Saturday, November 10, 2012

! Din_Graphic ! android app (BETA)

Kini anda boleh mendapatkan applikasi android !Din_Graphic ! secara percuma . Aplikasi ni walaubagaimanapun masih lagi di peringkat percubaan (BETA) . Dengan mengunakan apps ini akan lebih memudahkan para penguna android di luar sana (Din sendiri pakai 3310 )

Untuk mendapatkan apps ini . anda boleh download di pautan yang diberi . ianya masih di peringkat percubaan ianya akan di naik taraf dari masa ke semasa :


qr code,android apps,apps,android,logo















Sedia dimuat turun hehehe :D.Salam maaf hijrah 1434.




Poster : Sang Saka Biru

PDRM,sang saka biru,69,vat69,poster,tactical,polis
Poster (HI-RES) kepada peminat-peminat agensi/pasukan keselamatan Negara . Sang saka biru .
Credit : Perajurit (sumber gambar)

Entry adik beradik kepada entry Wordless .


Friday, November 9, 2012

Meletak Link dalam Profile .

Assalamualaikum .
blogger,profile,hack,tutorial
Mungkin ada yang dah tahu dan mungkin ada yang belum tahu . Kali ini din akan ajar bagaimana nak meletakkan link blog kita dalam profile blog kita . Cara ini dapat membantu kita apabila blogwalking . kadang-kadang kita BW kita lupa nk tingal jejak kan dan kadang-kadang telupa nk letak link kita supaya tuan lombong nk balas kunjungan kita senang.

Dengan cara ini juga kita dapat promote link kita kepada orang ramai apabila pic profile kita yang kecik tu di klik . hehe best kan ?

Meletak Link Dalam Profile :

1.Korang follow blog kawan korang dan korang tekan site settings macam dalam gambar.

tingkatkan follower,cara mudah,mudah,follower

2.Kemudian akan keluar macam ni dan korang tekan Add links . Macam dalam gambar jugak ye hehe .
link,tambah,pautan,promote,

3. Ha lepas tu boleh la korang letak link blog korang ke,link fanpage korang ke ape-ape ke kat situ .

link,hack,promote


4.Lepas dah selesai save kan  . pastu bila orang tekan profile korang akan jadi cmni hehe nampak tak link din kt bawah tu hehe . dapat promote dan dapat bantu org nak jejak kita kembali hehe .


Harap-harap dengan informasi ini dapat membantu . hehe salam hari jumaat . (Sekarang musim hujan = sejuk hehe best ! )


Tuesday, November 6, 2012

Awak saye nak awak tahu.....

Awak saye nak awak tahu,yang sekarang ni awak berada ni DinGraphic.blogspot.com,dan saye nak awak tahu yang awak boleh buat komik meme awak disini sekarang.Jadi awak buatlah puas-puas...



Dah-dah takpayah nak jiwang awak,awok kat sini haha..Ok ni adalah santapan petang korang untuk harini.Jangan lupa untuk terus untuk update bersama kami di sini kerana banyak entry yang bakal menyentuh perasaan,Nostalgia,dan juga tips yang menarik pada hari yang seterusnya.

ZASSSSSS ! untuk itu berhiburlah dengan meme generator ini buat seketika .


Monday, November 5, 2012

Pemenang Segmen Colour Monster.

Assalamualaikum .

Ini adalah senarai pemenang segmen colour monster by Nisha ( Eceh macam aku pulak yang buat segmen ni ye haha)

Tempat 1 : Dingraphic.blogspot.com
Tempat 2 : zakie11.blogspot.com
Tempat 3 : ramadhan-liya.blogspot.com



Ok . Selama aku masuk dalam dunia blogging serius gua cakap ni la segmen yang first gua menang . Korang boleh bayangkan macam mana perasaan org yang tak penah menang kan haha . (WOLAH~).Trima kasih diucapkan kepada semua perserta dan tuan empunya blog yang telah memilih saya sebagai ahli parlimen batu bertangkup.

Segalam form saya telah siapkan hehe . Sebagai tanda terima kasih Din mengajak semua orang terutamanya penduduk kawasan parlimen Din graphic untuk sama-sama follow peserta dan tuan segmen itu.Din harap akan ada lagi segmen2 seperti ini dianjurkan .


Jom follow ! :D

CETAKAN BERKOMPUTER INI TIDAK MEMERLUKAN TANDA TANGAN . KEEP UPDATE WITH ME ! Din_Graphic !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget