Wednesday, March 2, 2011

Bagaimana keadaan persekitaran mempengaruhi molekul air?

Salam semua...
seperti yang kita tahu air zam-zam memang begitu baik dan cantik molekulnya..
dan juga mungkin banyak kahsiatnya...

:::jom tengok molekul air zam-zam kejap::


ok...dah tengok ternyata sebaik2 air di dunia ini bagi aku =)
(aku still ketagih dengan air zam-zam ni sebab beza dengan air lain)

Ok...back to the point..bagaimana keadaan sekeliling mempengaruhi molekul air?
molekul air akan berubah mengikut apa yang berlaku di sekelilingnya
spt contoh air yang didedahkan dengan lagu heavy metal akan menyebabkan molekul air ini
menjadi teruk..

berbanding dengan air yang didedahkan dengan bacaan ayat al-Quran..
(air yasin sebagai alternatif kepada air zam-zam yang tidak terdapat di sini)

mengikut dengan apa yang aku baca seorang proffesor dari jepun
ada melakukan kajian tentang ni prof dari jepun tu
kata air bagaikan boleh mendengarkan sesuatu...
dan molekulnya akan menjadi cantik apabila didengarkan ayat al-quran
dan sebaliknya berlaku kepada air yang didengarkan dengan lagu heavymetal..

sebarang informasi lain korang boleh search di google ataupun melalui pembacaan..

Ok...lepas ni sebelum minum air tu nak baca doa dulu la...
kot sapa2 yang nak ambik exam PMR tu nanti try2 la buat..usaha+doa=kejayaan

*SEKIAN*
sumber En.Google

6 ulasan:

saffa hamzah said...

cbe lahh dtg ke kg nenasi, pekan pahang.. n test air dye.. mmg mcm air zam2

zaty faisol said...

sungguh indah kebesaran Allah SWT.
;)

D i n said...

;)

D i n said...

saffa hamzah:nanti kalau sampai pahang try cari ...hehe

SyuhAdah SauraAsuna said...

^^MEMANG BERKASIAT...^^

D i n said...

macam kokocruch~~XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget