Tuesday, March 1, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??


*Segmen Ben Ashaari*

Satu kisah kematian:

Rabu tahun 2008 masa aku ambik PMR....
masa pagi aku bangun nak pi sekolah ambik PMR..sementara tunggu kawan aku bersiap..
mata aku teralih kearah satu motosikal yang pagi itu begitu awal bergerak pergi kerja..
yes yang naik moto tu ayah aku...
pada pagi tu ayah aku seolah2 melihat sekelilingnya bagaikan sudah tidak datang lagi..
sebelum ni pada hari raya 2007 dah banyak tanda yang dia tinggalkan....

pada malam rabu tu ketika aku sedang melukis pada jam 12a.m seorang kawan ayah aku datang ke rumah dengan berita yang menyedihkan.
ya Ayah aku eksiden malam tu...diri aku tak dapat buat apa2 hanya tangan saja yang terus melukis...
ayah aku koma waktu aku ambik periksa sejarah PMR..
waktu aku balik dari exam aku nampak khemah yang telah ditegakkan..

hati aku cuba menyangkalkan apa yang sedang aku fikirkan
masuk ja aku dalam rumah aku ternampak ayah aku yang telah siap dikafan...
aku hanya dapat luangkan masa aku hanya beberapa minit kerana petang tu aku kena pergi sekolah balik ambik paper agama islam...

aku tak dapat lihat yang selebihnya selepas tu...

tapi aku tetap bersyukur kepada Allah kerana telah memberikan aku masa sebelum ni untuk bersama ayah aku sseblm ni...

point aku kat sini hargailah ibu bapa kita sebelum terlambat macam apa yang aku lalui sebelum ni...

Ketika ayah kita ada kita tak pernah menghargainya...tetapi sesudah pemergiannya baru kita tersedar..


...AL-FATIHAH...















7 ulasan:

Adlan Solis said...

singgah from blog En.Ben..

alfatihah untuk ayah anda..

apisv2 said...

alFatihah..
slm kunjungan..

aku memang gila traffik

D i n said...

terima kasih..

Encik Shino said...

al fatihah..
salam singgahh..

D i n said...

=)

Hazmin said...

Salam takziah Hazmin ucapkan..

wah...giler trafik ni..hehe..
jom sama-sama tambah trafik...
happy blogging.


BLOG HAZMIN

D i n said...

;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget