Thursday, September 13, 2012

Cara Memancing mengunakan Google DOC !

As-salam #

Bagaimana melakukan phising dengan hanya mengunakan google document . memang senang nak buat dan kalau korg pandai pancing korang memang dapat la . Jangan nak salah anggap kat aku pulak mengajar org benda jahat tapi pikir positif sikit tak banyak sikit je . Bila aku dah bagi tau trick ni korang lepas ni dah tau dan dah konfem tak terjeratkan ? BTW ini hanyalah teknik phising yang selemah-lemah phising kalau yang power korg takkan dapat bezakan yang real atau palsu .

Sebelum itu bagaimana nak mengesan/elak phising :


#guna pelayar yang mempunyai anti phishing.
#semak url dengan sebetul-betulnya.
#rajinkan lah untuk menaip url yg korg nak pergi .
#semak URL lebih kurg 10 kali (aku ulang sebab pnting)
#yang paling penting jgan cepat over gedik : ) haha

OK ini adalah salah satu cara phishing mengunakan GOOGLE DOCUMENT :

1. Bukak google pastu login.

2.Tekan drive/document

3.Tekan Create , pastu pilih form.

4.Pastu buat la pape tajuk korang nak buat. =D

5.Question title korang buat "Email" .

6.pastu kat sample question 2 korang click edit *gambar pensel*

7.Question title dye buat "Password"

8.Dah siap korang tekan save

9.Pastu tengok bawah akan ade link doc korg . 

pastu ? ha lepas tu pandai2 lah nak pancing org isi doc korg tu yang tu sendiri belajar choi !

P/S: Perasan tak sekarang ni bnyk blog kena deface ? huhu agak2 keje sape la tu kan haha tapi jangan risau niat diorang baik korg bleh claim balik blog korg kt site diorang dah upkan security blog korg .



contoh bila org dah masukkan email . kalau nak chek sapa yang dah terkena bukak google > login > documen .# done 

AKU TAU KORG BUDAK2 BAIK JADI SEBAB KORG BUDAK BAIK AKU TAK CENSORED ACC YG DAH TERKENA TU LAU BERANI BUKAK LAH HeHeHe !








6 ulasan:

Prince of Noob said...

terima kasih atas tutorial berguna ini... ana mohon share... done follow - Noob

D i n said...

sama-sama silalah share :) boleh bagi link blog anta kat ana ? nk follow hehe

Anonymous said...

tak jadi pung :( noobiess

D i n said...

ANON : Hahaha knapa x jadi pulak ? just buat documen pakai google doc edit skit layout dan tlis2 skit nota.pastu ambil URL yg betul.

pastu pandai2 la pancing org suruh isi doc tu takkan x leh kot haha ngorat awek leh pulak haha

Kelana Cinta said...

Din,phishing pun pandai.Deface pandai?SQL injection?Haha

D i n said...

Kelana cinta : haha ala phising biasa2 ja.nk buat yg cm webpage tu pn leh :D heeh deface x mau la x minat haha SQL x suka la mcm susah je nk sbut haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget