Monday, October 22, 2012

How to Maintenance your site.

Eceh tajuk orang putih pulak dah harini . Walaubagaimanapun harini bukan lah hari bahasa ingeris sedunia . Pada hari ni kita akan melakukan sedikit perkara basic dalam proses Maintenance blog.

How to maintenance your site / Bagaimana nak maintenance laman anda :
  • Periksa berat blog anda secara berkala . Beban akan bertambah mengikut widget yg anda telah tambah.cadangan : buang widget yg tidak diperlukan . Untuk chek klik SINI
  • Scan laman sesawang anda daripada serangan malware atau virus-virus lain . nak scan halaman anda sila klik SINI
  • Periksa kod HTML di site anda dan juga di reka letak anda.
  • minta pandangan pengunjung.seperti yang dilakukan oleh saya supaya saya tahu masalah blog saya.
  • Periksa/Buang pengesahan komen.KLIK SINI dan percayakah anda baru2 tadi blog yg mempunyai 900+ follower masih ada benda ini :)
Sekian sahaja pada hari ini #
P/S : jangan cepat mengelabah relek2 dah.pesanan khidmat masyarakat #



23 ulasan:

Dikbi Kamaruddin said...

pergh.. fesbuk najib razak tu...hihi.

Ikhmal Malique said...

pergh.. terbaiklah bro.. najib razak tu. haha. info ni bagus ni,

ana said...

like nih! very niceeeee!

CekbOlat-bOlat said...

komen dpt backlink ? silap tu. komen dpt duit . hewhew

D i n said...

Dikbi : haha tu saja2 buat pakai inspect element x btol pun haha

ikhmal malique : haha x dak la gmbr najib tu tipu je haha . thanks :)

ana : thank u vry much :)

cekbolat-bolat : haha saya takdapt hasil apa2 pun dari blog ni haha :)

mizsfatima said...

like this entry. info best.. thank encik din. bru dah bedah siasat blog

D i n said...

haha sama2 trima kasih :)

Mrs Velentine said...

follow..& tq for info

✿Lady Ainaa✿ said...

amboi najib.. hahaha lawak la.. XD done follow u

D i n said...

Mrs valentine : thanks :)

Lady Ainaa : thanks haha tipu je tu haha

cerita best said...

wouuuuu fb pm 2... lepas nie jdi top 10 le hehehe

hawiz said...

perghh...hebat!

Nurul Aini said...

haha..tak boleh bla je status tu..Terima kasih kongsi tips.

Nurul Aini said...

Ehh..blog dah baru ye. Senang nak komen..cepat loading..hehe.

D i n said...

crita best : haha mana ada tipu ja tu :)

hawiz : thanks :)

Nrul Aini : hahaha x bleh blah kan haha btw thanks :D

diana said...

memang tak nak gelabah tapi tergelabh jugak..dulu pernah alami masalah malware ni..heheh

D i n said...

diana : haha ye lau din kene pun glabah jgk haha lama x nmpk diana ye :)

Nelly Strange said...

wah .. i like ^^

kinara kinatara said...

wah siap dato najib lagi yang tanya...huhu:)

D i n said...

Nelly : Thanks :)

Kinara : haha

abah khalisha said...

Terbaik!
Kotak Tisu Yang Sangat Cool"

D i n said...

abah : haha mcm boboboi lak terbaik~~~

syazrin said...

hohohoo...bgus tips ne, akan dipraktikkan selalu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget