Sunday, September 30, 2012

Buat Banner blog sendiri.GIF

As-Salam #

Pulak dah kali ni kita lari dari photoshop dan kita sentuh2 pulak photoscape kali ni.Yela nk buat pakai photoshop bukan smua reti hehe. Ok,dengan mengunakan photoscape ianya dapat dilakukan dengan semudah ABC 123. Jom buat banner blog anda sendiri #

Apa yang anda perlukan ? :


1#Perisian Photoscape.Tiada ? boleh download sini >>S I N I<< taip je photoscape download.
2#Gambar yang berlainan mengikut turutan. contoh :


Apa yang anda perlu lakukan ? :


1. Buka photoscape anda dan klik pada "Animated GIF"



2.Apa yang anda perlukakukan adalah cuma perlu susun gambar anda mengikut turutan yang anda buat.Kemudia bila dah siap save . DONE #


Senangkan ? sape-sape yang penah buat stop motion mesti lagi senang dia buat hehe :) Jom kita lihat hasil banner saya :)

tak lawa pulak sebab main buat je tak skecth dulu haha



35 ulasan:

Amanina Nasuha said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

apakah? "this comment has been removed by the author."?

faten johary said...

hahah jaat la dia ni . jgn buad at owg laen okeyy klw ta sy smackdown sampai ilang gigi hahaha . eh sy pown grafik gak hihi . tp ta la pro sgt huhu

Anonymous said...

haha apa yang jahatnya? haha smackdown la sampai gugr rambut haha
grafik jgk :) sama la kita~

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

oooo...gini rupenya...huhuhu

Anonymous said...

oooooo hahaha

Anak Ulu Cheka said...

hmmm senang je rupanya..
terus praktik ni :)

Everything's Everythings said...

Wahhh nmpk mcm senang jer.. nk try juga lah buat xD

Everything's Everythings said...

p/s: Datang dari blog Nyamuk terbang

faten johary said...

hahaha . sy dok tlok intan . mmg tu dekat sg kerian sebab dlu sy blaja at ilp nibong tebal . tu sy ngan abg sy . hehe . pasal kad kawen tu simple je . sbab na cepat siap hehe

faten johary said...

awk buad la tmpat chat senang sy na reply ape yg awk mbebel dekat blog sy hahaha . dekat blog sy smua buad sendiri pkai ps hehe .

Anonymous said...

yosh hehe truskan :D

Anonymous said...

haha mmg senang tiada yg susah :)

Aku Mad said...

waaa .. baru sekarang mad tau cara buat banner.. terima kasih sebab ajar :) ..

Anonymous said...

hahaha simple? kalau simple dah awsome macam tu mesti kalau betul2 tahap legend hehe :D

Anonymous said...

wa buat sendiri dah boleh jadi web designer dah ni hehe

Dikbi Kamaruddin said...

sebelum ni guna banner maker..skang dah boleh cuba wat sendiri.. best3x

Anonymous said...

sama2 :) harap2 berguna utk smua org

Anonymous said...

wah banner maker mcm best je :)

Dikbi Kamaruddin said...

tak best coz limited design..huhu

Dikbi Kamaruddin said...

yeay, dah berjaya wat banner sendiri...jom tgk

http://dikbi.blogspot.com/2012/10/my-new-banner.html

Anonymous said...

wah tahniah2 :D syukran syukran~

EPIK said...

nice sharing :)

Pesta Layang-Layang Di Australia

Anonymous said...

:) thanks

Nasir Bravo said...

tq bro yg ensem...nice share..terbaeekkk

Anonymous said...

:/ haha welcome

Nurul Ain said...

nice
nk try lah bt ni

Anonymous said...

Nurul ain : hehe mesti jadinye la hehe

Nurul Ain said...

hehehehe..tak bt lagi lah

Anonymous said...

Nurul ain : :D haha

pha is said...

masih kurg faham sebenarnya dengan fungsi baner.. heheh

D i n said...

pha is : haha sama la mungkin untuk macam iklan cmtu kot :D

Anonymous said...

Nice tutor...

D i n said...

kelana : thanks :)

Marou Apple Hijau said...

oh baru ku tahu. nice entry..
bole bookmark dulu

My recent post : Nestle Natural Set Yogurt - Blogger Recipe Challenge (PPP)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget