Sunday, November 11, 2012

Resume kerja Graphic Designer

Resume untuk kita mintak kerja amatlah penting kerana pada resume yang dibuat akan terkandung segala maklumat tentang kita dan juga kemahiran kita.Resume kerja yang baik akan meninggikan peluang anda untuk mendapat kerja .

resume kerja,kerja,buat resume kerja

Diatas ni adalah resume kerja yang normal bagi kebanyakkan orang . Selalunya untuk resume bagi seorang grafik designer lebih kepada bentuk infographic . Berikut di bawah ini adalah contoh resume kerja bagi seorang grafik designer. Kreatif ! :

Perlu diigat resume kerja ni bukan resume main game semula je haha #


resume kerja,kerja,graphic designer,resume kerja yang unik


resume kerja,grphic designer,resume kerja grafik designer


resume kerja,resume terbaik,kreatif













Nanti dah habis study nak buat satu la hehe :D yang lain2 tak mau try buat cmni nt ? hehe #
OWH LUPA KALAU NAK GAMBAR BESAR BOLEH LA KLIK GAMBAR TU :)

SUMBER :







8 ulasan:

Fendy said...

resume berbentuk2...kalau kat malaysia formal first tu je..yg lain biasanya luar negara...

D i n said...

Fendy : haha biasanya kt luar negara tapi x salah kalau kita buat hehe tambah2 yg nk mintak graphic designer :) mmg dah ada org buat kat malaysia ni dah tgok depan mata :p

Aimi Syahirah said...

Salam. Owh baru tau resume ada macam2 bentuk.:) Saya ada tag awak dalam segmen.. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-gambar-aku-di-vektor.html

D i n said...

Aimi : ok insyaAllah join :)

Ahmad Firdaus said...

resume yg stunning tak kira pengalaman atau design layout nya mmg perlu utk saiko majikan...hehe..lagi pun tak guna la jadi org design tp bagi resume mcm grad course non artdesign lak kan.. :)

nice info there..kipidap bro!

D i n said...

Ahmad firdaus : btol tu kalau buat resume mcm ni kita boleh saiko skit majikan dan dari situ dah boleh tengok skill dan ketivity kita . kalau buat biasa baik belajar jadi peguam haha :D

FJ - Faten Johary said...

dulu aku ada gak terpikir nak design2 sikit resume tu . tp macam tade sape buad . aku takot tak boleh jew takot dpt pelempang kew ape kan tetbe terlebih kreatif la pulak kan sebab tu resume aku pakai normal jew . solan aku, boleh kew pakai design bagai bagai ni ?

D i n said...

FJ : aku rasa takdak masalah nak pakai cara macam ni lain la kalau ko mintak kerja peguam pastu ko buat resume macam ni mmg nk mati a haha..kalau temuduga nk jadi grafik designer boleh je aku rasa sebb boleh support ko utk dpt kerja tu dengan ditambah pulak dengan hasil2 kerja kita yang penting apa yang dibuat mudah utk difahami tidak terlalu crowded.Kalau tengok balik apa bezanya ? bezanya kita pnya penyampaian data dalam resume tu disampaikan dalam bertuk "INFOGRAPHIC" same je content dengan resume yg biasa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget