Saturday, April 23, 2011

Cara Pecah Rumah ="=

Assalamualaikum..

adess sapa la yang search kata kunci "cara pecah rumah"....
kenapa nk pecahkan rumah?

tak payah nak pecah2 rumah nih...
nak2 pulak rumah teres yang melekat2 tu dingding bukan kita punya
kongsi tau ="= bumbung je hak milik setiap insan..


tak sangka ada jugak serpih2 mcm tu haha

sikap yang bagus sebab mencari info tentang sesuatu pekerjaan :)
tapi jgn plak kasi pecah rumah o_o"

P / S : no komen..... . . .


"Saya budak baru belajaq....ambik keyboard tolong ajarkan saya? "

=_=
Dem~segan pulak dah dgn reputasi blog aku yang hanya
di tahap bawah tapak kaki.... *sob...sob...sob






[ANALISIS] : Menjadikan Basikal Sebagai Kapal Pengankut Untuk Jarak Dekat


Assalamualaikum..

Seperti biasa aku memang selalu sangat muncul dengan entry yang merapu tahap gaban
tapi kali memang merapu gila...kerana tatkala remaja2 mengimpikan
kereta Mecedesss dan jugak moto besaQ.Namun masih terdapat manusia yang mengimpikan
basikal sebagai kapal pengangkutnya utk jarak dekat (aku le tu wahaha)

----------malas merapu panjang2--------

Kalau basikal tak payah pikir pasal minyak hitam (minyak pelincir enjin) atau 2T
tapi hanya pikir bila dah ketat atau berkarat rantai just letak minyak je...
(pi kedai pun tak payah bayaq =_=)

barang spare part basikal pun murah wahahaha..
tayar basikal senang nk tukaq sendiri =__=;

bebeza dengan moto atau kereta
yang memakan modal..... >_>

P/S : kenapa basikal? sebab mesra alam...dan mesra Ekonomi
tapi utk perjalanan dekat je la =_= kalau jauh pandai2 hidup la..

boleh jugak up stamina aku ni O_O"
makin lama makin pancit je...DAM~

Trimas sebab membaca bebelan aku nih
salam~~~~




Thursday, April 21, 2011

"Padah Hasad Dengki Apa Pun Tak Dapat "

Assalamualaikum...

Sebenarnya smalam aku layan program semanis kurma
kat TV 9 haha tetiba ustazah tgh cerita pasai 3 orang budak hitam..

apa2 pun jom layan sat crita nih :D

-------------------

*PERHATIAN cerita ditulis kembali mengikut gaya penulis*

"Pada suatu petang satu ekor Jin
sedang belayar di dalam satu botol yang dipercayai datang
daripada planet zoragon"


"2 jam perjalanan akhirnya sampai di destinasi..

Tiba2 3 orang budak yang tersangat hitam berlari2 gaya sawan
datang menghampiri botol jin tadi lalu membebaskan jin tu..
(budak tu telalu hitam sehingakan anda akn menyangka mereka itu arang batu)


Jin : hoho trimas sebab tolong lepaskan aku dari botol tu..skrg aku bagi 3 permintaan..sebab
korg 3 orang aku bagi sorang satu amacam OK ?

Abu,Bakar dan Ali : ok la tu ko nak cmne lagi kan?

Jin : Ok Abu..ko nak ape?Iphone?PS?Nasik Ayam?

Abu : aku nak jadi putih la...slama ni aku pakai losyen tak jadi putih pun *sob..sob..

"Abu pun bertukar menjadi putih.."

Jin : Ko pulak Bakar? nak kena bakar ke?

Bakar : aku nak jadi lagi putih dari Abu...Putih Metalik gitu..

Jin : Putih jugak sebab?

Bakar : Sebab dengki punya pasal...Eh! ko jgn bnyk tanye..

"Bakar pun menjadi lagi putih dari abu.."

Jin : Ko pulak Ali?? nak tongkat ali kan?

Ali : tak bukan...aku nak Abu ngan Ali jadi hitam macam aku balik sebab dengki punya pasal amacam?

Jin : . . .

"Akhirnya semua jadi hitam balik...bila di komplen jin jawab "aisey men gua bagi 3 je ni dah nk jdi empat ni!!!"

Jin tu pun meneruskan perjalanan ke negeri isketam bola...
Pengajaran :

+jangan dengki nanti apa pun tak dapat rugi dapat la

+jangan mintak kat jin kalau nk mintak..mintak lah kat Allah
kerana Allah maha kaya :)

+apa yang penting kerjasama!!!



Wednesday, April 20, 2011

"Hari-hari Benda Sama =_="


Assalamualaikum..

Bila difikirkan balik....(bangun tidur....ngadap PC.....(solat)....ngadap PC...makan...PC....solat.....tidur...keesokan hari diulang benda yg sama =_=)
Ceh sampai tak syok langsung jadual CEO aku nih

Tapi kalau tgk PC sehari pun bosan jugak...(tapi aku tak bosan ntah knapa haha)
skali-skala kena la kluaqkan peluh dlm badan tu(serius aku jarang bersenam)

Serius..macam katak dibawah meja PC.. skali g kluar bandar confirm JAKUN
bnyk bnda dah brubah wlaupun tak lama =_=

hari ni stakat nak terjah kedai buku saja.
nak beli buku Infiniti tu pun sebulan skali

Dem sbulan skali aku kluar rumah =_="
dan kepada yang sama hobi mengadap PC boleh la kluar hbersenam hari ni..
bergaul la skit ngn org lain hahaha (jgn jadi macam aku PC saja dalam otak)

P/S : apa yang ada kat Parit buntar ni? Dem pasal tu la aku tak kluar dari gua haha
(Solat jgn lupa tiang agama)

jam menunjukkn pukul 11.59-->masih sama

tapi kat internet ni lagi luas tau haha satu dunia kita tau cerita...jadi aku mngambil keputusan
utk terus tetap dgn PC sebab dalam E-tenet lagi luas dari bandar aku..wahahaha

"MAJULAH SUKAN UTK NEGARA"

Jom Join Bloglist Blog Hackers.


Klik SINI maklumat lanjut

  1. Letak header Hackers yang comel tu diatas.
[OK SIAP~]
  1. Letak tajuk : Jom Join Bloglist Hackers
[OK SIAP LAGI~]
  1. Checiter skit kenapa korang nak masuk bloglist Hackers ini? Bagi tahu group mana korang nak masuk.
[SEBAB SAYA NAK MASUK --> SEBAB DLM ENTRY BELIAU ADA TERTULIS PERKATAAN INI "mana tahu ada orang masuk blog hackers,mereka terpandang blog korang.." DAN SEBAGAI TANDA SOKONGAN SAYA TERHADAP HACKERS (perggh ayat pengampu gila aku ni :D

Bloglist Jejaka Pilihan Hackers

  1. Bila dah siap, tinggalkan entry korang kat komen di bawah.
[OK SAT SAT LEPAS SIAP TAIP AKU TINGGALKN KAT SANE..OK SIAP]

Tarikh tutup Bloglist ini pada 22hb April 2011 jam 11.00pm

[PERHATIAN : GUNAKAN KALENDER TAHUN 2011 UTK LEBIH TEPAT]

http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/04/jom-join-bloglist-blog-hackers.html
Tuesday, April 19, 2011

[MODEN] : Jamban Pun Ada Skrin Sentuh.....


. . .




Assalamualaikum....

Macam-macam sekarang nih nk "melabur"
pun kena moden siap ada skrin sentuh lagi...
jamban ni kalau ikut duit malaysia RM 19K

hoho memang membazir habis la..
"melabur"pun nk kena mcm tu
tapi apa boleh buat kehendak manusia bahaaha
barulah FUTURERISTIK...........(betol ke aku eja?)

bagi pengemar gadjet adakah jamban ni salah satu
koleksi wajib anda? hahaha anda jawab..

apa yang penting ikut selesa bontot kita la..
kalau ikut teknologo rumah aku masih mengunakan
teknologi manual / RETRO
baru cool yer tak?

Ok apa komen anda tentang jamban moden ni?


(hanya berminat pada Skrin Sentuh tu je =_=")

Sumber : Kosmo Online

P / S : sila abaikan sebarang kesalah ejaan B.I

Makhluk Asing Mati Di Russia dan Tiba-tiba!!.....


-Gambar makhluk asing yg mati-

Laporan penuh anda boleh baca di kosmo online

Assalamualaikum..
macam tak percaya mcm ni rupa makhluk asing
tapi bukan pasal rupa yg aku pelik tapi
apa motif dia mai kat bumi bhahaha ayat penyiasat.
ramai yg mngkn tak percaya kalau kita cakap Alien tu wujud
aku pun tak percaya just 50-50

tapi kalau la makhluk asing tu betul2 ada
aku just nk cakap la gua respect la lu Alien..
kenapa aku respect? sebab teknologi alien tu musti moden gila-gila.
(mungkin stakat iPhone tu alien buat telepon rumah je =_=)

dari dulu lagi aku nk tau berapa lama la alien nk sampai kat bumi
ni ye? boleh jadi jauh boleh jadi dekat..tapi wujud ka alien
hanya Allah saja yang maha mengetahui ..kita ni terbatas.

apa pandangan anda tentang Alien ni? atau ni suatu
konspirasi je? haha anda tentukan :D

--abaikan tajuk entry yg ditokok tambah tu--

Sunday, April 17, 2011

Macam Ni Pulak Dah?....Terima Kasih ^^

Assalamualaikum..
huh~macam besa hari ni
BW+komen hohoho tapi kenapa macam ni pulok...

--
-


errr..taktau pulak ada macam ni hoho trimas..
kalau macam ni jenoh la org nk komen-mengomen
kan bagus kalau buat besa-besa ja sebab orang-orang besa macam saya ni
boleh la komen kat situ...

tapi tak jadi masalah
yang pentng watashi dah follow kamu trimas
sebab follow watashi pihak maharaja pasti gumbira sama ini mesej..
BANZAI~

P/S : pelawat tu macam pelanggan berikan yang terbaik
(saya pun kurang lagi tunjk ajaq boleh? ^^)

blog dia cantik pulak hoho piwit~

^ Sumber gambar Google ^


Kenapa La Susah Letak Bawah hohoho

Assalamualaikum...

Dem kadang2 nk cari kotak follow kat sstengah blog
boleh jadi payah ..boleh jadi senang..

1. senang kalau line bagos+mood bagos=OK!

2. tapi susah kalau Line Terok + Mood Merapu + iklan yng melampau + DLL = ?

=_="

tapi benda yang nk klik tu (butang follower)akn jadi susah kalau
korg letakkn dia kat dasar laut ditambaj dengan situasi 2..

jadi brkemungkinan org yg jadi susah tu akan menandatangani
kontrak butang org minyak amatlah tinggi
(disini anda bagai dah kehilangan tender berjuta2)

pernah skali jadi mcm no 2 tu hoho masatu mau kena aku sawan albino!
hahaha

jadi ambik yg positif kat sini hehe YE~~

P/S : pelawat tu macam pelanggan sentiasa je betul ye tak ? haha mereka nak yag terBAEKK~hoho majulah sukan utk negara..

(Aku pun still merapu lagi sila tunjuk ajar(baca dalam gaya sebutan awek jepun))

gambar hiasan sumber Google

[SERIUS] : FB cuba memfitnah aku!!!

Assalamualaikum..
Seperti tajuk diatas dem..=_=
hahaha saja bikin saspen masalah teknikal kot..

tapi errr kenapa FB mengelike kan aku dgn
page pelacur si Maria Ozawa tu harem!!!
nanti tak pasal-pasal org ingat aku bukan-bukan

=_=


(klik untuk tumbesaran yang sihat)

ntah bila la aku like page peribadi dia tu D E M ! ! !
lepas tu~
pandai pulak ko bgtau silap ar~
errr FB-profile aku dah jadi HaruBiru dah tak normal~

makin menjadi la SAWAN ALBINO AKU NI
@_@
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget