye share benda ni

Fendy said...

serius menarik...

Meyra John said...

Join sini, http://meyrajohn.blogspot.com/2013/04/fabuloous-giveaway.html AWESOME!

Aminin said...

bro ada cara nak detect ip si pencuri wifi nie? senang aq nak ddos terus je baru padam muka.. line aku lempab ase ada org curi nie...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualikum...

Terima kasih bro din sudi kongsi ilmu komputer...pasal wifi nie.... slute..

mselim3

D i n said...

cik yaya : thanks :D

irwan : bagus2 hehe amacam ok tak ko pakai net cut kt kedai ko tu ? :)

cekbolat : ongbak :D

CP : haha kt kmpung kurang la skit mngkin ada :p haha

aina : haha download la :D

fendy : thanks :D

aminin : haha tu tak tau la pulak nk buat cmna nt try tnya pada otai2 msti depa tau :3

mselim : wassalam :) tq

Ikhmal Malique said...

kalau nak agak kejam, curi cookies, facebook sekor sekor.. haabis cita. haha.

D i n said...

wahahah curi biskut depa haha :D nice idea!

Kesuma Angsana said...

bagus ni tq share yer

nabila biela said...

hebak3..hehe

Nurul Farahizzati said...

ala.. pasni, xleh la nak curi wifi org.. hihihihi..

Nurul Aini said...

Tak pakai wifi..hehe..pakai berukband je. Bagus cara ni..boleh lah buat dekat kolej..tapi habis sudah.......

D i n said...

aini : alaaaa dah habisss keee :p baru ingat nak suruh blanja downtown haha

Anonymous said...

terbaik bro..tq

Anonymous said...

aku setkan mac address dlm allowed list wifi aku. ada cara ke org nak hack wifi kalau buat cenggini?

D i n said...

anon : wallahualam :)

fakhrul faris said...

nak tanya. Org yg guna wifi kita dgn password yg kita bagi (bukan pencuri) pun akan disenaraikan kt situ ke?

D i n said...

fakhrul faris : ye . walaupun kita bagi pasword kat dia.senarai dia tetap akan naik kt skrin sbb dia guna wifi yg kita connect :D dia ttp boleh di block :)

syazrin said...

menarik tp masih blh tembus gak ney lw stkt gune software netcut ne.. aku tau sbb aku pnh gune sblm ne, cube try gune abg dia 'netcut defender'..24/7 ko cut line org tu, dia ttp blh guna jgak line wifi tue.

bkn soft ne tk bgus, tp tu la...developer dia cipta soft ne 1 set, blh cut line dan blh jg mengelakkan dr kena cut line dr soft yg sama...

rajin google, mmg senyum memanjang la pencuri tu sbb dpt line free...hehehee(pnh jd pencuri wifi suatu ketika dahulu :p)

Muhammad Syazril Adha A.Malek said...

akn kekal ka cut off tho walaupun dh shutdown software netcut nie?

noor ashikin said...

Memang sakit hati sangt bila internet kena hack... tertiba ada additional 2 connection kt android. Cam na nak block kalau buat hostport kt android... boleh tolong ajar x.... limit cepat habis...

D i n said...

Syazril : tak kekal bila kita tutup laptop atau pc dia akan jadi normal balik so kalau nk block bukak la pc/laptop balik dan on kan netcut dan block balik

ashikin : x tahu la pulak utk android. :) tukar security hotspot tu kpd WPA2 try :)

Haslinih Sapilin said...

Sy dah cut off user tp user tu masih boleh dapat connection. macam mana ni... T,T

D i n said...

Haslinih : maybe dia pun pakai netcut..atau boleh restart

erin azrin said...

Blh bgtau tak cmne nk curi cookies si pencuri blk.. pencuri umh sy ni mmg wtf laaaah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget