Friday, September 14, 2012

Menghasilkan pelbagai efek mengunakan BRUSH TOOLS

Kali ini dalam Din_Grafik : bagaimana melakukan efek yang hebat dengan hanya mengunakan BRUSH TOOLS di dalam photoshop.

Dulu masa aku tak tau apa pasal photoshop ni aku teruja sangat bila aku tengok photomanipulation ke ape ke yang ada efek yang awsome contoh mcm broken glass ke,cracker ke fuh gila awsome.Tapi sekarang efek2 tu hanya boleh dilakukan dengan hanya mengunakan brush tools . Jika sebelum ni kita hanya ingat yang ianya hanya dilakukan dengan cara manual yang mana sangat complicated.

Tapi kali ini dengan tips ini semua org mampu melakukan photomanipulation mereka sendiri huhu .

Antara contoh efek yang saya buat mengunakan brush tools :







Sebenarnya terdapat pelbagai lagi efek yang menarik tetapi tak dapat ditunjukkan kerana terlampau banyak haha.*umpama gugusan bintang di alam semesta*hyperbola jap.

Apa yang anda perlu lakukan ? hanya perlu download je brush yang anda nak (saya sertakan beberapa link brush PS):

hanya download dan gunakannya : ) DONE! selamat mencuba .




Antara contoh yang cepat nak siap dan kualiti out .
haha






antara efek yang dilakukan secara manual dengan mengunakan segala tools yang boleh agak senang tapi mengambil masa : ) nak blajar buat efek stikir macam atas ni tak ? nak tutorial tak ? haha

OWH LUPA Din_GRAPHIC ada melakukan request percuma kepada pembaca blog . untuk info lebih lanjut KLIK SINI

4 ulasan:

Aku Mad said...

cam best je bende nih

D i n said...

of koz haha

cik cempaka said...

brush tool mmg seronok...

D i n said...

Cik Cempaka : betul tu senang keje :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget