Saturday, March 19, 2011

Ko tak kasi aku lulus aku akan.....

Assalamualaikum..
gila cepat 21 da test JPJ 23 plak SPM kan?
(hoho gelak sawan...)

tolong pilih cara yang sesuai untuk lalaikan JPJ
masa time jalan raya :

1).Sembang hal politik..haha

2).buat lawak sejuk contoh:ali berjalan2 tiba2 ali terjatuh lawak kan? HAHAHA

3).bercerita tentang Sang Kancil dan Buaya semasa test?

4).berkomunikasi mengunakan cara telepati..


dan kalau fail jage la ko WAHAHA....


Menjahanam kan kereta sambil diri ini melompat keluar
macam dalam game GTA


Apa yang penting kita BANZAI!!!
apa motif aku kluarkan gambar ni? =="

P/S : ingatlah org yang tersayang

*sumber beberapa gambar Google*

Atok nak tolong jual blog aku...


Assalammualaikum...
ha~hari ni aku ambil keputusan nak malukan diri aku ni
(amacam ada bran ? haha gurau2)

ATOK cucu tumpang join...

ucapan dari Belog D i n:
wahai blogger kita adalah blogger yang sama
yang makan dipinggan minum dicawan...
sekian majulah sukan untuk negara(erk!!)

P/S : dah ada pluang kita pulun ramai2 O^O

OK last aku tau tulis panjang2 macam P.A ahli politik pun
takdak org baca aku akhiri dengan satu teka-teki...

soalan:

Benda apa dia kecik-kecik warna hitam
tapi berpeluh?

KLIK!

P/S : tajuk sedikit lari jauh jual? er i mean promote = ="
[X]




Friday, March 18, 2011

Countdown for SPM result day~

Assalammualaikum..
hari yang bdak2 SPM duk tunggu...
sampai Hitler pun marah sebab duk ramal tarikh result
nanti 23 mac 2011 amek kau hahaaha nak sangat
wahahaha
termasuk aku! wahaha

apa2 pun doakan kami supaya tabah menerimanya huhu
kalau doakan keputusan baik dah lambat sebab dah siap cetak kot? :D

dan doakan lah aku lulus test JPJ nanti
kalau gagal taktau nak cakap apa | mahal tu!

Dan apa yang penting nanti jgn putus asa..dan terus kehadapan wahai rakyat ku!
wahaha
APA YANG PENTING!!!?
kerjasama!
bukan kerjasama!

Apa yang penting BANZAI!!!Banzai!!!!!

Kali pertama kilk PHOTOSHOP!

Assalammualaikum...
kali pertama pegang photoshop fuh terketar2
nasib ada Vtutor dari SyedGraphix ni yang membuatkan
aku gatal tangan nak buat header haha tapi tak jadi
ok takpa2 pelan2 kayoh~
(nice Vtutor!)

first header yang huduh!


2nd header yang still huduh!!


pelan2 kayuh!
(klik utk lebih besar kot?)

Sekian sudah! :D
BANZAI !

P/S : kalau tak de idea org cakap jgn update entry tkut jadi entry merapu
tapi aku update jugak wahaha~


Banzai~

Wednesday, March 16, 2011

Gambar pemain bola yang lawak

Assalammualaikum semua..
saja mahu kongsikan beberapa gambar pemain bola
yang lawak ketika beraksi di atas padang..

enjoy~

apa ni? blur ref tu haha

apa yang penting kerjasama..!

markah penuh!10

i belive i can fly!


. . .


the most funny! kah3'


errrr..this is madness!


*Pufff!!!*

Sumber Google..

P/S:wlaupun bukan musim bola tapi aku ttp publish haha
bola tak kira masa XD

jika gambar ni milik sesiapa maklumkan pada saya
supaya saya boleh backlink kan.Trimas! ^^


Sapa-sapa nak beli blog aku tak ? haha

Assalammualaikum..semua
masa blogwalking tadi terbaca entry kat sini heh
terasa nak cuba pulak...

errr harga blog aku tak semahal belian la adoi...
tapi kalau berjuta2 aku pikir 2 kali kah3!!!



klik untuk lebih besaq kot?

kalau tengah berangan nak jadi jutawan ke ape link ni boleh membantu anda
dan angan2 anda haha

KLIK !

P/S: nak senang bukan senang..tapi nak susah bukan susah ^^
Tuesday, March 15, 2011

Teknologi Sekarang adalah RE-DISCOVERY teknologi yang terdahulu ?

Assalammualaikum dan salam sejahtera..
okeh soalan pertama sapa dapat jawab dapat coklat
siapa cipta yang mencipta mentol yg pertama?

"Pakcik Thomas Alva Edison pada 1879"

errrm not bad!

soalan kedua sapa cipta bateri?

"Pakcik Alessandro Volta"

pada?

"errrr..=.="

okeh yang tu jawapan yang umum bila tanya budak skolah yang pandai2 hahaha!
tapi apa yang kita tengah bicang sekarang ni..
adakah benda2 yang saya tulis kat atas tadi adalah ciptaan mereka?
yes..betul la depa yang cipta...tapi bukan yang pertama la..
perkataan yang sesuai kita guna untuk tu adalah

"PENCIPTAAN/PENEMUAN SEMULA"
(RE-DISCOVERY)

kenapa saya cakap penemuan/penciptaan semula
sebab bukan mereka yang pertama menciptanya
tetapi benda yang dicipta mereka berdua telah lama wujud dan dicipta
munkin 3 000 S.M

kenapa saya cakap macam tu? tengok...

Bateri saiz AA sekarang



Bateri baghdad

takdak apa yang beza cuma pada bentuk.
fungsi pun sama.

Kedua
Mentol lampu yang digunakan pada zaman mesir purba..
seperti yang diketahui firaun2 mesir tinggal didalam piramid
kalau kita cakap
"ala dia duk siang2 ja mesti la nampak"
betul ke siang pun nampak?
ade tingkap?
yes!takde tingkap dan semestinya takdak langsir tingkap! haha

jadi bagaimana aktiviti dijalankan kalau gelap?
video ni menjawab pasal tu
video

video lengkap klik pautan di bawah

http://www.youtube.com/watch?v=3NaXj_TbSoM

kat dunia ni dengan teknologi kita yang dikatakan maju masih tak mampu
nak merungkai misteri zaman dulu...yang bersepah di muka bumi
betulke zama purba dibahagikan kepada beberapa pringkat spt neolitik,paleolitik dan lain2?
oh tidak sama sekali
jawapan tu boleh didapati di video harun yahya..

kan barat derek dok ciplak sampai semua ilmu sarjana islam kita
depa kata depa yang discover fuh! =.=

mereka telah diberi nikmat yang kukuh namun mereka terleka dan lalai atas tangungjawabnya dan Allah S.W.T telah membinasakan mereka seperti kaum2 yang terdahulu..

*SEKIAN*

salah silap harap dimaafkan

:)
ini hanyalah pendapat peribadi
pasti ada pro dan kontranya.
saya pun nak dengar pendapat anda semua heh

Monday, March 14, 2011

Cara terbaik mengelak pecah rumah..


Pakej lengkap....
dijamin selamat

XD

Aku Cemburu pada yang hot =.= hahaha!

Assalammualaikum...para blogger.
(buat bunyi batuk skit uhuk2~!)
siapa yang taknak follower ribu-raban angkat dahi.
(angkat dahi?saya angkat!)

aku pun nak...tapi persoalannya macam mana?
aku tak brani tulis kat sini macam mana
jadi yang nk tau tu tulis la kat google ke ape2 search engine..
dan semestinya akan kluar blog2 yang mesra S.E.O
ahaha
(tips dari otai2 aku cuba dan memang menjadi bermula dari konco2 aku 0)

cara yang aku buat selama ni :
  • bagi blog mesra S.E.O
  • rajin2 tinggalkn link blog anda atau pingkannya.
  • sentiasa update blog
  • jadi mesra blogger dan mesra alam
jangan risau cara tu boleh cari kat search engine je type je ^^


contoh


kat sini aku lebih pentingkan kualiti sebab tak guna beribu raban kalau
konco2 tu skadar memenuhi perjanjian terdahulu
"u follow me i follow u back"
dan lepas tu dah tak mesra blogger ^^;

(tapi kuantiti penting jugak :P )

aku buat macam ni
luangkan masa beberapa jam untuk dashboard tengok update
pastu jadi mesra blogger haha

ok tamat lah sudah bebelan aku yang newbie ni jadi kalau ada salah ke silap
maafkan aku hohohoho!
kajian keluk SS blog aku hohoho!
boleh naik dan turun dalam pelbagai keadaan





Keadaan kawasan tsunami di jepun sebelum dan selepas.....

Assalammualaikum...
klik link di bawah untuk lihat keadaan itu..
sungguh dashat!

CLIK HERE

aku rasa kat sini aku ada nampak sesuatu.



masuk dan gerakn mouse kiri dan kanan..

*SEKIAN*

Rumah Banglo saya selamat untuk buat lawatan..

Assalammualaikum...
dengan rasa sedikit tak bangga dan secebis bangga...
aku umumkan HaruBiru-Studio..
selamat daripada ancaman kah3....
skrg dah boleh melawat dengan aman...O^O

scan blog ni pun penting mana tau ada malware ke apa2 kejadah kuda ke apa..
dan skrg kat sini bersih sudah~~

jangan segan2 mlawat bungalow biru ni ya ~~~

link SCAN
~slamat mencuba~

^__^
_______________________________________
Sunday, March 13, 2011

Apa yang kartunis tu fikirkan? ==


Assalammualaikum...
dem paper hari tu memang karut tang lukisan katun dia...
WTH...tak sensitive langsung..=_=

kalau kena kat malaysia..
orang lain lukis upin ipin lari tak cukup tanah pulak mau?

huh buruk nama negara~~smpai msuk CNN
tapi takpa la org dah mntak maaf hahaha....
(lukis pun nak pikior jugak tau keh3)

*SEKIAN*
*sumber Google*

Lawak kot..hahaaha


kilk gambar untuk lebih besar kot

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
;::extra::;
*
apabila surat khabar ada link*

hahaahah ==

*Sumber Google*



Rebus telur guna air kencing?!


BEIJING: sebuah kedai menjual telur yang direbus dengai air kencing budak sekolah dan resipi ini merupakan resipi turun-temurun..dikatakan baik untuk kesihatan...



errrr....O_O'

Bacaan lanjut : KOSMO ONLINE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget