Thursday, October 18, 2012

Pabila bebicara tentang "Menghargai"


Disuatu malam yang angin sepoi2 sedap nak buat habuan tidor dan pada masa itula member aku kalut duk buat perihatin pulak .

Member : We tadi hang tau tak aku punya drawing habih kena koyak,kena jijak paihtu dah la lec satu apa pun design aku x proceed =_= fuh tensen betoi2 tak menghargai hasil kayra agung aku la haha

Aku : Pala otak ang hahaha..

Member : Betui la apa aku habaq kt hang aku buat penat takkan kena koyak cmtu ja . Proceed pun tak buat lagi~

Aku : Tudia nala hang sembang serupa parlimen . Standard la kena lagu tu . jangan duk sembang nak menghargai work hang kita sendiri pun tak penah hargai work org lain .

Member : Haram betui aku pulak kena .

Aku : Ha la hang makan coklat dia pnya pembalut hang buat apa?

Member : nak buat apa buang ja la.

Aku : Ha tudia hang pi buang? hang ingat designer nk desing pembalut cekelat tu ambik brapa hari nk design?hari2 design dia pun duk kena reject.Hang senang2 buang design dia?

Member : Dah tu takkan nk simpan . dah memang nak kena buang..

Aku : Ha sama la dengan kita kalau kita pnya work/desing kita buat cara nk kena buang.memang kena buang la.

Member : Hang sembang serupa legend haram betui haha

Aku : Work hang kena buat lagutu bukan sebab depa tak hargai tapi depa nk ajaq kita hargai bakat kita.Ni tak duk buat reja ala balai .

Member : Sembang serupa Legend haram betui .

Aku : dah hang tok sah duk buat jora . Esok aku ada assesment aku tau hang nak sabotaj aku .

P/S:aku pun taktau apa aku sembang malam ni . layan ja la #



5 ulasan:

Nurul Aini said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Aini said...

Sentap hati mak nak, kalau tak kena koyak bukan budak AD namanya, pengalaman yg sangat manis sebenarnya. Bila baca entry ni, teringat zaman dulu-dulu...sobsobs. Good luck din. ^__^

D i n said...

hahha besa la tu kalau kena koyak pun saya gelak-gelak je haha

Izzah Norlizah said...

memerah otak nk fhm btl2 p'bualan t'sebut tp still xdpt pa msg yg nk dsmpaikn^^

D i n said...

hahaha nevermind ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget