Saturday, September 8, 2012

Menghasilkan_>Photomanipulation>_Tanpa Photoshop !

Jangan paranoid pulak bila tgk mata satu ni kang tak pasal2 aku kena cop agen insuran pulak haha : )

As-Salam #

Hari ni di tengah hari yang agak panas saya berkongsikan satu tutorial yang awsome iaitu melakukan photomanipulation tanpa mengunakan photoshop .

Photomanipulation adalah proses memanipulasi imej seperti yg anda lihat imej di atas itulah yg dinamakan imej manipulation . imej manipultation mempunyai beberapa kategori seperti surereal dan lain2 . #

Untuk melakukan teknik ini anda memerlukan : Camera , dan Laptop .

Steps #
1. Tangkap gambar anda dengan mengunakan kamera seperti yg ditunjukkan di gambar . anda juga boleh mengunakan kreativiti anda : )


2.Kemudia masukkan gambar yg anda ambil tadi ke dalam laptop anda dan jadikan gambar itu sebagai wallpaper desktop anda : )

3.Selepas itu buka note pad dan tulis lah ape2 . jika anda ingin mengunakan kreativi sendiri dipersilakan : )

4. Last sekali pakai sniping tools dan snip biar tidak nampak taskbar yg dibawah dan selesai : )

4 ulasan:

pha is said...

pergh.. simple giler... knapa la aku tak pnah terfikir nk buat mcm nih.. hahaha

Anonymous said...

boleh la cukup2 makan haha

Saraheyy said...

nice.. nnt nk baut jgk lah.. ekekeke :)

Anonymous said...

sarahey : haha cuba jagn x cuba :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget