Wednesday, October 24, 2012

Bananana The Next Big Thing Project


Assalamualaikum..Penah tengok iklan Bananana | The Next Big Thing Project?.Ianya merupakan satu projek besar dimana mengumpulkan hasil-hasil animasi malaysia dan anda perlu mengundi mereka supaya mereka mendapat tajaan dan menyiarkan animasi mereka .

Din sebenarnya amat terkejut dengan idea dan skill-skill animater malaysia yang amat awsome,dan Din pasti dan yakin jika diberi peluang tak mustahil ianya akan menyamai tahap anime-anime jepun .



Antara Animasi yang AWSOME dari Bananana The Next Big Thing Project :
  1. Tenggiling Perak : Aku suka animasi ni kerana jalan cerita seakan-akan naruto tapi bukan naruto.Tenggiling perak tak guna ninja tapi guna pahlawan melayu.Character design pun cun . Overview bila aku tgk kt tonton tadi mmg best mula-mula mak dia kena bunuh.Pastu dia belatih dengan pendekar sampai jadi terer.Dia ada 3 org sahabat 1 prempuan 2 lelaki.Sorang kawan baik dia telah berpihak pada pihak jahat..dan tenggiling perak dalam misi memburu pembunuh maknya dengan kuasa istimewanya.Cepat pergi vote korang tgk preview tenggiling perak ni memang awsome !
  2. Balong : Bila aku tengok balong aku teringan katun orgy & cockroach tu haha kisah tentang ayam yang dah makan durian kesayangan seseorang dan kini tuan durian tu nk balas dendam haha#
  3. Sunsastera : Bila aku tengok oneword WOW ! tak caye pegi tgk sendiri !


Sebenarnya banyak lagi animasi yang hebat tapi sebab banyak sangat . Tapi bila Din tengok Din tak taw nk undi yang mane haha semua hebat-hebat.Din berharap mereka semua berjaya dalam bidang animasi seterusnya dapat membuka mata otaku-otaku malaysia yang sebenarnya kita mempunyai idea dan animasi yang setaraf dengan anime jepun : ). So senang-senang Din VOTE SEMUA LA HAHA  :D 

Baca saje pun susah nk tahu feeling sebenar ce korang pegi try tengok di Bananana The Next Big Thing Project. :



12 ulasan:

Nana Hashim said...

Hebat..Orang Malaysia dah setanding dengan animator luar. sem depan din belajar 3d animation..mesti project din gempak punya.

D i n said...

Nana Hashim : Hahaha x taw la gempak ke x haha...

Dikbi Kamaruddin said...

suka jugak ngan animasi tp suka tgk je la.. buat x pandai..hihi

D i n said...

Dikbi : Din pun sama haha

Papa Mifz said...

salam kenal...

hmm tak pernah tau lak pasal projek nih..huhu anyway nice sharing...:)

Ikhmal Malique said...

banananaaaaaaa... aku suka iklan tu sebut dalam tv. banananaaaaa.. banananaaaa...

D i n said...

papa mifz : haha thanks

Ikhmal malique : ba na na na ! haha

ieda said...

wa bagus lah macam nie ..
idea2 anak melayu dpt melahirkan generasi yg lebih kreatif ..
suke je tgk anime .. selalu negara luar je teroka ... mana tahu anak2 bangsa kita ada bakat kan ;)

D i n said...

ieda : haha tu la bgus2 kualiti animasi tu :D

ikaa said...

minat erkkk ceta nie..hihi

D i n said...

ikaa : haha op kos haha

Red Rat said...

Assalamualakum.
Terima kasih kerana berkongsi cerita berkenaan animasi Tenggiling Perak. Kami masih memerlukan sokongan anda. Jangan lupa saksikan Tenggiling Perak pada
TV9 :- Ahad 26 Jan 2014 jam 6.15 petang & Selasa 4 Feb 2014 jam 7.00 Malam.
TV3 :- Rabu 29 Jan 2014 jam 5.45 petang & Ahad 2 Feb 2014 jam 7.30 Malam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget