Saturday, May 25, 2013

Extreme KPOP-PER

Assalamualaikum , Salam sejahtera , salam 1 505 . Harini ntah kenapa Din come out dengan satu entry yang tajuknya agak nampak gedik dan gey disitu .

Kpop ataupun korea pop iaitu aliran music pop korea datang masuk ke dalam malaysia masa first time Din dengar lagu Wonder girl ataupun wanita wonder dengan lagunya "i wan no body no body but HANG . Dan selepas itu music-music kpop dah mula menular menjalar di dalam negara kita .

Selepas itu muncul la lagu-lagu lain kpop.Din sendiri tak berapa kisah dengan lagu-lagu kpop sebab sebelum dtg kpop pun Din dah layan JPOP/japan pop iaitu lagu-lagu anime ,

Actualy,Din tak kisah pun kalau siapa-siapa kat malaysia ni mahupun di dunia ni nak minat lagu kpop tak ganggu hidup aku pun la cait haha .

Tapi apa yang membuatkan Din agak ringan tangan adalah peminat extremenya di malaysia tak kira la sapa pun haha . Ceh ! seriusly peminat kpop ni din kelaskan kepada dua iaitu yang pertama ialah kumpulan yang dengar lagu kpop tapi kpop tu tak pengaruhi hidupnya . dan yang kedua adalah extreme minat gila BA bila ku kenang ku renung wajah mu .

Sebelum ni pun ada kes yang x nak mengaku rakyat malaysia sebab org ramai BOOOOO kan kpop dia tu haha . seriusly wa cakap bingai tahap 9 petala langit haha.

Tak kurang jugak yang marah sebab konsert kpop dibatalkan sbb perhimpunan halal . haha siap nak mengamuk lagi nk buat rusuhan . wow~ haha 
wow tatutnye titeee~~~ ganas kat mana aku pun tak tau muka mcm gey adalah =_= diulangi macam~~

ok yang tu ja..Jum kita tatap rambut KPOP yg sering ditiru olh remaja . hahaha takpa la gua nak sebut menda sedap skit kali ni "OK SEMART LA JUGAK~~~"


Ok stail rambut ni gua suka . sebab mcm anime --

Okeh sebelum gua tutup bebelan tangkap muat Din kali ni din nak pesan-pesan lah sikit . Din percaya reader-reader kt sini pun ada peminat kpop dan tak bermakna dgan entry ni din benci kat u alls . actualy din syg aw kat u alls~~ 

haha apa yang buat din agak facepalm adalah peminat kpop yang terlampau extreme mcm yg atas tu :) lagi satu ingatlah kalau kita terikut-ikut dgn budaya kita ingatlah kita pun sebahagian dari mereka . tak salah kita dgar lagu kpop minat diorang tapi yang penting jaga iman dalam diri tu betul-betul . :)

KPOP!







4 ulasan:

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hahaha , no komen sebab bukan peminat tegar kpop...btw , agak extreme budak2 sekarang , x payah nak buat rusuhan bagai , nanti susahkan banyak pihak...baik duk rumah , tidur , makan n main game... kita dulu time budak2 , mana tahu kpop ni hah , main masak2 n khawin2 lagi best... :D

Faeytynn Zayn said...

aku pon minat k-pop tp tak de la extreme cam ni..smpai sngup nak beli tiket mahal2 semate-mate tuk dyeorg..

EdDynNa ♛ said...

Perggh perghh ! Memangg extereme gilaa bebudakk tuhh . disebabkan mereka kpopers lain dipandang terokk . -___- . Btw, Edd punn kpopers jugakk . Tapii takdelahh nak marah-marah kalau kosert batal ke hapee . Ngekk jee lahh dorangg nehhh .

Aku Anis said...

agama berkaitan dgn semua bnde.lagi2 kehidupan kita. ==" hish

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget