Saturday, November 24, 2012

Kabur mata memandang , Kabur lagi mata yang melihat

adobe illustrator,Ai,vektor

Assalamualaikum..Keadaan sekarang ni amat menyedihkan,cuti dah nak habis wuuwuwuwuwu! dah tu mata ni rabun la pulak,sebelum ni sharp je mate din ni nak melihat.Mungkin appeture mata din dah tukar kepada F4.6 -_-

Keadaan ni amatlah menyukarkan din nak membuat vektor yg direquest ,Din nk mintak maaf kalau lambat atau low quality vektor yg din buat nanti.

Sekarang baru Din tahu betapa susahnya hidup org yang rabun.Jadi siapa-siapa ada petua untuk rabun mata ? kongsikannya disini :p

Arghhhh SEKSANYA rabunnnn.....din takmau jadi Detektif conan ! =_=

53 ulasan:

irwan alessa said...

aku rabun juga, tapi dah terlambat untuk aku.. Atas nasihat doktor aku buat spect dah :) ok je dari kita rabun, dah tu berdegil tak pakai spect, lagi bertambah la power rabun tu.. banyak kesan kalau di biarkan.. kepala pening, mata jadi kabur, pandangan pun terbatas apabila keadaan panas dan malam..

Cik Nas :) said...

taknak pakai spect pun boleh..contact lens kan ad :) hee..tapi nas sendiri pun takut nak pakai contact lens..baik pakai spect..selamat sikit :D

Lutfi Azmi said...

ni mesti kecik2 x makan carrot ni. hahaha

D i n said...

irwan : hehe thanks :)

Cik nas : hhehe boleh je nk pakai spek :3 janggal la pulak~

Lutfi : haha aku kecik2 bnyk makan karet woo haha~

Nurul Aini said...

kenapa cuti sekejap sangat ye..sabor je lah..laa..rabun ke? mungkin sebab lama sangat tengok laptop kot. hehe..betul lah kot din tak makan lobak kot kecik2 dulu.

D i n said...

Aini : haha kecik2 din makan lobak bnyk taw haha :D besala tu kalau x tgk skrin laptop nk tgk ape lagi haha nama pun graphic ekekeke

Shasha Yacob said...

petua nya erk, hemm , kalau tak silap pernah lah dengar, kalau ak kurangkan sikit kerabunan mata itu. jgn berdepan sgt dengan latop, dan selalu lah tengok benda benda kehijauan . itu saja lah.

syaz syasha wanie said...

Anda di tag :) jemput join http://bilasigadismengomel.blogspot.com/2012/11/cik-lyeens-giveaway.html

D i n said...

Shasha : pnah dgar gak tu :D thanks syg gak shasha kat din~~~ <3

Syaz : :) ok

fifie said...

Pergi lah check mata di pakar, karang ada benda lain pulak. Huhu

D i n said...

fifie : haha ok2 <3

chot ok..! said...

sya pun rabun,jadi petua tu tak der la..hee..tapi bg mengelakkan,perbykkan mkn sayur n buah2 la..he

Jom singgh kalau sudi:
http://chot91.blogspot.com/2012/11/date-our-first-meet.html

Nick Nashram said...

rabun dekat ke bro??
aku x rabun cuma selalu pakai spek bila nak ngadap laptop.
silau sangat..hahah

D i n said...

chot : hehe thanks :D

nick : hahaha rabun dekat ngn jauh wahaha...pakai spek ? spek itam ke ?

Ikhmal Malique said...

assalam, baru balik dari holiday..

hm, din. SELAMAT DATANG kedunia orang org rabun.. huhu. aku pun rabun.

Ikhmal Malique said...

assalam, baru balik dari holiday..

hm, din. SELAMAT DATANG kedunia orang org rabun.. huhu. aku pun rabun.

★ aIsyaH ★ said...

saya pun rabun..mmg susah..tp nk buat mcm mne..redha je la..hehe..

xnk jd detektif conan?comel wat detektif conan..kan..xD

D i n said...

ikhmal malique : haha wassalam hooreyy sila tunjuk ajar haha

aisyah : :) ada hikmah disebalik rabun :D

SyedGraphiX dot Com said...

tu tandanya berhenti lah mengadap laptop je kejenye. HAHA

D i n said...

Syed : hahaha memang tapi dah mmg keje kene ngadap laptop nk bwt cane :D

Miss azieni said...

baik pakai spek la daripada terlanggar tiang ke apa time jalan tu. jadi detective conan pon,ape salahnye,kiut ape? haha

cweet pinky said...

hahaha , banyak makan karot ek ?? tapi rasenye , selalu mengadap lappy pown boleh jadik punca :P

CP pown rabun tp CP rabun dari f2 lagik :P

AQu Mad said...

mata aku pon rabun wooo,, mata sebelah kanan.. mata sebelah kiri ok jer tak rabun.. doktor suruh pakai spec tamo lah..

CekbOlat-bOlat said...

petua dia SPEK lah . haha

D i n said...

Miss azieni : langgar tiang takpa lagi jgn langar treler~ haha

CP : :p lama tu

Aqumad : haha tu mungkin bukan rabun tapi mata ko nk jadi sharingan sebelah :D

Cekbolat : ermm close enough haha

CikMunBlogger said...

haha , bertabah lah din . di mana ada jalan , di situ ada highway . ehh , mohon beli spect baru . hehe :D

D i n said...

Cikmun : haha di mana ada jalan disitu ada highwayyy~haha

aTieYusof Family said...

Rajin2 minum jus Lobak..hehe..
cuba tgk2 ubat Natberry (klu tak silap) utk mata..ada jual kt pharmacy.. boleh tanya pharmacist sblm ambil..
TQ follow sy..sy follow sini jg:)

D i n said...

atieyusof : thanks :D

cerita best said...


jom kita join segmen pakjoe senang je bkn susah pun ....kita blh tambah kenalan baru seperti aaron aziz,farid kamil hahaha http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan-blogger.html

D i n said...

pak joe : ok2 beres :D

Dikbi Kamaruddin said...

Petuanya :

Paling mahal - pembedahan lasic
mahal - makan produk dr8
murah - guna produk permata hijrah
paling murah - makan baby carrot everyday
percuma - bangun pagi terus tengok benda yang kehijauan @ pokok

Boleh pilih mana satu nak kalau x nak pakai spek...

Cikgu Ma said...

detective conan yg real x rabun..hehe

D i n said...

dikbi : wahh thanks sharing :D

D i n said...

Cikgu ma : hehe spek mata conan power ada radar i like :D

FJ - Faten Johary said...

din try la contact lens kompem cun hahahahhaahahahha

D i n said...

faten : haha x mau aku haha...aku rasa mungkin mana aku dalam proses menjadi sharingan :/

D i n said...

faten : haha x mau aku haha...aku rasa mungkin mana aku dalam proses menjadi sharingan :/

kinara kinatara said...

kina pom rabun..huhu:)

Nurain Syahirah said...

Ain datang balas kunjungan :D

Jom Join GA AWESOME ni.Banyak hadiah menarik seperti Camera LOMO -->http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/11/bloggership-giveaway-by-fatini-irdina.html

D i n said...

kinara : ok kita geng haha

nurain : ok :)

alia syuhada said...

huhu,memang seksa rabun, alia tak rabun tapi mama alia rabun , siksa tengok dia. Sorry lah tak tahu apa tips :)

D i n said...

alia : haha takpe :D

maszull said...

assalamualaikum din...biasa la tu kalau dah rabun kan mata jadi kabur mama pun rabun gak ni...:)

D i n said...

maszull : wassalam :) owh kita serupa yeah hehe

Nurul Ain said...

hehehe..kena g cek lah ni

D i n said...

>:D

pha is said...

carrot..!!! hehehe

cweet pinky said...

hahaha , taw takpe :P

D i n said...

Pha is / CP : hehe carottt

Nurfara Hani said...

bahaya tu mata dah rabun>..

D i n said...

nurfara : hehe

Aku Anis said...

anis pun rabun. lagi2 mata belah kanan. Huruf Q boleh jadi huruf A bila tutup belah kiri =3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget