Saturday, September 8, 2012

Cara_Melajukan_PC/LAPTOP <> Mengunakan "Note pad "


Kali ini saya akan kongsi cara melajukan laptop/pc anda dengan mengunakan notepad . Jika anda menghadapi kes seperti ingin membuka satu tetingkap window memerlukan 1-5 saat maka memang sesuai lah anda buat cara ni . Kalau laptop dah laju tu jangan nak mengada nak buat jugak tolong bersyukur sikit haha .

Hanya memerlukan beberapa step yang mudah : 

1). Buka note pad dan masukkan note registry ini :

mystring=(80000000)

2.selepas itu simpan dengan men-klik save as ram.vbs ingat!..jangan save dimana-mana tapi hanya save di tesktop sahaja.(all file)

3).klik je dan rasai lah perbezaannya : )

WHAT IS mystring=(80000000) ? :

Basically what mystring = (80000000) does is it boosts the speed at which your RAM moves your computer along. 
By opening notepad and typing "mystring = (80000000)" then saving as RAM.vbe you can click on a program to tell your computer to tell itself to run faster.

It is not any type of Virus, Spyware, Adware, or any type of malicious file.
It is just a little boost for your RAM. (copy from yahoo! answer )

1 ulasan:

Kelana Cinta said...

Perghhh...Ni betul2 jadik ni.Ada effect lah.Thanks for dis tip Din!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Blog Archive

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget