Friday, November 9, 2012

Meletak Link dalam Profile .

Assalamualaikum .
blogger,profile,hack,tutorial
Mungkin ada yang dah tahu dan mungkin ada yang belum tahu . Kali ini din akan ajar bagaimana nak meletakkan link blog kita dalam profile blog kita . Cara ini dapat membantu kita apabila blogwalking . kadang-kadang kita BW kita lupa nk tingal jejak kan dan kadang-kadang telupa nk letak link kita supaya tuan lombong nk balas kunjungan kita senang.

Dengan cara ini juga kita dapat promote link kita kepada orang ramai apabila pic profile kita yang kecik tu di klik . hehe best kan ?

Meletak Link Dalam Profile :

1.Korang follow blog kawan korang dan korang tekan site settings macam dalam gambar.

tingkatkan follower,cara mudah,mudah,follower

2.Kemudian akan keluar macam ni dan korang tekan Add links . Macam dalam gambar jugak ye hehe .
link,tambah,pautan,promote,

3. Ha lepas tu boleh la korang letak link blog korang ke,link fanpage korang ke ape-ape ke kat situ .

link,hack,promote


4.Lepas dah selesai save kan  . pastu bila orang tekan profile korang akan jadi cmni hehe nampak tak link din kt bawah tu hehe . dapat promote dan dapat bantu org nak jejak kita kembali hehe .


Harap-harap dengan informasi ini dapat membantu . hehe salam hari jumaat . (Sekarang musim hujan = sejuk hehe best ! )


20 ulasan:

Fendy said...

good info..

D i n said...

fendy : thanks :D

cik mun said...

nice tips..nnti mun cube ye..

ikaa said...

menarik niee..nk cuba sat

ikaa said...

menarik niee..nk cuba sat

D i n said...

cik mun: haha thanks

ikaa : haha kalau dah buat takpe hehe

hananhadila said...

da jadik da , thanks ! :D

D i n said...

hana : haha lepas ni senang la org nk terjah kamu hehe

Ikhmal Malique said...

ye din. tuto ni penting ni. kadang kadang kita nak follow balik org yang follow kita pun susah kalau tak ada link.

Nurul Aini said...

ohh..baru tahu..terima kasih din.

D i n said...

ikhmal malique : betul tu kalau ada link senang skit keja :D

Aini : haha aini dah tau sje buat tk tau kan hehe

Nurul Aini said...

ehh..betullah tak tahu..hehe..orang cakap betul tak caya.

D i n said...

Aini : haha din caye la hehe :D

FJ - Faten Johary said...

aku nak buad tutor mcm ni jugak la tp lain sikit . huhu

kinara kinatara said...

stuju:)

D i n said...

faten : haha cepat2 tk sabar nk tggu ni :D

Kinara : apa yang stuju haha :D

Nyamuk Terbang said...

terbaik

D i n said...

Nyamuk terbang : wah macam boboi lak kan haha

nenot said...

tq for da tutorial...berjaya buat n paham :)

D i n said...

nenot : nice :) hehe lpas ni leh ke blog awk dgn senang hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget