Sunday, September 30, 2012

Tukar nama Facebook mengunakan Inspect Elements (TEMPORARY!)



As-Salam dan selamat sejahtera dan salam satu kilo #

Kali ni kita akan berseronok dengan inspect element yang terdapat pada semua browser internet anda . Macam mana nk sronok2 dgn benda ni ? ? .Dengan mengunakan inspect element anda dapat menukar sesuatu dengan sementara.

Kali saya gunakannya untuk menukar nama account facebook saya . Inspect element ini juga boleh digunakan untuk mengubah status sesorang dan juga boleh digunakan untuk pedajal orang . Ianya akan diterangkan selepas habis tutorial inspect element ini (STAY TUNE) betul x aku eja ? =_=

Tukar nama Facebook anda :


1# anda tahukan ni apa ? profile saya la ni haha.


2# Apa yang anda perlu lakukan adalah HighLight nama anda right click dan pilih inspect element



3# kemudian akan kluar kotak macam bawah ni . dalam kes ini saya mengunakan browser wowser.bila saya right click > inspect element maka secara automatik elemnt utk nama saya telah dihighlight maka saya tak perlu lagi utk mencari.Browser lain saya x tau pulak :)


4#anda dah jumpa ? ok double click di element tu yg bernama "name"



5#Bila dah click kat situ(dia jadi mcm tertimbul skit hehe)


6#Bila dah click tadi maka korang perlu right click yang korang clik td tu kemudian pilih edit as HTML

7#Bila dah klik "edit as HTML " maka code tadi akan jadi lebih detail dan korang boleh nampak nama profile korg tercatat dalam kod html tu (yang macam dalam gambar ni yang aku high lightkan dengan warna merah (korang boleh tukar suka hati) yang aku high light warna merah kalau korg nak tukar pun boleh hehe.


Maka akan terjadilah macam ni : )
perlu diingatkan ianya hanya sementara bila anda refresh smuanya akan kembali seperti sediakala.Tiada sebarang kesan terhadap account anda itu yang penting hehe :)



Seperti yang aku kata pada awal entry ni aku akan bagitau bagaimana anda dapat memperdajal seseorang dgn hanya mengunakan inspect element ni tanpa anda perlu susah nk hijack accounf FB mangsa anda .

Dengan mengunakan kaedah yang sama mari kita lihat :



nampak tak walaupun ianya bersifat sementara ianya boleh di snap bak kata pepatah "terlajak kata perahu boleh undur . terlajak update gua sempat snap"

Dipercayai juga teknik ini digunakan untuk mengedit komen-komen sehingga menjadi fitnah . Serius saya cakap tak perlu nak photoshop bagai . Jika seseorang tu nak anytime dia boleh : ) kan dapat tak apa yg saya cuba sampaikan ?

Apa yang korg buat kt internet ni tiada jaminan ianya selamat : ) u better to trust me #

P/S : kenapa malam ni aku beleter bnyk ntah =_= owh lupa pulak ni bukan blog politik haha politik+gosip sila pergi jauh-jauh saya neutral : D









4 ulasan:

zahidahwahid said...

hahaha... macam syiok je...
btw my blog memang xda button follower la... hari tu ada tapi hilang, then tak sempat nak buat baru... huhuhu...

D i n said...

hahaha takpa-takpa take ur time hehe

Cerita Farjannah said...

hehe..bez2.. :D

http:\\akudankauadalahcintablogspot.com

D i n said...

farjannah : thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget