Saturday, April 13, 2013

Membaca jambatan ilmu . tetapi bertanya itu kunci ilmu

Assalamualaikum . Alhamdulilah . akhirnya tamat jugak segmen mini aku yang sulung ni . dah bertahun-tahun din berblogging ni lah kali pertama aku anjur segmen . thanks kepada yang support dan join ye :) klik "sini" untuk ke senarai peserta segmen itu ye :)  S I N I

Ya.kembali kepada tajuk asal . nak kelaut sangat pun tak leh jugak so kemali kepada tajuk entry nih.Membaca itu jambatan ilmu . Bagi din tak cukup sekadar membaca sesekali kita perlu juga untuk bertanya kepada orang lain . Bertanya itu adalah kunci kepada ilmu . Dengan bertanya ,segala persoalan yang terbuku dapat dijawab :)

Okeh,yang tu saja kut din nak membebel petang-petang camni . lepas ni sambung buat vektor lagi hehe . status sekarang dah siap satu :)


Ha..teka sapa punya.rujuk senarai peserta dan gambar die hehe :D
Apa-apa pun sebelum din akhiri entry ni,Din nak rekomen 2 buah buku untuk anda semua ye .



Friday, April 12, 2013

Senarai Peserta Mini Segmen : are you ready ?

Assalamualaikum . . .Akhirnya tamat jugak Segmen sulung aku ni . Tak pernah-pernah din buat segmen . Ribuan,jutaan,bilion,dan trilion terima kasih kepada peserta yang sudi join segmen kecik aku ni.

Ok,nak membebel panjang pun tak guna jugak kan . So sini senarai nama peserta yang dengan hebatnya telah join segmen sulung ni.

Senarai Peserta Mini Segmen

Perghh ngam-ngam cukup 10 orang haha . so senang cerita tak payah nk cabut undi la kira semua orang dapat . Antara cepat dengan lambat je :3

Perghh barang baru beli terbaik ni !
Wednesday, April 10, 2013

MINI SEGMEN : ARE YOU READY ?

LEKAT GAMBOR NI DI ENTRY KORANG DAN LINK KAN KE SINI :P

Syarat-syarat boleh berubah mengikut kadar perubahan
angin monsun dan juga tahap bodekan aweks-aweks
slot mungkin ditambah :)

mini segmen sulung abad ini 

TARIKH TUTUP : 12/4/13 (5.00pm)
linkkan entry anda disini 

PERSERTA PERLU MENYERTAKAN GAMBAR UTK DI VEKTRORKAN . KERJASAMA AMATLAH DIHARGAI :)

TAMMAT ! ! ! 

Vektor Drawing : Faten Johary

Kali ni vektor yang lepas-lepas punya yang aku dah tanguh untuk buat sebab fokus study time tu . so sekarang aktiviti janji dicapati dijalankan haha . ok petang ni aku takmau nak wordsless ka apa ka .aku just nk upload dia pnya drawing ni ha .

http://miaauss.blogspot.com/
Ok , jangan segan silu , kome pegi je blog bliau tu ha...http://miaauss.blogspot.com/ .Anyway , semenjak dah lama aku dah tak lukis2 pakai mouse ni tangan aku dah mula keras . ce bandingkan artwork ni dengan yang ni KLIK

Ok,sekarang ni tengah sibuk nak publish satu entry khas malam ni tentang Vektor percuma yg macam selalu aku buat tu . hehe kali ni ada yang istimewa sikit . hehe apa yang istimewa ? tggu malam ni :D 

P/S : untuk download gambar diatas dalam format PNG sila klik LINK ini 

Tuesday, April 9, 2013

Vektor Drawing : Shasha Yakob

http://kamihardsman.blogspot.com/

Assalamualaikum .Macam yang aku janji sebelum ni . cuti sem dah kembali jadi sekarang aku ada bnyk masa untuk melukis vektor korang semua.

Sekarang ni aku tengah resume lukis vektor yg sebelum ni yang din tak sempat nak buat . Untuk kali ni vektor ni milik kepada http://kamihardsman.blogspot.com/ . 

Sekian lama din tak buat dah mula rasa agak keras tangan ni jadi agak lambat nak biasakan balik tangan din ni haha .

P/S : what the heck la aku buat file format PNG .tak der background skali upload ada bckground hitam pulak kt blogger ni =_= apa2 pun format PNG ni background transparent :D ce download . tgah duk mencari solution untk masalah ni...aduhh spoil btoi la hitam tu =_____=

hurghh nak upload PNG file msti prob.blogger ni pandai2 ubah file PNG kpd JPG =_= terpaksa la buat JPG file DEM U BLOGGER :/





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget