Friday, October 19, 2012

Kini Domain boleh didapati secara percuma .

 Pengunaan domain pada blog bagi mengantikan Blogspot.com mungkin adalah satu perkara yang diidamkan oleh anda . Pengunaan domain sendiri juga mampu memberi nilai eklusif pada blog anda sebagai contoh, www.dingraphic.com.Ringkas dan nampak segak je kan ? berbanding dengan www.dingraphic.blogspot.com agak panjang.

Dengan mengunakan domain juga link url anda boleh dipendekkan dan memudahkan pelawat menaip link blog anda di.Untuk memendekkan url anda juga boleh mengunakan alat seperti ADFLY.

Hari ini bukanlah niat saya nak membebel dan meroyan tentang kelebihan guna domain sendiri atau tips bg pendek URL.Tapi,saya ingin berkongsi dengan anda tentang domain percuma : )

Dan domain percuma ini bukanlah .com .net mahupun .my tetapi . .ml.my

hanya perlu daftar dan buat domain anda.


100% percuma hanya di ML.MY 
p/s : ada siapa2 taw mcm mana nk taruk domain tu kt blog ? haha saya newbie :)





12 ulasan:

Nurul Aini said...

huhu..tak minat lah pulak..din nak tukar domain ke? Pergi Setting > Basic > Publishing > Blog Address > Add a Custom Domain >Switch to advance setting..letak url baru dekat situ..hehe.. selamat mencuba. ^__^

D i n said...

HOHO thanks aini hahaha~

FJ - Faten Johary said...

din bukan ke klw na tuka kew .com nanti semua benda alah dlm blog kita tu byk yg kne edit balek ?

D i n said...

tak tau la tak dak pengalaman lagi :) rasanya tak dak edit balik sbb yg bertukar hanya domain .kalau hosting web tu secara sendiri maybe kena edit2 skit. :)

kinara kinatara said...

wah percuma?serius?

D i n said...

Kinara : pegi la tgok kt website tu :) sign up dulu :D

ikaa said...

din bila nk pakai domain sndri dia...smentara baru lagi nie..

D i n said...

ikaa : haha tkpe la din rase selesa dgn skrg ni lagi :)

ikaa buat super combo komen ni haha bnyk tol haha

erny nur aiman said...

hmm kalau kita tukar domain baru org bukak blogspot.com dia sendiri tukar ke atau bila org bukak nanti xkeluar blog kita?

D i n said...

erny : x taw la sbb din pun tak pnah tkar domain lagi boleh try tnya kt org yg berdomain kalau berminat hehe :)

Kelana Cinta said...

Domain pon ada free ker?Bestnya~~

D i n said...

Kelana cinta : mmg free tapi domain ( .ml.my) la haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOLLOW ME ?

Google+

CBOX

Entry Panas Speanjang Zaman :


Blogger Popular

Get this widget