Saturday, February 26, 2011

Tu dia Cuaca panaih mai secawan.......


Salam semua blogger....
cuaca dah makin panas,,
hari ni tu dia panaih terik kat PB nih huhuh syukur2...

Bila dah panaih ni teringat pulak kat satu tips yang
pernah otak aku rakam dulu..keh3

Minumlah air 8 gelas sehari...
(tiba2 dahaga)
dengaq crita baguih utk buah pinggang kita jugak ermm..
pastu dapat kurangkan jerawat kan?
(tak taw..tak taw...ikut apa yang aku baca ja)

*dikatankan boleh awet muda*

ok lepas ni kurangkankan ambik ayaq yang merapu tu...
haaha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



*Penegasan tiada unsur politik di sini !*
sekadar utk tatapan sahaja


*SEKIAN*
Sumb.En.Google








Blog saya Blog Hantu.....wuwuw


wah rasa macam tak dak org la kat sini..
ade hantu kot..O^O

trima kasih sebab sudi baca kepada semua orang :P
dan tak lupa kepada silent reader >_<~ (ade ke sob..sob..T_T)
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


*SEKIAN*
salam..
Friday, February 25, 2011

Terpaksa naik moto redah 3 negeri hari ni....


*terpaksa bergerak awal2 pagi hari ni*


Salam..
saja nak update belog keh3..
adoi hari kena redah tiga negeri atas sebab tertentu....@_@
boleh tahan penat la jugak ditambah lagi
kalau naik moto wave yg kuat gegaq tu haha gatal bontot!
haha negeri pertama p.pinang...
sebab apa p.p sebb aku ambik lesen kreta kat sana hehe...

Negeri kedua Kedah..
yang ni memang penting sebab dijemput sbgai salah seorang penerima hadiah~~
(x pi rugi la haha)

*bebarapa gambar yg sempat diambil*
Lepas tu kembali ke kampung halaman ku iaitu PERAK
(keh3..)


*hanya berbekalkan beberapa bijik Dorayaki*
(ini kes gila!)
makan dorayaki kebetulan aku berbaji biru adeh doraemon!

*kedai di sepanjang perjalanan yang aku beli buat bekalan*

kaki dan bontot pun dah penat so aku nak tido hahah
penat ni pinggang sakit kalau ada bini kan bagus
boleh urut~~~
(erk!)

*SEKIAN*

Kan Bagus macam ni... jimat....


Haha salam...
lepas ni sapa2 yang tak reti main snooker pun bleh main
pengalaman sama macam main kt kedai snooker yang kna baya tu hahah...

ok gua nak sambung main ni
(walaupun aku x reti main)
:P

satu alternatif yang menjimatkan duit aku
keh3

*SEKIAN*

Keburukan kurang tidur dan tuntutannya...

Ok salam
entry kali mcam tajuk yang aku letak kat atas tu..
macam yang aku tgk org chatting kt internet sampai tgh pagi pun ada..

ini utk anda yang suka tidoq lambat ahah
Enjoy reading....


Tidur Dan Kerehatan Yang Berpatutan Adalah Ibadah Islam adalah satu agama yang seimbang. Ia mementingkan tidur dan kerihatan agar ibadah dan aktiviti akan dapat dilakukan dengan baik. Dalam sebuah hadis disebutkan tentang kisah Abu Darda’ yang, di antaranya, tidak mahu tidur malam kerana ingin melakukan ibadah. Salman, sahabatnya, telah menegurnya dengan berkata: “Tuhanmu ada hak ke atasmu, badanmu ada hak ke atasmu dan isterimu ada hak ke atasmu. Berikan kepada semua ini haknya.” Ketika Nabi mendengar perkataan Salman, Baginda berkata: “Benarlah Salman.” (Bukhari) Islam tidak hanya menyuruh seseorang itu tidur, malah menekankan bahawa ia adalah hak badan yang perlu ditunaikan.


Dari sudut sain~~hehe


(Rujukan: Tinker Ready (2000); ‘Naps: The Art of Snoozing’)

Seseorang yang tidur 3-4 jam kurang daripada kadar tidurnya yang biasa, akan mudah mengalami tekanan perasaan (stress) dan akan mudah dijangkiti kuman, disebabkan oleh sistem pertahanannya yang menjadi lemah. Penemuan ini telah dilapurkan di dalam majalah perubatan ‘Lancet’ pada pada bulan Oktober, 1999.

(Rujukan: Lancet: 'Impact of Sleep on Metabolic &

Endocrine Function)


ha lepas melepak lagi kah3 tidor cepat malam ni...
ahahah dengar lah bebelan aku ni chatter~~~




SEKIAN
*Entry yang bosan kan?*

*Sumber En.Googel*











Eh...budak2 gaduh la hahha.....




Salam...
ok straight to the point kah3
kalau dulu2 skolah rendah gaduh ejek2 biase je sekarang aku
tengok budak2 kecik gaduh sambil mengunakan ayat yang moden
dengan selambernya...hahah ayat apa?
ayat yang tuuuuutt tu la hahah....

Dengan secara tiba2nya aku berfikir..
secara monolog dalaman.."eh mana budak2 jagun ni blajar bahasa tu?"
bisik Din sorang2..hahah


Dan budak2 tu pun berlari sambil dikejar suara aku yang memaki hamun
kerana kacau aku tidor mwahahahah...

sapa yang mengajar bdak2 ni..adoi
sah ikut pengaruh crita..pastu org2 macam kita ni la hahah yang slalu melemparkan
kata moden itu wahawh..

kan bdak2 dah trikut ermm

lepas ni kalau bercakap dgn budak2 jagung ni
kene cakap elok2 la dari awal
sebab kalau dia dah trikut ayat moden tu pasti lebih moden dari kita ades!~

SEKIAN
*Entry yang mungkin korag susah paham sebab aku baru bngun tidur *mamai*
*ayat tungang langang*

*Sumber En.Google*

Thursday, February 24, 2011

Owh saya di dalam filem arahan.....


HOHOHO....Salam semua
trima kaseh kepada tuan direktor blogger2 skalian
yang sudi ambik saya belakon hehe walaupun extra je keh3..

ermm sbgai pelakon yang trsenarai di finalis ABPBH
saya promosikan filem dan drama saya ye emmm uhuk2
(batuk gedik! ;D)

1).mengisahkan beberapa samseng kampong nk jawab teka-teki spaya dapat kawin
dengan anak dara cun yang tahap super ultimate ultra!

Klik Utk membaca
diarahkan oleh:
http://ieanchip.blogspot.com/


2).kedua sebuah drama pendek hehe(walaupun dapat watak extra sbgai mamak kedai huhu)
menceritakan cerita yang menceritakan cerita....eh ko baca la hehe

Klik Utk membaca
Diarahkan oleh:
Zue Cancer


SEKIAN
;D

"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"


owh yeah~~ saya di Tag..
pastu saya rasa best..heheh trimas kpd yg tag~ ;D

saya masok kategori CooL eh?
XD

owner contes

ok selesai suda ^^

::TAG::
1).Zura
2).Hana niey
3).Saura

SEKIAN
;D

Buli Siber...adakah anda sedang melakukannya?

Assalammualaikum salam sejahtera..
Entry kali ni saja cari info sebab hati ni masih membara..
(macam lagu awie "Bara..yang panas men...bara..")
hahaha...

Oh..no adakah anda pembuli siber?
Dem...jika anda pembuli jgn cuba2 nak buli
aku atau budak2(yela mngkn ko rase ko tua keh3)

ko tak risau ke kalo ko buli time tu dia tgh konflik gila2?
tinggi pratus dia nak go on beb...ha tak tau!

"membuatkan seseorang berasa terluka, sakit hati, malu, takut, sunyi, terasing dan sedih. Buli tidak terhad kepada perlakuan fizikal saja seperti memukul, menendang, mencubit atau menolak."

masalahnya kat sini aku dah terkena ni
apa nak buat ni?nak aku buat kerja kotor kat komputer aku ka
bagi pelingkup dia?
(sory ni mmg style aku~)
ade ke patut?hotak ko la pmbuli ! >_>
sory kpd yg terlibat tlis ni kt chatroom?
aku search kt internet buat rujukan Aku tak jumpa pun kaum Din?
Ce citer kat aku meh?

"ko blame aku malukan kaum ko..berat tu beb sbb aku x suka buat2 org ni
dah ko tduh cmtu otomatik Dia shoot hati aku wo..bagai kena RPG!"

hahaha luahan hati saja kpd yang terlibat jgn buat dan mntx maaf balik ye?
"tidak sempurna taubat nasuha ko kalau tak dapat kemaafan aku"

Ok kita tgk tips ni plk ye~ =)



Jangan jadi mangsa atau pembuli siber

# Hentikan, halang dan dedahkan (jangan bagi maklum balas kepada sebarang mesej pembuli siber, Halangnya daripada terus menghantar mesej dan maklumkan kepada orang dewasa yang dipercayai).
# Fikir sebelum klik (semak apa yang anda hantar..fikirkan daripada pelbagai aspek, pandangan serta kesannya).
# Hormat (gunakan kemudahan sebaik mungkin dan hormati perasaan pengguna lain)
# Jadikan maklumat peribadi sebagai rahsia (semakin banyak rahsia anda didedahkan, semakin senang mereka membuli anda)
# ‘Take 5’ (jauhi komputer selama lima minit apabila sesuatu yang mengecewakan, mengejutkan berlaku kepada anda. Ini bermakna anda tidak akan melakukan sesuatu dalam keadaan sesal atau tidak menentu).
# Bina laman web sendiri (untuk kegunaan peribadi dan pasang penggera untuk menghindari pembuli lebih awal).

Asal

SEKIAN
*sumber google*
sory kalau terkasar bahasa =) luahan hati kan?


Wednesday, February 23, 2011

SAYA NAK ! SAYA NAK !


cepat..cepat..cepat..
utk info..

KLIK


Eh ko ni pelik la (bahagian 3)


"Tunjuk Ajaq Ku Sifu!"
yeah kita terjah....

wah lepas N3 EKNPL(Bhgn 1)
dan EKNPL (Bhgn 2)

skrg ni N3 EKNPL bhgn 3
yes Mentor ni aku suka tengok waktu audition je sbb bnyk lawak...
masa aku tengok pulak banyak yg tak dak bakat..
(bukan nk kate aku ada bakat a)

adoi pelik la ko ni..
macam mane ko bleh detect yang diri tu ada bakat...
adoi pastu malukan diri kat negara malaysia pulak

tak terlepas jugak yang mntk simpati tidur kat kaki 5 la
apa la sapa suruh ko dtg ni adoi tapi
tak pa anda berjaya hiburkan diri saya..

nih nak habaq mai bukan jadi artis ja bleh terkenai..
(tu target sebanar ssetengah calon ujibkt mentor keh3)
kita kalau sapu sampah kat tepi jalan pun boleh terkenal tau tak?
janji mau ada budi bahasa...mau ramah baru org suka cmtu keh3...

OK
SEKIAN
*Entry yang bosan*
Sumber En.Google

Ah..Saya Ditipu Penjual yang keparat......

Assalammualaikum kepada yang beragama islam
dan Hi kepada yang bukan..

walaupun entry kali ni korg hanya pandang sebelah mata..
dan ada jugak yang tak pandang langsung hehe =)

tapi saja ja aku nak kongsi-kongsi info yang dah lama ni heh
kan sharing is caring wahaha...

"Sebagai pengguna anda patut tahu"

Ok..bila korg beli telepon,brg make up,repair rumah dan macam2 lagi
tiba2 korg rasa tak puas hati
yalah mungkin brg tu rosak pastu jual kat korg beratus2
(wa kalau macam ni aku boleh jadi teenage mutant ninja turtle wo!)

tapi bila dah jadi camtu tak tau nk buat benda yang sepatutnya korg buat sebagai pengguna
yang kerap aku tengok..
angkat satu kampung serang kedai..atou org yg tipu tu..
pastu masuk lokap puas~keh3

oh sebenarnya..utk kes2 yang tidak melebihi 25,000
kes ni boleh dibawa ke TTPM

apa TTPM?
Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia
sekarang ni TTPM lebih maju
ada tengok iklan TTPM kat TV tak? heh

lepas ni report kat sini kes pasti cerah pluang nk mng kes tu keh3
kan bagus ikut cara undang2 ni =)


haha tggu apa lagi encik TTPM la kasi report

SEKIAN
sekadar berkongsi

*maklumat lanjut klik*

SINI

Ahaha Igatkan lama lagi bila usha tarikh......

Pergh degan blagak dan sombongnya
sebelum ni aku cakap "SLAMBER JE"

hehe bila aku tengok tarikh
perghh rasa cuak secukup rasa...


haha mendapat la aku hahaha!
tapi tak pa dengan jiwa yang slamber dan blagak cooL je keh3

0_0haha Gudluck ye~~~

SEKIAN
~
AS SALAM





Program realiti tv saya sendiri - Ady Budika Contest


klik sini utk join

Hari ni aku BlogWalking dan aku nampak kontes
kebetulan aku pun tak buat apa2 ni jadi aku join sebab menarik hehe
tanpa beleter meh kita tengok rancangan realiti tv apa yang aku nak buat kalau ada peluang =)


uhuk-uhuk..ermm
Aku kalau ada peluang aku nak buat realiti tv show yang bertajuk

"Can You Solve It?"
haha rancangan ni tentang siapa2 yang nak menjadi penyiasat yang terkenal dan hebat
semua calon dipilih melalui ujibakat =)
banyak helah dan kes yang perlu diselesaikan oleh calon peserta..
sehingga lah akhir
pemenag dapat menjadi pegawai penyiasat polis =)
pemanang dipilih melalui cara dan keberkesanan calon itu sendiri ^^

Kalau ada peluang aku nak target TV3 utk siarkan rncangan ni =)

nak tarik penonton? sebab tu aku pilih TV3 sebab ramai org tengok hehe
(oh satu lagi undi2 SMS tarak ha hahaaha!)

SEKIAN

tuan punya kontes


Tuesday, February 22, 2011

Eh ko ni pelik la...

Kesinambungan daripada entry lama ku
Sini

Adoi pelik perangai ye aku tengok kt tempat ambik lesen =_=
bila di jalan raya bagai dia yang punya...rodblock polis mahu pun org
habis die sondol

Bila test lesen ko fail eh burn duit tu bagi saya la keh3.

Keseimbangan dia x dak sapa boleh lawan wo!
tengok ni seimbang tak?
*terer2*
(JANGAN TIRU AKSI NI BERKEMUNGKINAN NAK DAPAT PENENDANG TINGGI)

Namun dia rebah di ujian JPJ di ujian first naik titi lebih 7saat keh3..
pelik angkat taya berpuloh2 tiang x goyang pun
ni nek titi pun dah goyang?haha
memang pelik~

lapas tu terjadilah aktiviti burn duit keh2


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bukan nak blame sapa2 eh cuma pelik keh3~
gambar sapa kat atas tu sory ye aku tak tau
aku cuma cari kat En.Google

"Bukan semua macam tu a ingat!"

SEKIAN
entry yang merapu gaban
*Sumber En.Google*

Kan Bagus macam ni...


kan bagus macam ni...aman hehe
kurang risiko nak kena godam
(heh tapi tetap ada keh3)

dah brapa tahun dah diorang ni berperang di alam maya..
last2 damai syukur2..
boleh baikkan hubungan 2 hala dalam alam maya XD

harap2 kekal la yer berdamai....bergabung tenaga kongsi ilmu kan bagus

Respect anda semua Tentera cyber!..

Sekian
Entry yang bosan
*Sumber Harian Metro*

Mampukah ?


Hah masa boring-boring lepas tggu karen ada balik
terasa pulak nak search benda-benda baru kat En.Google heh

peh tiba-tiba ada artikel pasal planet yang seakan bumi heh
pastu bla..bla..bla kate nak pi tinggal kat sana pulak kah3
(huh nothing imposible =)
memang tak dinafikan setiap bintang ada bulan atau planet2 kecik yang mengelilinginya
(adoi btol x fakta aku ni atau skadar outa keh3)

persoalannya nak pi kat sana pun ambil masa berbilion tahun cahaya nak sampai
peh CAHAYA
(kan blajar cikgu ada cakap "chaya paling laju"heh darjah 6)

Kapal angkasa ala2 stars wars tu pun x nampak X_X
haha saja membebel mengarot malam2 nih keh3...
dengar la bebelan aku ni wahahah!

apa2 pun "TO INFINITY AND BEYOND!!"

"Ilmu terlalu luas dan tidak akan habis.
jika digabungkan dengan pengetahuan kita mahupun professor
ia hanyalah sebesar kuman Allah maha mengetahui"

SEKIAN
(entry yang tak seberapa ni)
*sumber En.Google*
Monday, February 21, 2011

Sambil berseronok meh ambil iktibar sikit....

video

HAHAHa serius gelak sampai sakit perot..adoi!!!
gelak..gelak jugak jangan kita buat macam ni kat mak ayah kita
berdosa...

jangan pulak jadi macam kat atas tu kang x bau syurga kang.!

SEKIAN
(Entry yang bosan)
*sumber En.Youtube*

kalau owner dia tgk kasi la aku link bleh aku kredit kan kat dia =)

Blogger Chat Room...moh caht di sana kasi meriah

heh blogger chat room(BCR)
ni memang best bagi siapa-siapa yang belum join
join la...

haha walaupun aku hanya terjah masuk dan chat buat slamber
aku masih dilayan dengan mesra..

sampai aku dah rasa mcm dah lama kenal dengan depa semua haha..
Best wo..
Join..Join..Join..

www.bcroom.net

Eh ko ni pelik la....

hahha idea kosong dan tiba-tiba
aku buat entry pasal rokok pulak..hehe
sory kalau sama N3 dgn sapa2 pun heh

Pelik bin ajaib bila perokok suka merokok
ades memang la kan nama pun perokok ape da kah..kah..kah..

Serius nak kata tak tau dalam rokok tu ada apa..
bila tanya tau
(aku buat survey heh)



Kalau aku bagi sebotol racun hangpa nak tak? any volunter?
heh sah sah tak mau..keh keh keh (ada sedikit poyo+skema disini)
oh..hakikatnya anda sedang buat macam tu dalam kemahuan hang sendiri keh..keh..keh

:::jom tengok rokok:::


kah3..kalau macam ni nanti aku nak buat company jual racun la..
racun bermacam2 perisa support company aku taw
heheh gurau~

aku taw yg buat ketagih tu nicotine...
kan ada ubat apa nama tah aku pun tak tau nak sebut
apa?duqeutine ah lantak lah salah eja pun
aku memang tak pro english pun keh3

sepotong ayat masa aku belajar agama masa aku form 5:

"Sesungguhnya Allah SWT telah mengharamkan ke atas orang Islam melakukan sesuatu yang memudaratkan mereka."



heh say no ha?...heh
tepuk dada tanya iman...

sekian
(entry yang bosan)
*sumber gambar En.Google*

Doodal's Dialog kontes.....

Doodal
yea dia dah buat satu kontes yang aku suka
iaitu kontes buat dialog dan hadiah pun boleh gagah la hehe

Blog doodal ni mmg unik bagi aku dan korang patut folow dan keep folow dia..
N3 dia mmg menarik minat aku utk membaca (jiwa aku ni jiwa seni mmg kena la)
kebetulan aku ni jenis buat komik genre komedi so memang kontes ni aku suka! like.

hehe jangan tunggu lagi lawat dia... ^^

ok ni dialog aku...(selamat berkontes-kontes)
(1st)
(2nd)

ok macam yag doodal nak tag 4 orang kan ni dia :)

1.Zura Chan
2.Ain
3.kaymama
4.Hana niey

ok
Sekian :)

TAMAT SUDAH :)

Wah macam tak percaya....O^O


wahhh! macam tak percaya..
aku keja terok setahun pun tak dapat macam ni....wuwu

"Selepas mencapai jualan 200,000,000 salinan One piece bukan saja mempunyai peminat di jepun malah di serata dunia.Berdasarkan populariti yang diraihnya,pasti ramai yang tertanya pendapatan Oda Eiichiro iaitu pencipta one piece dalam masa setahun Dalam isu ke-22 majalah Shukan Bunshun telah melaporkan dia memperolehi pendapatan tahunan melebihi 2bilion Yen(RM75juta) mangaka ini memperoleh 1.3 b yen(rm49juta) daripada royalti dan 750 juta yen(rm28.1juta) daripada pihak kedua yang mengunakan wataknya."
-Sumber majalah kreko-


errrr...dia pandai gunakan bakat dia dengan ditambah sedikit usaha..
kalau macam ni aku pun nak berusaha la! >_

Dia bagaikan di medan perang......

Di saat artis tempatan menyanyi melolong sampai tengah malam
untuk dapat pangkat Dato'
kita lupa pejuang negara kita nun di sana =)
walaupun kaki ditusuk kayu track selepas kemalangan

dia tekad meneruskan kayuhan demi negara..

siapa dia?

AZIZUL HASNI AWANG

Artis melolong pastu dapat pangkat Dato' haha lawak..
(tapi aku tak salahkan artis heh jangan marah~)
dia pun nk penghargaan jugak)

back to point...:-D
"Gua respect sama dia la"
TERBAIK!!

The rocketman gelarannya..
(betul tak?)


walaupun pingat gangsa tapi pingat jgk kan?
kalau aku jadi dia memang aku paling bangga la XD !


Mampukah anda?Demi negara?
*sumber En.Google*
hahaha kalau aku sultan ke ape sah aku bagi pangkat kat die~~~
(tapi reality aku bukan siapa2)
Sunday, February 20, 2011

Sekadar Berkongsi Degupan jantung...heh


Assalammualaikum para blogger..
hari ni hanya nak kongsikan satu benda..
benda ni tak lah mengejutkan anda...(<
KLIK SINI

ha benda ni sama ja mcm nuffnag heh
ha tunggu apa lagi daftar la =)

untuk daftar klik saja iklan HeartBeat kat tepi-tepi ni..
bukan ambil kesempatan memang kt situ web dia haha..
(Daftar di bawah saya? heh)


Ok tak payah tulis panjang ambik tutorial ni:(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11.habis selesai =))

ikut je step tu senang je macam hangpa selalu buat..
nak letak ads dia pun sama ja heh(bahasa utara pulak dah aih heh)
maklumat lanjut klik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Loading...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget