Saturday, May 25, 2013

Motosikal Hensem di Malaysia.

Assalamualaikum . Bila sebut pasal moto mesti dalam kepala Din dah terbayang moto 125zr yang mmg dikenali dengan gaya pecutan yang mengancam dengan enjin 2 strokenya/2 lejang .

Yamaha 125zr pada kali ini datang dengan 3 warna iaitu merah,biru,dan hitam.Warna biru sekarang dalam mode sepecial edition "GP edition".




Yamaha 125zr bagi Din adalah sesuai untuk sesiapa yang mementingkan kelajuan dan gaya , dengan designnya yang tak lapuk ditelan zaman sering kali menjadi idaman penungang di Malaysia . Dan perlu diigat juga moto ini juga merupakan moto HOT dan penjagaan yang ketat dan tegas amatlah diperlukan.

Bagi sesiapa yang inginkan superbike dan tidak mampu maka Yamaha 125 zr adalah pilihannya .

tak sabar lak Din nak amik 125zr yang baru keluar kedai ni hehe :D weng weng weng !

Tak kurang jugak dengan Model LC 135 Gp edition yang agak kacak di pasaran . Motosikal berinjin 4 lejang ini adalah antara pilihan kedua yang terbaik selepas Yamaha 125zr . Ianya datang dengan clucth automatik dan manual .


Ok.sekian saja entry pasal moto hensem di Malaysia ni . Owh tak lupa juga nak berpesan jangan lah kami yang menuggang motosikal macam ni di cop mat rempit . Jangan lah tudung ye Allah dah turunkan rezeki masing-masing . kau naik kereta bertolak ansur lah sikit dengan kami 2 roda ni . Rezeki masing-masing buat apa nak sombong kan :D peace Y




7 ulasan:

Mia Liana said...

wahhhhhh ohsem nya... motor ni..

fiqah hamed said...

smart motor ini..kalau nak beli sendiri,masih tak mampu...hehe..Minta izin nak print gambar moto ini,simpan bawah tilam..hehe..=P

shasha yacob said...

asal hensem sgt moto hang aku. pilih kaler blue lah kalau gitu. haha

Mohamad Khairil said...

blog anda telah direview!!!
Tahniah....

http://diarijejakahangat1.blogspot.com/2013/05/pemenang-review-blog-2.html

Faizul Osman said...

sngt kacak... aku suka yg kaler merah... nmpk garang sikit...

AiSyA LiEzA said...

:) heheehe.. bleh laa tahan kehensemannya...tapi kalau hujan..hbislahhh..hehehe

Gear Jahat said...

Satu entri yang cukup menarik. Pilihan motor pun cun2... terbaik bro

http://tipsmoto.com/blog

http://gearjahat.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget