Saturday, February 19, 2011

Saya seorang Blogger yang aktif...


segmen yg hebat..=)
wlaupun kdg2 lambat tapi saya seorang blogger yang aktif..=)
trimas sudi baca =)

Beberapa Pekara super natural yang tidak patut korg buat............

disini dgn suka hati aku nak merapu sat...kalau hang suka,senyum syukur kpd tuhan...dapt gak aku pahala..sbb bg hang senyum hari ni....hehe insyaAllah...=)


  • jangan sesekali berjalan sambil mengeluarkan kata2 kesat....berkemungkinan anda akan bermalam di wad ICU amatlah tinggi peratusnya nanti..
  • Jangan masukkan kad kredit dalam mesin ATM sebb peratus anda nak kena cop org primitif adlh tinggi..
  • jika anda keluar berdating jangan sesekali panjang tangn berkemungkinan ajal anda pada hari itu...(fikir2kan lah...=)
  • jangan sesekali membeli tepung gandum dengan mengunakan matawang yen mahupun peso kerana anda di MALAYSIA....
  • jangan mengantikan minyak wangi anda dgn semburan RIDSECT..kerana anda bukanlah serangga..tetapi anda adlh serangga jika anda berkelakuan seperti serangga..(fikir2kan lah...=)
  • jangan sesekali mengoreng ikan dengan menggunakan "Minyak Dagu"kerana perbuatan anda bakal mendapat bala..haha
  • jangan sesekali keluar bersiar dgn pakaian renag...berkemungkinan anda akn berenang di longkang2 berdekatan adlh tinngi...
  • jangan lakukan perkara terkutuk kerana anda bakal dikutuk....sampailah anda menjadi kutu....
peratus anda utk mendapat sebatan paip getah adlh tinggi
jika anda mmg super natural....
SEKIAN...=)
Thursday, February 17, 2011

Ermm...saya suka cara cikgu berfikir...


Sudi-sudi la baca..=) walaupun x seberapa..
Di dalam sebuah kelas, seorang cikgu tadika perempuan bertanyakan satu soalan,

” Ada 3 ekor burung di atas pokok. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi tinggal di atas pokok?”
Adik Mat mengangkat tangan dan menjawab soalan tersebut, “Kosong cikgu”.
“Kenapa kosong Mat?” Tanya cikgu.
“Sebab 2 ekor lagi tu mesti laa terbang lari cikgu.”
“Salah! Jawapannya tentulah 2 Mat. 3 tolak 1 sama dengan 2. Tapi cikgu suka cara kamu berfikir”.

Habis kelas, cikgu dengan ikhlas dan murah hatinya belanja Adik Mat makan aiskrim. Adik Mat yang sedang menjamu aiskrim itu tiba-tiba bertanya,

“Cikgu, ada 3 orang perempuan makan aiskrim. Sorang tu style makan telan semua sekaligus. Yang sorang lagi gigit sikit-sikit. Perempuan yang last sekali jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis. Antara 3 orang perempuan tu, cuma seorang saja dah kahwin. Yang mana satu cikgu?”

Tergamam cikgu apabila mendengar soalan Adik Mat tu! Tapi cikgu tetap maintain cool jerk. Dengan berlagak neutral cikgu pun menjawab, “Yang jilat keliling dulu dan kulum aiskrim sampai habis tu kot yang dah kahwin”.

“Salah cikgu! Yang pakai cincin kahwin la yang dah kahwin. Tapi takpe, saya suka cara cikgu berfikir.”


p/s: hehe... i like!

Dikongsi daripada:

http://www.cybernetic88.com/bila-guru-perempuan-bersembang-dengan-murid-lelaki.html
Wednesday, February 16, 2011

AHLamak ! Dia Dah Mai!!!!


Salam...SPM 10' dah berbulan2 berlalau
bila habis SPM tudia punya cantek HOREY!
Konon bajet ada masa banyak la konon haha
Kerja la apa la apa2 la apo2 lo ape le..ceh
Last2 tanam anggur...(nak?)

Horey pnya horey..tu dia Result SPM 10' Dah nak terjah rumah ko dah ahaha...
tapi insyaAllah semua org dah buat elok2 dah ha...
(P/S:Risau paper BI sebab soklan novel Bi tu aku tulis aku suka Coyotito Mati sebab cerita tu cepat habis..=_=)hahaha

Aku Nak Masuk Bloglist Atok...


mcam yang hang tau Aku nak masok bloglist atok..
yang tu la yang tengah berlaku kat blog
http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/02/cucu-nak-masuk-bloglist-petua-kita.html
jadi hang nak masuk?orait terbuka kat blog petuakitasemua =)
(P/S:Banyak petua ada kat sana aku paling suka part yang...yangggg...shhh)

Anda Sedih Ha Meh Kita Berseronok sat Kat Sini...


Persian:NO SHIT !...THIS IS MADNES! THIS IS MADNESS!!!
!!!!
Spartan: NO!! THIS IS S P A R T A N !!!
Persian: Ahh...This is Really Madness!
Spartan:WHOARRRRGGGHH!
Persian: This is Madness!
Spartan:HAHAH Always beware about this sign in Sparta!(hahaha!!)
Enjoy reading ya..=)

Original Movie from:Meet The spartan

Semuanya Kerana Malas. . .


kepada anda..anda dan..anda len kali kalau ada fell nk bwt malas tu elakkan la
sebb apa?
sbb aku dah terkena dgn sifat asli aku ni pemalas kdg2
aslnya aku suka lukis dah bethun lukis pnya lukis pulun..pulun..
mai saja habis SPM masatu la msok musim malas memalas sambil memulas ketupat...
skill yg aku blajar bethun sampai jadi tapai..
hanya dgn beberapa mnggu anugerah tu hmpir lesap wahah THIS IS MADNESS!=_=
syukur dapat kembalikan skill2 lama aku nni adoi~

ha kalo hang ada fell nak malas2 ni aku cadangkan
ko ambil pil tidur sambil makan rendang ayam tarantula masak lemak tiruan..
amcam ada gila?
Tuesday, February 15, 2011

Kesibukan Melanda


Ades...Proposal utk komik x siap lagi baru buat character adoi~bala bala bala...sikit hari nanti mana panda la aku hahah....tapi update ttp update cuma lmbat saja haha..

P/S:ada sapa2 nak sumbang nama utk character komik aku? atau tajuk komik aku ke (adoi tajuk pun x dak lagi nih) lebih baik buat habis dlm satu buku ja selamat~sapa2 nk sumbang nama ke idea tajuk ka apa ka ape2 ke apo2 ke sumbangn anda sgt dihargai~

Err...Hye...Saya Blogger Baru..

Seperti yang anda tahu blogger terkenal kita http://www.benashaari.com/ bukan cikgu asyaari dlam filem P.Ramle tu ye.telah mmprknlkn satu segmen yg menarik kpd para blogger baru (nice men!)Suma org bleh join~woho

Tutorial :buat komik (Cara Saya) sekadar berkongsi~

  • ok..tanpa banyak beleter mcm mak nenek datuk kepada super nenek saya terbangkan anda terus ke destinasi ye~enjoy...
  • ok..first senjata yang saya selalu guna adalah Marker Hitam Artline 70,Pensel 2B,Pensel mekanikal,Artline medium 0.6,Artline 0.8,0.3,Pemadam,dan pembaris.
  • lepas dah ada senjata aku terus serang..(abaikan ayat tu)ok first aku lakar dlu idea aku tkot aku lupa dgn ada lakarn ni kira mcm backup data la haha...proses ni thumbnailing kot hahah ntah la btol ke tak sebab aku guna istilah melayu je XD lakaran~
  • selain tu tujuan aku buat lakar ni supaya bila aku lukis komik nt tak la termenung pikir terok2 buang masa.
  • lakaran utk komik ni kalau 100m/s maka 100m/s la aku lakar dulu aku beri perhatian kt bahagian ni sebb kt sini la aku rancng mcm2 sblm aku lukis.
  • Okeh..lepas dah habis lakar seribu m/s atau sejuta aku dah bleh start buat dah...sebelum start aku akan ukur di kertas A4 tu mcm gambar kt atas tu dgn ukuran 0.5cm.
  • lepas tu aku akan buat panel(panel aku ink pakai Artline 0.6).
  • lepas tu lukis la dlm tu chartr..(mcm dlm lakaran)
  • lepas dah lukis...dapat la anda menuai hasil anda tu...
  • Oke lepas dah siap suma tu utk yang nak edit2 guna komputer guna software photoshop ke korg bleh la scan masuk PC pastu pandai la buat efek klabu ke dialog ke ape ke ape2 ke ke apa2 ke ahha
  • utk yg bwt cara manual lak buat la trus masa lukis tu cth:Bubble dialog ke ape ke ape2 ke apa2 ke ke ape apa apo ke ahah
  • ades sory tak dak part ink chartr dan lain2 ^^; (ala ringkas2 sudah yg len tu imaginasi)Bye~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget