Saturday, May 25, 2013

Motosikal Hensem di Malaysia.

Assalamualaikum . Bila sebut pasal moto mesti dalam kepala Din dah terbayang moto 125zr yang mmg dikenali dengan gaya pecutan yang mengancam dengan enjin 2 strokenya/2 lejang .

Yamaha 125zr pada kali ini datang dengan 3 warna iaitu merah,biru,dan hitam.Warna biru sekarang dalam mode sepecial edition "GP edition".




Yamaha 125zr bagi Din adalah sesuai untuk sesiapa yang mementingkan kelajuan dan gaya , dengan designnya yang tak lapuk ditelan zaman sering kali menjadi idaman penungang di Malaysia . Dan perlu diigat juga moto ini juga merupakan moto HOT dan penjagaan yang ketat dan tegas amatlah diperlukan.

Bagi sesiapa yang inginkan superbike dan tidak mampu maka Yamaha 125 zr adalah pilihannya .

tak sabar lak Din nak amik 125zr yang baru keluar kedai ni hehe :D weng weng weng !

Tak kurang jugak dengan Model LC 135 Gp edition yang agak kacak di pasaran . Motosikal berinjin 4 lejang ini adalah antara pilihan kedua yang terbaik selepas Yamaha 125zr . Ianya datang dengan clucth automatik dan manual .


Ok.sekian saja entry pasal moto hensem di Malaysia ni . Owh tak lupa juga nak berpesan jangan lah kami yang menuggang motosikal macam ni di cop mat rempit . Jangan lah tudung ye Allah dah turunkan rezeki masing-masing . kau naik kereta bertolak ansur lah sikit dengan kami 2 roda ni . Rezeki masing-masing buat apa nak sombong kan :D peace Y




Extreme KPOP-PER

Assalamualaikum , Salam sejahtera , salam 1 505 . Harini ntah kenapa Din come out dengan satu entry yang tajuknya agak nampak gedik dan gey disitu .

Kpop ataupun korea pop iaitu aliran music pop korea datang masuk ke dalam malaysia masa first time Din dengar lagu Wonder girl ataupun wanita wonder dengan lagunya "i wan no body no body but HANG . Dan selepas itu music-music kpop dah mula menular menjalar di dalam negara kita .

Selepas itu muncul la lagu-lagu lain kpop.Din sendiri tak berapa kisah dengan lagu-lagu kpop sebab sebelum dtg kpop pun Din dah layan JPOP/japan pop iaitu lagu-lagu anime ,

Actualy,Din tak kisah pun kalau siapa-siapa kat malaysia ni mahupun di dunia ni nak minat lagu kpop tak ganggu hidup aku pun la cait haha .

Tapi apa yang membuatkan Din agak ringan tangan adalah peminat extremenya di malaysia tak kira la sapa pun haha . Ceh ! seriusly peminat kpop ni din kelaskan kepada dua iaitu yang pertama ialah kumpulan yang dengar lagu kpop tapi kpop tu tak pengaruhi hidupnya . dan yang kedua adalah extreme minat gila BA bila ku kenang ku renung wajah mu .

Sebelum ni pun ada kes yang x nak mengaku rakyat malaysia sebab org ramai BOOOOO kan kpop dia tu haha . seriusly wa cakap bingai tahap 9 petala langit haha.

Tak kurang jugak yang marah sebab konsert kpop dibatalkan sbb perhimpunan halal . haha siap nak mengamuk lagi nk buat rusuhan . wow~ haha 
wow tatutnye titeee~~~ ganas kat mana aku pun tak tau muka mcm gey adalah =_= diulangi macam~~

ok yang tu ja..Jum kita tatap rambut KPOP yg sering ditiru olh remaja . hahaha takpa la gua nak sebut menda sedap skit kali ni "OK SEMART LA JUGAK~~~"


Ok stail rambut ni gua suka . sebab mcm anime --

Okeh sebelum gua tutup bebelan tangkap muat Din kali ni din nak pesan-pesan lah sikit . Din percaya reader-reader kt sini pun ada peminat kpop dan tak bermakna dgan entry ni din benci kat u alls . actualy din syg aw kat u alls~~ 

haha apa yang buat din agak facepalm adalah peminat kpop yang terlampau extreme mcm yg atas tu :) lagi satu ingatlah kalau kita terikut-ikut dgn budaya kita ingatlah kita pun sebahagian dari mereka . tak salah kita dgar lagu kpop minat diorang tapi yang penting jaga iman dalam diri tu betul-betul . :)

KPOP!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget