Sunday, October 28, 2012

KOD WARNA HTML







#FFCCFF#FFCCCC#FFCC99#FFCC66#FFCC33#FFCC00






#FF99FF#FF99CC#FF9999#FF9966#FF9933#FF9900






#FF66FF#FF66CC#FF6699#FF6666#FF6633#FF6600






#FF00FF#FF00CC#FF0099#FF0066#FF0033#FF0000






#CCFFFF#CCFFCC#CCFF99#CCFF66#CCFF33#CCFF00






#CCCCFF#CCCCCC#CCCC99#CCCC66#CCCC33#CCCC00






#CC99FF#CC99CC#CC9999#CC9966#CC9933#CC9900






#CC66FF#CC66CC#CC6699#CC6666#CC6633#CC6600






#CC33FF#CC33CC#CC3399#CC3366#CC3333#CC3300






#CC00FF#CC00CC#CC0099#CC0066#CC0033#CC0000






#99FFFF#99FFCC#99FF99#99FF66#99FF33#99FF00






#99CCFF#99CCCC#99CC99#99CC66#99CC33#99CC00






#00CCFF#00CCCC#00CC99#00CC66#00CC33#00CC00






#0099FF#0099CC#009999#009966#009933#009900






#0066FF#0066CC#006699#006666#006633#006600






#FFFFFF#FFFFCC#FFFF99#FFFF66#FFFF33#FFFF00






#FF33FF#FF33CC#FF3399#FF3366#FF3333#FF3300






#9999FF#9999CC#999999#999966#999933#999900






#9966FF#9966CC#996699#996666#996633#996600






#9933FF#9933CC#993399#993366#993333#993300






#9900FF#9900CC#990099#990066#990033#990000






#66FFFF#66FFCC#66FF99#66FF66#66FF33#66FF00






#6600FF#6600CC#660099#660066#660033#660000






#33FFFF#33FFCC#33FF99#33FF66#33FF33#33FF00






#33CCFF#33CCCC#33CC99#33CC66#33CC33#33CC00






#33CCFF#33CCCC#33CC99#33CC66#33CC33#33CC00






#3333FF#3333CC#333399#333366#333333#333300






#3300FF#3300CC#330099#330066#330033#330000






#00FFFF#00FFCC#00FF99#00FF66#00FF33#00FF00






#3399FF#3399CC#339999#339966#339933#339900






#3366FF#3366CC#336699#336666#336633#336600






#66CCFF#66CCCC#66CC99#66CC66#66CC33#66CC00






#6699FF#6699CC#669999#669966#669933#669900






#6666FF#6666CC#666699#666666#666633#666600






#6633FF#6633CC#663399#663366#663333#663300








#0033FF#0033CC#003399#003366#003333#003300






#0000FF#0000CC#000099#000066#000033#000000

Bagi yang suka tukar-tukar kaler dekat blog tu tapi tak tau kod warna anda boleh rujuk disini :) Menjadi masalah kalau nk main hafal kod warna ni kan nah din bagi sebijij-sebijik.Sekian entry backup hasil daripada entry novel din sebelum ni haha.

12 ulasan:

ikaa said...

cmne nk wat code kaler nie erkkk

Izzah Norlizah said...

wah,,,sepantas kilat ek???
bgs2,,,terbaeekkk,, :)

D i n said...

ikaa : haha din tgk kt google je. :)

izzah : amacam pantas kan hahaha

Aku Mad said...

Cikgu Din nih dah macam hacker je mad tengok .. XD

Dikbi Kamaruddin said...

malas nak hafal.. selalu sedut je colour kat paint kalo nak tau code colour

D i n said...

Mad : hahah din bukan hacker la haha din graphic designer je :D saya bukan cikgu :d

Dikbi : haha yang tu cara yg bgus jgk tu nk taw cod kaler tapi kadang2 berbeza kalau yang datang dari kod software atau utk html pnya kod kaler :)

Merah Cute Sangat Sangat said...

kalau nak lagi senang, pasang addons mozila colourzilla. ^^ warna warni blog lu bro.. huhu

D i n said...

Merah : wah trimas share :D lagi mudah tu :)

cerita best said...


Asalamualaikum warrahmatulahhi wabarrakatu ada org ka x ada heheh... pakjoe datang sini lg dgn penat x habis lg bru ja sampai umh bru blk dari kampung terus buka blog yang comel nie hahaha...

Ikhmal Malique said...

cits pak joe. nipu je. semua blog comel. haha..damn.

ikaa said...

oooo..yeke menarik nie..nk pasang jugak laa cmne kan....

D i n said...

crita best : haha trima kasing waalaikummussalam.. :)

ikhmal malique : haha pak joe haha smua comel dia ckp haha

ikaa : :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget