Monday, October 22, 2012

Tak dapat Trafic blog yang sesak ? Kenapa ?


Laporan statistik blog ! Din_Graphic !.Pertama sekali Din ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada visitor-visitor yang tak jemu-jemu mengadap blog budak baru ni.Din harap blog ini dapat memberi informasi kepada anda dan berharap juga tutorial yang Din buat dapat membantu anda.

Sebelum ini blog ! Din_Graphic ! mengunakan template blog yang baru iaitu dinamic view.Ya memang bnyk kelemahan dinamic view antaranya tidak menyokong pelbagai widget dan menyukarkan kita nak edit atau tambah widget.

Dinamic View juga menyukarkan pelawat-pelawat blog Din ini kerana template dinamic view suka hide kotak follower blog.

Walaupun begitu Dinamic view mmpunyai kadar loading yang cepat.Ketika pengunaan template dinamic view Din menerima jumlah page view diantara 100 - 400 dalam sehari.

Tetapi selepas berlakunya perubahan template blog,jumlah page view telah berkurangan kepada 0-50 sahaja.Din berharap pelawat-pelawat ! Din_Graphic ! pengunjung di blog ni dapat memberikan kritikan adakah blog ini terlalu berat atau sebab-sebab lain? kritikan anda amat dihargai.


sekian laporan statistik pada hari ini.Olelelela Olelelela......



17 ulasan:

Dikbi Kamaruddin said...

tp saya lebih suka template ni..senang nak tgk.. :)

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

D i n said...

Dikbi : Thnks :)

D i n said...

Pak Joe : haha jom blogwalking meh haha tiap2 petang mmg din blog walking :D

Aku Mad said...

wahhhhhh !!! wajah baru , cantekk bro blog uu .. bak kata orang sarawak "nang kacak" hehe

Ikhmal Malique said...

aku pun pernah try dinamik view. hasilnya aku pernah dapat 1k++ tapi tu la, x mesra widget. tu yang tak syok tu.

D i n said...

mad: blog kau pun nag kacak haha :) thnks

D i n said...

ikhmal malique : betul tu page view naik tu yang best tapi yg tak best mcm yg aku ckp tu la nk edit template terlampau terhad .

Ikhmal Malique said...

blog kau dah cun.nak letak readmore? aku pun search google je, kau taip "auto readmore tutorial" insyaAllah banyak result yang boleh pakai.

D i n said...

ok bro thnks :)

ieda said...

aah kemas aje ;)

D i n said...

thanks :)

zool said...

Ok yang ni.. kemas dan pantas..

Nelly Strange said...

tahniah2 !
:)

kinara kinatara said...

kina guna window picture...stalkat nyh alhamdulillah trafik memberangsangkan..:)

D i n said...

Kinara : window picture tu ape eh haha

Sufi MS said...

huhu lebih kurang akak punya blog jer alahai traffic sedey...jom follow!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget