Friday, May 6, 2011

Biar Kalah Membeli Tapi Menang Memakai~


Assalamualaikum...
-------

Dalam kita membeli barang pun kita kadang merungut brg ni mahal la...last2 msti cari yg murah jgk.Sebenarnya lebih baik kita kalah dalam membeli tetapi menang dalam memakai.Tetapi jgn sbb saya tulis mcm tu kita main beli yg mahal-mahal pulak ye~

Sebagai pengguna kita mesti pandai buat perbandingan(harga dn kualiti),buat survey dan membeli barang pada waktu yg menguntungkan ^^(promosi).

Tapi tak semestinya yg mahal tu berkualiti dan yang murah tu tak berkualiti.Dalam hal ni kepakaran anda sebagai pengguna amat diperlukan.

P/S : aku ada kawan yg pandai main harga dgn tokei2 baju jersi..perghh kalau mntx tolong dia komfem jimat.Trimas kawanku~

kenapa hari ni aku mengarut sorg2 nih =_="

Thursday, May 5, 2011

Wacana Pengenalan Bersama Bro Wacana


K L I K

Assalamualaikum...tanpa membebel panjang kita teruskan dengan aktiviti membebel kita ni ye?.Nama aku D i n kat blog pun kerap org pangil D i n tapi sebenarnya nama yg lebih gelemer adalah Udin =_= makcik2 pakcik pun sering memangil aku sebagai Udin.Blog aku pulak aku telah menamakan sebagai ! Din-HaruBiru-Studio ! pada asalnya nama blog ni adalah Din-MangaStudio-Class.Aku mula buat blog ni pada tahun 2010 dan aktif hanya pada tahun 2011.

Blog ni dibuat pada tahun 2010 tapi start 2011 baru aku start aktif dalam blog nih sebab tahun 2010 aku SPM.Pada mulanya blog ni dicipta utk membuat tutorial membuat komik dan jugak tips2 membuatkomik dan hanya mempunyai 1 follower menjelag tahun 2011.Secara tak sengaja terjumpa tips demi tips utk bloging dan mula daripada itu maka terbentuklah sebuah blog yang bernama ! Din-HaruBiru-Studio ! sekarang masih dalam proses memendekkan nama blog =_=.Oh,tak lupa jugak sebelum ada blog aku aktif kat Deviantart jadi dengan rasa bertangungjawab aku bagi LINK utk isteri pertama aku nih~

Okeh tu la serba sedikit pasal blog nih =_= tak lebih tak kurang.takut ada yang tertidur wahahahahaha *gurau skit* ="=



K L I K

P/S : sapa mau join klik je kat klik tu :D


Baru buat fanpage kat FB "LIKE" sikit heh


Assalamualaikum..

--------

HAHA agak kuno disini selepas baca entry NI
baru aku tau cara nak buat fanpage kt FB tu wahahah trimasx1000

first buat mmg agak blurr skit tapi degan kerjasama baik anda
bersama2 wonderpet utk meng"LIKE"page amatur ni amatlah dihargai huhuh
(tak paksa tau = =)

kalau dah LIKE nak saya LIKE page anda balik pun tak pe
okay2 je hahaha

kan3?
okeh dah tak dak modai nak tulih apa
so dengan ini saya merasmikan page HaruBiru-Studio ^^

P/S : kotak tu ada kat bawah sikit =_=
Wednesday, May 4, 2011

SERIUS GUA BENCI LU !

Assalamualaikum..

----
Dulu masa aku kecik-kecik aku suka makan gula-gula
bila dah besar gula-gula tu kurang la sikit..

Tapi sekarang budak2 pun suka K-POP,
ais pop dan macam2 lagi

sampai malaysia pun dah ada M-POPnya
nak jadi pejuang budaya POP-POP ka?

ades kenapa tak buat tarian zapin ke ape2 ke..
tak pun masuk la silat senang sikit nk lindungi diri tu

Al-maklumlah bila dah semua kat badan tu pendek2
akal jantan2 tak bermoral pun boleh jadi pendek = =
(What The Heck)

apa-apa pun POP-POP ni tak bagus la
masuk la tadarus al-quran ke kan?
tambah++lagi setengah tu islam lu biar betul
(guiness world rekod ke?)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

*SERIUS GUA BENCI LU GULA-GULA =_=*
ayat ganaz ni baca dgn nada mat moto~

Jika ANDA SEORANG BLOGGER


SAYA DAPAT BANNER NI DARI....SINI KLIK

utk mengetahui cara dan tujuan, sila klik SINI

Monday, May 2, 2011

Tingkat 6 V.S Berhibernasi


Assalamualaikum..

---
adess tajuk macam ganas je~

masuk tingkat 6 atau berhibernasi lebih baik?
jika anda pilih berhibernasi selama setahun nih apa yang anda akn dapat
ialah tidur yang cukup...awet muda dan sebagainya..

tapi kalau masuk tingkat 6 ramai org cakap la jimat duit jimat masa
jgn cakap ambik tingkat 6 low standard
wahahaha tingkat 6 sama dengan diploma kot?
tapi kalau ambik diploma lagi lama dari tingkat 6 kan ? wahaha
so dengan senang hatinya tingkat 6 lagi cepat (betul ke?)

masing2 ada advantage tersendiri..
jadi lekas2 la keluarkan diri anda dari dilema..dan makanlah buah delima. (?)(?)

P/S : abaikan segala kesalahan ejaan al-maklumlah saya ni lepas darjah 5 je..time nak masuk darjah 6 jepun attack malaya..

nak cek layak ke tak tingkat 6

KLIK SINI




Sunday, May 1, 2011

Cara Menjadi Blog Walker yang Sejati


Assalamualaikum..

---

Sekarang saya akan mengajar anda bagaimana
menjadi seorang blogwalker yang sejati... wahhaha

ok caranya mudah...

  1. Tingalkan jejak anda di shoutbox dan yang sama jenis dengannya.tapi kalau semua pakat tingal jejak kat situ kalau tuan tak on berkurun lama skit maka jejak anda akn terkubur ^^
2.Nak lebih selamat komen lah entry tuan rumah paling tidak pun jejak tu dah ada dan takkan terkubur konsisten gitu....blh dpt trafik skit kalau nasib baik boleh tuan rumah komen balik kan3??

3.pastikan link blog anda melekat di profile anda macam mana? klik kat SINI

selamat berblog walking ye~ nyiaw~
jadilah tetamu yang mesra alam wahahaha jgn 2 alam sudah tak kuasa ai nk layan (>_>)

" W , A , S , D " [Huruf yang mungkin hilang jika anda seorang pengila game PC]



Assalamualaikum..

------

huruf W,A,S,D jika dilihat mungkin huruf ni antara yang paling
kerap hilang di papan kekunci CC atau rumah :D

kemana hilangnya huruf ni?
W , A , S , D antara huruf popular dalam game first shooting(err mcm CS kan? :)
jadi tak hairanlah kalau kerap dilihat huruf tu kerap dilihat menyembunyikan diri..

konklusinya jika huruf di keyboard anda hilang huruf2 tu
mngkin kerana anda slalu main game kot wahahah (kantoi!)

jadi dengan banganya adakah anda bersetuju?
yang seorang pengila game first person shooter tidak memerlukan
huruf W,A,S,D? hahaha

P/S : saja merapu di hujung minggu ni dan selamat hari buruh ^^
hari gamers tak dak :D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget