Saturday, September 8, 2012

Menghasilkan_>Photomanipulation>_Tanpa Photoshop !

Jangan paranoid pulak bila tgk mata satu ni kang tak pasal2 aku kena cop agen insuran pulak haha : )

As-Salam #

Hari ni di tengah hari yang agak panas saya berkongsikan satu tutorial yang awsome iaitu melakukan photomanipulation tanpa mengunakan photoshop .

Photomanipulation adalah proses memanipulasi imej seperti yg anda lihat imej di atas itulah yg dinamakan imej manipulation . imej manipultation mempunyai beberapa kategori seperti surereal dan lain2 . #

Untuk melakukan teknik ini anda memerlukan : Camera , dan Laptop .

Steps #
1. Tangkap gambar anda dengan mengunakan kamera seperti yg ditunjukkan di gambar . anda juga boleh mengunakan kreativiti anda : )


2.Kemudia masukkan gambar yg anda ambil tadi ke dalam laptop anda dan jadikan gambar itu sebagai wallpaper desktop anda : )

3.Selepas itu buka note pad dan tulis lah ape2 . jika anda ingin mengunakan kreativi sendiri dipersilakan : )

4. Last sekali pakai sniping tools dan snip biar tidak nampak taskbar yg dibawah dan selesai : )

4 ulasan:

pha is said...

pergh.. simple giler... knapa la aku tak pnah terfikir nk buat mcm nih.. hahaha

D i n said...

boleh la cukup2 makan haha

Saraheyy said...

nice.. nnt nk baut jgk lah.. ekekeke :)

D i n said...

sarahey : haha cuba jagn x cuba :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget