Tuesday, June 4, 2013

Buat duit online dengan mudah | Assignjobs.com

Assignjobs
Assalamualaikum . salam 1 dunia dan cakerawala semesta ke tujuh.Sebelum kita berkenalan dengan tapak untuk kita buat duit sambil online seperti nenufnag,innity dan banyak lagi .

Kali ini Assign jobs menawarkan anda cara paling mudah untuk anda menghasilkan duit secara online . Sering kali fed up dengan syarikat pengiklanan yang bertahun-tahun tapi income masih ciput ? ini masanya untuk anda mencuba Assign jobs sebagai side income anda selain daripada iklan di blog.

Assign job,menawarkan kepada anda cara yang paling mudah untuk anda menjana income.ianya semudah like dan share di facebook.YA ! anda akan dibayar jika kerja anda memerlukan anda untuk like dan share sesuatu di facebook.

Apa yang menariknya di Assignjobs ini adalah untuk pendaftaran yang baru anda akan mendapat RM 2.00, dan untuk melakukan cashout anda hanya memerlukan RM 30.00 jadi bermakna anda perlu mengumpul RM 28.00 sahaja lagi,dan ianya tak susah :)



Jadi tunggu apa lagi kawan-kawan jom Assign Jobs ? KLIK UNTUK MENDAFTAR





Saturday, June 1, 2013

Trick Facebook | Menjadi pakar facebook

Assalamualaikum,salam satu pluto.Facebook,satu benda yang tidak asing lagi dengan kita pada hari ini.Selain,digunakan sebagai ruang untuk mencari kenalan lama yang terpisah ianya juga digunakan sebagai satu platform perniagaan online yg berjaya.

Facebook juga tempat dimana kita akan jumpa pelbagai jenis manusia tak kurang juga utk kanak-kanak terbuang yang batak like.

Sudah berapa lama anda berfacebook ? sudahkah anda ketahui trick-trick yg terdapat dalam facebook?jika belum,anda sedang berada di tempat yang betul.Mari kita lihat beberapa Trick Facebook yang agak cool ini.

Trick Facebook :

1.Tulisan berwarna biru : Taipkan code yang diberikan ini ke status anda.Status akan dipaparkan dalam tulisan berwarna biru.

@[1: ]@@[1:[0:1 MESEJ ANDA ]]
facebook, trick, trick facebook, tulisan biru,



2.STATUS KOSONG : Hampir 10 jam anda online facebook pasti akan membuatkan anda tidak tahu nak update apa kan.Maka lepas ni jgn meroyan just update status kosong :)

@[0:0: ]
facebook, trick, trick facebook, tulisan biru,


3.STATUS TULISAN TERBALIK : dah berapa lama anda berfacebook ? pasti bosan dgan status yang normal kan kali ni jum kasi org ramai mengaktifkan otak mereka dengan membaca status anda yang terbalik.Kasi jotos kepala diorang.

pergi ke web TYPEUPSIDEDOWN.COM dan tulis ayat anda dan copy dan paste ( brapa bnyak dan la mohon masuk lokap kah3 )

facebook, trick, trick facebook, tulisan biru,


4.POSTED VIA : Ok ini agak best utk dikongsikan . lepas ni boleh lah update status Via Speaker surau.

facebook, trick, trick facebook, tulisan biru,



 Ok,Sekian untuk hari ini jangan lupa untuk mencuba :) Trick Facebook | Menjadi pakar facebook
Saturday, May 25, 2013

Motosikal Hensem di Malaysia.

Assalamualaikum . Bila sebut pasal moto mesti dalam kepala Din dah terbayang moto 125zr yang mmg dikenali dengan gaya pecutan yang mengancam dengan enjin 2 strokenya/2 lejang .

Yamaha 125zr pada kali ini datang dengan 3 warna iaitu merah,biru,dan hitam.Warna biru sekarang dalam mode sepecial edition "GP edition".




Yamaha 125zr bagi Din adalah sesuai untuk sesiapa yang mementingkan kelajuan dan gaya , dengan designnya yang tak lapuk ditelan zaman sering kali menjadi idaman penungang di Malaysia . Dan perlu diigat juga moto ini juga merupakan moto HOT dan penjagaan yang ketat dan tegas amatlah diperlukan.

Bagi sesiapa yang inginkan superbike dan tidak mampu maka Yamaha 125 zr adalah pilihannya .

tak sabar lak Din nak amik 125zr yang baru keluar kedai ni hehe :D weng weng weng !

Tak kurang jugak dengan Model LC 135 Gp edition yang agak kacak di pasaran . Motosikal berinjin 4 lejang ini adalah antara pilihan kedua yang terbaik selepas Yamaha 125zr . Ianya datang dengan clucth automatik dan manual .


Ok.sekian saja entry pasal moto hensem di Malaysia ni . Owh tak lupa juga nak berpesan jangan lah kami yang menuggang motosikal macam ni di cop mat rempit . Jangan lah tudung ye Allah dah turunkan rezeki masing-masing . kau naik kereta bertolak ansur lah sikit dengan kami 2 roda ni . Rezeki masing-masing buat apa nak sombong kan :D peace Y




Extreme KPOP-PER

Assalamualaikum , Salam sejahtera , salam 1 505 . Harini ntah kenapa Din come out dengan satu entry yang tajuknya agak nampak gedik dan gey disitu .

Kpop ataupun korea pop iaitu aliran music pop korea datang masuk ke dalam malaysia masa first time Din dengar lagu Wonder girl ataupun wanita wonder dengan lagunya "i wan no body no body but HANG . Dan selepas itu music-music kpop dah mula menular menjalar di dalam negara kita .

Selepas itu muncul la lagu-lagu lain kpop.Din sendiri tak berapa kisah dengan lagu-lagu kpop sebab sebelum dtg kpop pun Din dah layan JPOP/japan pop iaitu lagu-lagu anime ,

Actualy,Din tak kisah pun kalau siapa-siapa kat malaysia ni mahupun di dunia ni nak minat lagu kpop tak ganggu hidup aku pun la cait haha .

Tapi apa yang membuatkan Din agak ringan tangan adalah peminat extremenya di malaysia tak kira la sapa pun haha . Ceh ! seriusly peminat kpop ni din kelaskan kepada dua iaitu yang pertama ialah kumpulan yang dengar lagu kpop tapi kpop tu tak pengaruhi hidupnya . dan yang kedua adalah extreme minat gila BA bila ku kenang ku renung wajah mu .

Sebelum ni pun ada kes yang x nak mengaku rakyat malaysia sebab org ramai BOOOOO kan kpop dia tu haha . seriusly wa cakap bingai tahap 9 petala langit haha.

Tak kurang jugak yang marah sebab konsert kpop dibatalkan sbb perhimpunan halal . haha siap nak mengamuk lagi nk buat rusuhan . wow~ haha 
wow tatutnye titeee~~~ ganas kat mana aku pun tak tau muka mcm gey adalah =_= diulangi macam~~

ok yang tu ja..Jum kita tatap rambut KPOP yg sering ditiru olh remaja . hahaha takpa la gua nak sebut menda sedap skit kali ni "OK SEMART LA JUGAK~~~"


Ok stail rambut ni gua suka . sebab mcm anime --

Okeh sebelum gua tutup bebelan tangkap muat Din kali ni din nak pesan-pesan lah sikit . Din percaya reader-reader kt sini pun ada peminat kpop dan tak bermakna dgan entry ni din benci kat u alls . actualy din syg aw kat u alls~~ 

haha apa yang buat din agak facepalm adalah peminat kpop yang terlampau extreme mcm yg atas tu :) lagi satu ingatlah kalau kita terikut-ikut dgn budaya kita ingatlah kita pun sebahagian dari mereka . tak salah kita dgar lagu kpop minat diorang tapi yang penting jaga iman dalam diri tu betul-betul . :)

KPOP!







Monday, May 13, 2013

"Simple GiveAway Bintang Mencari Cinta By Cik Akak"

Cinta ku tidak "CONNECT" kecantikan mu , ataupun "UPDATE" dengan harta mu , yang ku perlukan hanyalah CINTA yang GENUINE dan ORIGINAL,
Berbangga la jika jatuh CINTA dengan Aku , Kerana akulah STOCK lelaki setia yang terakhir  di dunia ini.
Cinta Mu sering kali memaparkan ayat "this love is not genuine" , itu kerana aku lah serial KEY yang ORIGINAL untuk masuk di dalam hati mu <3

Assalamualaikum . Amboi-amboi,jiwang sungguh aku harini,Aku percaya mesti gadis-gadis blogger dah mula cair kan? ok jangan la macam tu segan saye.ape-ape PM kat fesbuk ye ;)

haha! sudah! jangan nak mengarut.Sebenarnya ni ayat-ayat jiwang untuk join contest yang aku kena TAG oleh En.Kertas Warna Merah

G.A Bintang Mencari cinta memerlukan anda untuk membuat aya-ayat cinta romantis tahap langit ke-7.Dan bagi yang cukup kreatif tahap ilmu jampi berpeluang untuk memenangi hadiah yang lumayan untuk melihat syarat dan hadiah anda boleh ke link ini KLIK !

Ok lah aku nak TAG depa ni dua orang ja haha . bagi sapa-sapa yg baca entry ni automatik,manual,semi-automatik akan di tag haha padan! NAH ! NAH !


JOM JOIN SEKARANG ! :)

 
Saturday, May 11, 2013

Menghasilkan imej bintik dengan Dotifier

imej bintik,dot,dotifier,review
Image dotifier

Sering kali bingung untuk mengedit gambar di kala bosan ? dan tiada idea ? ditambah pulak dengan skill yg kurang terhadap photoshop,sering kali membunuh mood kita untuk mengedit.

Hari ini,dengan online editing software yang diberi nama Dotifier,mampu menghasilkan imej bintik yang cantik lagi awsome untuk anda dengan hanya beberapa klik .

Hanya dengan beberapa langkah mudah,Pilih gambar dan hanya perlu setting mengikut suka hati. 



Thursday, May 9, 2013

Kepentingan Al-Fatihah dalam kehidupan .

jalan,yang,lurus,al-fatihah
sumber Google
Al-Fatihah,juga dikenali sebagai ummul kitab.Dalam kehidupan seharian kita sering dipengaruhi oleh persekitaran dan berbagai-bagai hasutan.

Dalam setiap solat yang didirikan diwajibkan membaca al-fatihah , bahkan di dalam solat jenazah pun ada bacaan untuk al-fatihah . Kenapa ?

Sebabnya,di dalam kehidupan di dalam dunia ni bnyk cabaran yang boleh mempengaruhi pilihan jalan kita , sama ada jalan yang lurus ataupun jalan yang bengkang-bengkok.

Al-fatihah : ayat 6 & 7 : [6].Tunjukilah kami jalan yang lurus . [7].iaitu jalan orang-orang yang engkau kurniakan nikmat kepada mereka , bukan jalan orang-orang yang telah engkau murkai , dan bukan pula jalan-jalan orang yang sesat .  (terjemahan)
Begitulah pentingnya Al-fatihah dalam kehidupan kita . Alhamdulilah . Semoga kita diredhai oleh Nya .

mekah



Friday, May 3, 2013

'Segmen Free Bloggercard Nametag by Huda'

KLIK BANNER
nama : Din
no card : 2
id follower : 7161614507377479284# ( btol ke aku buat ni ? haha )

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.

Pereka grafik adalah perkerjaan yang biasa dan agak banyak yang memohonnya sebagai perkerjaan.Pereka Grafik bertaburan di mana-mana sahaja.Dan mungkin juga pada suatu hari anda mungkin akan bertemu dengan salah seorang dari mereka kemudian bersembang dan kemudiannya jatuh cinta kepadanya . Jadi ini mungkin entry berguna untuk anda sebelum terjadi kepada anda.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.

5 SEBAB KENAPA ANDA TIDAK PATUT DATE DENGAN SEORANG PEREKA GRAFIK

1.MEREKA PELIK.

Pereka grafik lebih suka untuk fikir dan buat.Mereka lebih suka untuk analisis texture dan pattern.Mereka lebih berminat untuk berada di meja kerja dan menikmati nescafe daripada bersembang dengan anda . Dan jangan pelik mereka lebih mengingati tarikh pelepasan adobe photoshop yg terbaru daripada tarikh lahir anda.

2.Mereka mempunyai definisi yang lain tentang "DATING".

Bagi mereka DATING ada dua maksud iaitu BRAINSTORMING & CLIENT MEETING,dan kedua-duanya adalah bosan . Jadi mereka akan analisis perbualan anda dalam bentuk layer.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.


3.Mereka tidak mempunyai banyak MASA.

maksudnya mereka tiada masa untuk perkara lain melebihi daripada rekaan grafik dan tangungjawab seorang islam . Mereka akan tinggalkan desktop mereka hanya untuk beberapa perkara antaranya tidur & makan.

4.Seorang yang berbelanja BESAR.

Jika anda fikir anda lebih berbelanja anda silap . Mereka lebih suka untuk melaburkan duit untuk membeli barang grafik seperti tablet daripada hadiah anda yang mengarut tu kah3.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.


5.Mereka suka untuk MENGKRITIK.

Pereka grafik suka mengkritik . bah kan akan mengkritik apa sahaja yang mempunyai elemen visual seperti buku menu kedai makan,logo,billboard dan juga diri anda.

Walau apa-apa pun ni hanyalah gurauan semata-mata,lagi best tak payah dating mung jumpa mak bapak mung cakang nak nikoh hahah! . Selamat mengundi kepada semua.undilah untuk perubahan tolak regim kaki songlap parti blue.

 

Saturday, April 20, 2013

Vektor peserta 8,9,10

Assalamualaikum . Alhamdullilah . dah siap buat vktor ni utk smua peserta segmen aritu :) nak cakap bnyk pun x guna so mari kita tengok sapa yang kena . Aaaa nomber 2 x boleh la ana suda booking la~

http://keranaakumalu.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready-by-din-graphic.html

http://dekayangan.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html

http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html
Download PNG file disini :
Friday, April 19, 2013

Vektor Kumpulan 2






Download gambar vektor format PNG di sini :

Monday, April 15, 2013

Vektor Kumpulan pertama mini segmen !Din_Graphic!

Assalamualaikum . Salam Petang , berikut adalah vektor 5 orang peserta terawal daripada segmen INI.Untuk 5 lagi vektor akan datang dalam entry yg lagi sekali . 

Senarai Peserta Segmen :1).http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
2).http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
3). http://samepathoftheway.blogspot.com/2013/04/mini-segment-are-you-ready-by-din.html 
4).http://princesaiziz.blogspot.com/2013/04/mini-segment-are-you-ready-by-din.html 
5).http://www.mawarberduri4147.my/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
6).http://cahayasirius.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
7).http://blogmenang.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
8).http://keranaakumalu.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready-by-din-graphic.html 
9).http://dekayangan.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
10).http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html 
Status Vektor peserta :1 = SIAP
2 = SIAP
3 = SIAP
4 = SIAP
5 = SIAP
6,7,8,9,10 = ON PROGRESS
http://www.mawarberduri4147.my/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html


http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html


http://princesaiziz.blogspot.com/2013/04/mini-segment-are-you-ready-by-din.html


http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/mini-segmen-are-you-ready.html


 http://samepathoftheway.blogspot.com/2013/04/mini-segment-are-you-ready-by-din.html

Untuk mendapat kan file vektor ini dalam file PNG sila download di link ini :


Sunday, April 14, 2013

Review Vektor Peserta.





Assalamualaikum

So sekarang ni proses melukis vektor2 peserta segmen din haritu sedang berjalan . Setakat ni baru siap 4 daripada 10 orang peserta . 

Petang-petang macam ni syok lepak ni~ release penat jari jemari Din ni haha chow~

Saturday, April 13, 2013

Membaca jambatan ilmu . tetapi bertanya itu kunci ilmu

Assalamualaikum . Alhamdulilah . akhirnya tamat jugak segmen mini aku yang sulung ni . dah bertahun-tahun din berblogging ni lah kali pertama aku anjur segmen . thanks kepada yang support dan join ye :) klik "sini" untuk ke senarai peserta segmen itu ye :)  S I N I

Ya.kembali kepada tajuk asal . nak kelaut sangat pun tak leh jugak so kemali kepada tajuk entry nih.Membaca itu jambatan ilmu . Bagi din tak cukup sekadar membaca sesekali kita perlu juga untuk bertanya kepada orang lain . Bertanya itu adalah kunci kepada ilmu . Dengan bertanya ,segala persoalan yang terbuku dapat dijawab :)

Okeh,yang tu saja kut din nak membebel petang-petang camni . lepas ni sambung buat vektor lagi hehe . status sekarang dah siap satu :)


Ha..teka sapa punya.rujuk senarai peserta dan gambar die hehe :D
Apa-apa pun sebelum din akhiri entry ni,Din nak rekomen 2 buah buku untuk anda semua ye .



Friday, April 12, 2013

Senarai Peserta Mini Segmen : are you ready ?

Assalamualaikum . . .Akhirnya tamat jugak Segmen sulung aku ni . Tak pernah-pernah din buat segmen . Ribuan,jutaan,bilion,dan trilion terima kasih kepada peserta yang sudi join segmen kecik aku ni.

Ok,nak membebel panjang pun tak guna jugak kan . So sini senarai nama peserta yang dengan hebatnya telah join segmen sulung ni.

Senarai Peserta Mini Segmen

Perghh ngam-ngam cukup 10 orang haha . so senang cerita tak payah nk cabut undi la kira semua orang dapat . Antara cepat dengan lambat je :3

Perghh barang baru beli terbaik ni !
Wednesday, April 10, 2013

MINI SEGMEN : ARE YOU READY ?

LEKAT GAMBOR NI DI ENTRY KORANG DAN LINK KAN KE SINI :P

Syarat-syarat boleh berubah mengikut kadar perubahan
angin monsun dan juga tahap bodekan aweks-aweks
slot mungkin ditambah :)

mini segmen sulung abad ini 

TARIKH TUTUP : 12/4/13 (5.00pm)
linkkan entry anda disini 

PERSERTA PERLU MENYERTAKAN GAMBAR UTK DI VEKTRORKAN . KERJASAMA AMATLAH DIHARGAI :)

TAMMAT ! ! ! 

Vektor Drawing : Faten Johary

Kali ni vektor yang lepas-lepas punya yang aku dah tanguh untuk buat sebab fokus study time tu . so sekarang aktiviti janji dicapati dijalankan haha . ok petang ni aku takmau nak wordsless ka apa ka .aku just nk upload dia pnya drawing ni ha .

http://miaauss.blogspot.com/
Ok , jangan segan silu , kome pegi je blog bliau tu ha...http://miaauss.blogspot.com/ .Anyway , semenjak dah lama aku dah tak lukis2 pakai mouse ni tangan aku dah mula keras . ce bandingkan artwork ni dengan yang ni KLIK

Ok,sekarang ni tengah sibuk nak publish satu entry khas malam ni tentang Vektor percuma yg macam selalu aku buat tu . hehe kali ni ada yang istimewa sikit . hehe apa yang istimewa ? tggu malam ni :D 

P/S : untuk download gambar diatas dalam format PNG sila klik LINK ini 

Tuesday, April 9, 2013

Vektor Drawing : Shasha Yakob

http://kamihardsman.blogspot.com/

Assalamualaikum .Macam yang aku janji sebelum ni . cuti sem dah kembali jadi sekarang aku ada bnyk masa untuk melukis vektor korang semua.

Sekarang ni aku tengah resume lukis vektor yg sebelum ni yang din tak sempat nak buat . Untuk kali ni vektor ni milik kepada http://kamihardsman.blogspot.com/ . 

Sekian lama din tak buat dah mula rasa agak keras tangan ni jadi agak lambat nak biasakan balik tangan din ni haha .

P/S : what the heck la aku buat file format PNG .tak der background skali upload ada bckground hitam pulak kt blogger ni =_= apa2 pun format PNG ni background transparent :D ce download . tgah duk mencari solution untk masalah ni...aduhh spoil btoi la hitam tu =_____=

hurghh nak upload PNG file msti prob.blogger ni pandai2 ubah file PNG kpd JPG =_= terpaksa la buat JPG file DEM U BLOGGER :/





Tuesday, April 2, 2013

Block Pencuri Wifi .

wifi hacker,hacker,block wifi user

BLOCK PENCURI WIFI

Assalamualaikum . Sekarang ni semua rumah kebanyakkannya pasti akan mempunyai rangkaian internet,dan kebanyakkannya mengunakan Wifi kerana boleh duduk kt sudut mana pun bahkan ditandas utk online dan update status di tandas.

Dalam keseronokkan kita dalam mengunakan Wifi,Pasti akan ada orang yang akan crack wifi anda untuk digunakan oleh si pencuri itu.Kalau guna untuk main fesbuk ok lagi , ni tidak digunanya utk mendownload file,movie,pon,dan macam2 lagi ini pastinya akan menarik signal wifi anda dengan begitu strong skali.

Percayalah perkara seperti ini amatlah menyakitkan hati .

Disini,Din akan tunjuk bagaimana utk kina block pencuri tu secara senang.ini bermakna ada akan block PC si pencuri tu dari menguna wifi anda . amatlah sia-sia utk pencuri tu hack kerana pc/llaptopnya sudah diblock :) . Din dah try.housemate rumah din membebel x leh guna wifi hahaha .


BLOCK PENCURI WIFI :

1).Pertama sekali,anda mestilah mendownload file/software Netcut . Download di link ini : http://www.4shared.com/file/KRt1X6C4/netcut.html

2).Install Netcut . selepas install jika anda mengunakan window 7 atau vista open netcut as admin (right clik open as admin)

3).akan keluar interface Net cut .
dalam gambar ini software netcut ni akan memaparkan PC/Laptop/Android yang sedang connected dgan wifi korang.Perhatikan Hostname iaitu nama laptop/pc/telefon bijak.jika terdapat yg tidak dikenali ikuti langkah seterusnya.(Hostname ni adalah lebih kurang nama pc/laptop korang la : contohnya U and me (wakaka) nama account laptop.

4).
Bila dah dapat suspek pencuri wifi clik kt baris suspek tu dan klim CUT OFF dibulatan yg atas tu . korang klik je nama pencuri tu :3

5).
Bila dan cut dia akan jadi macam ni OFF :)

6).Untuk nak bagi dia dapat balik internet just klik resume seperti gambar dibawah ini :
Klik nama dan clik resume.

Selamat mencuba #
P/S : nampak macam x berkesan tapi seriusly berkesan :3 dah buat ujikaji dah kt rumah sewa . So lepas ni kalau gi kat kedai mamak online lambat semacam just guna ni dan cutoff penguna lain dan anda dpt internet laju :3 JANGAN BUAT CAMNI !

apa2 pun selamat mencuba kalau x berkesan just google hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget