Friday, May 3, 2013

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.

Pereka grafik adalah perkerjaan yang biasa dan agak banyak yang memohonnya sebagai perkerjaan.Pereka Grafik bertaburan di mana-mana sahaja.Dan mungkin juga pada suatu hari anda mungkin akan bertemu dengan salah seorang dari mereka kemudian bersembang dan kemudiannya jatuh cinta kepadanya . Jadi ini mungkin entry berguna untuk anda sebelum terjadi kepada anda.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.

5 SEBAB KENAPA ANDA TIDAK PATUT DATE DENGAN SEORANG PEREKA GRAFIK

1.MEREKA PELIK.

Pereka grafik lebih suka untuk fikir dan buat.Mereka lebih suka untuk analisis texture dan pattern.Mereka lebih berminat untuk berada di meja kerja dan menikmati nescafe daripada bersembang dengan anda . Dan jangan pelik mereka lebih mengingati tarikh pelepasan adobe photoshop yg terbaru daripada tarikh lahir anda.

2.Mereka mempunyai definisi yang lain tentang "DATING".

Bagi mereka DATING ada dua maksud iaitu BRAINSTORMING & CLIENT MEETING,dan kedua-duanya adalah bosan . Jadi mereka akan analisis perbualan anda dalam bentuk layer.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.


3.Mereka tidak mempunyai banyak MASA.

maksudnya mereka tiada masa untuk perkara lain melebihi daripada rekaan grafik dan tangungjawab seorang islam . Mereka akan tinggalkan desktop mereka hanya untuk beberapa perkara antaranya tidur & makan.

4.Seorang yang berbelanja BESAR.

Jika anda fikir anda lebih berbelanja anda silap . Mereka lebih suka untuk melaburkan duit untuk membeli barang grafik seperti tablet daripada hadiah anda yang mengarut tu kah3.

5 sebab kenapa anda tidak patut date dengan seorang pereka grafik.


5.Mereka suka untuk MENGKRITIK.

Pereka grafik suka mengkritik . bah kan akan mengkritik apa sahaja yang mempunyai elemen visual seperti buku menu kedai makan,logo,billboard dan juga diri anda.

Walau apa-apa pun ni hanyalah gurauan semata-mata,lagi best tak payah dating mung jumpa mak bapak mung cakang nak nikoh hahah! . Selamat mengundi kepada semua.undilah untuk perubahan tolak regim kaki songlap parti blue.

 

13 ulasan:

Faeytynn Zayn said...

bukan ke gaji pereka grafik ni tinggi...?!

D i n said...

ZAyn : haha . tinggi ke ? :D

Filzah Azzahra said...

wahh, bahaya nie :)

D i n said...

haha main2 ja ni haha

Nurul Aini said...

Baca tajuk..terkejut eden..Hehe..tapi kalau tak banyak masa itu betul kot, sebab kita memang asyik mengadap laptop je memanjang.

my notes said...

wah ! ni kisah din grafik nih . blum jatuh cinta kot . nanti klu dah tersuka kat awek ... lupa semua grafiknya nih ... heheheee

Miss Za said...

haha...macam-macam.. ^_^

D i n said...

Aini ; haha hari2 tgok screen

mynotes : kah3 x dak makna nk lupa grafik huhu

miss Za : haha

Lissa LaLissa said...

x patut date ngn graphic designer..? ish..ish..ish.. hehe

D i n said...

lissa : haha x patut2

fiqah hamed said...

Lol..habislah pereka grafik tak kahwin2 bila perempuan membaca entry ini..hehe..=p

D i n said...

hhahaha entry melawak ja~

adam rabiah said...

Kalau ade mber yg ambik kos architecture yg muda2 berumur 20an pm.. Sbb nk crik org utk kje, company baru n kecik. Gaji boleh bincang job byk. Dlm company semua berumur bawah 30s.. Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget